Program » Internet » Browsers

Waterfox last ned
5 0 6073  

Ladda ner Waterfox gratis här. En alternativ webbläsare från en välkänd utvecklare.

I många år har det varit två webbläsare som har styrt över de andra. Namnlösa: Google Chrome och Mozilla Firefox, men nu finns det en ny och mycket konkurrenskraftig webbläsare som kan störta tronarnas härskare. Waterfox är utvecklat av Mozilla, vilket förmodligen är mest känt för att utveckla Firefox också. Men trots att Waterfox vid första anblicken ser ut som Firefox mycket, till exempel när det gäller design, misstas inte. Skillnaden mellan Waterfox och andra webbläsare är bland annat möjlig att associera med en proxyserver direkt från webbläsaren - vilket innebär att du inte behöver ladda ner ett VPN för att besöka andra blockerade webbplatser.

Utvecklad med erfarenhet

Oavsett vilken typ av programvara vi rapporterar är vi mycket medvetna om vem som har utvecklat produkten. Waterfox är utvecklat av en utvecklare som har varit ansedd i många år för att skapa fantastiska produkter, och Waterfox är inget undantag. Anledningen till utvecklingen av Waterfox är att den är öppen källkod och syftar till att ge användarna en privat online-upplevelse.  

För att se till att Waterfox når så bred en målgrupp, har Mozilla självklart utvecklat Waterfox för olika operativsystem, vilket kan ses nedan.

Varför Waterfox?

Öppen källa och integritet på nätet kanske inte är frestande nog. Lyckligtvis har Waterfox några extrafunktioner som liknande webbläsare inte äger som:

  1. Otroligt snabb läshastighet

 

  1. Automatisk blockering av annonser

 

  1. Popup-blockerare

  1. Anonym bläddring med proxyanslutningar

 

  1. Skydd mot virus, spionprogram och annan skadlig kod

 

Waterfox är utan tvekan en webbläsare som har kommit att stanna. Det är lätt att läsa alla typer av webbplatser. Därefter är du säker på att alla annonser och popup-fönster är blockerade och inte stör dig. Dessutom kan du hitta sinnesro att du är säker på att ingen obehörig kan hålla koll på vad du gör och du har ett adekvat skydd mot Säkerhetshot

Proxy Anslutning

Vad är en proxyanslutning faktiskt?

En proxyanslutning fungerar som en form av mellanhand mellan din lokala IP-adress och en "falsk" geografisk plats, även kallad en proxyserver. När vi säger ett "felaktigt" geografiskt läge beror det på att den här geografiska platsens IP-adress kan lokaliseras var som helst i världen, men i verkligheten är servern närmare tillräckligt för dig än du förväntar dig. Fördelen med att använda en proxyserver / anslutning är att din IP-adress har ändrats och ligger någon annanstans i världen. Det gör det praktiskt taget omöjligt för obehöriga att följa vad du gör när du surfar på Internet. Det betyder till exempel att om du har anslutit till en proxy-server i USA, kan du besöka amerikanska webbplatser som annars är blockerade från din svenska IP-adress. Då har du möjlighet att titta på TV och serier på American Netflix eller andra streamingtjänster direkt från din hemadress. Observera att det finns svenska webbplatser som kräver att en svensk IP-adress ska besöks, så om du vill besöka din e-box, var noga med att stänga av din proxyanslutning.

Säkerhet

Waterfox har viktiga Säkerhetsfunktioner som förinstallerats i webbläsaren, till exempel om du laddar ner en farlig fil, får du en varning och webbläsaren tar bort filen så att datorn inte är infekterad. Även om Waterfoxs Säkerhet är förvånansvärt bra rekommenderar vi alltid ett bra antivirusprogram.

I vår Säkerhetskategori hittar du Säkerhetsprogrammet som möter dina behov.

<strong> De andra webbläsarna

Som sagt är Waterfox helt ny på marknaden, men har redan stor framgång, främst för att det är en annan och djupgående webbläsare, men också för att Waterfox har en erfaren utvecklare bakom den. Även om Waterfox är en bra webbläsare kan det inte vara en webbläsare för dig. Våra mest nedladdade webbläsare är Google Chrome och Mozilla Firefox. Det här är bra skäl, eftersom dessa webbläsare också är de mest använda världen över. De har individuellt sina olika fördelar och nackdelar, men i de allra flesta fall är det en smak av vilken du vill använda. Om du tidigare använde antingen Google Chrome eller Mozilla Firefox, tror vi att du ska försöka Waterfox, eftersom det ger några spännande extrafunktioner. Dessutom har Mozilla utvecklat ett synkroniseringsalternativ som gör det möjligt att importera dina bokmärken, lösenord etc. direkt till Firefox från Firefox.

Slutsats

Waterfox är ett spännande och otroligt intressant koncept, som vi blev positivt överraskad. Vi hittar Mozillas kul att prova någon annanstans och inte bara sitta och utveckla på den redan framgångsrika Firefox. Waterfox är ett experiment som har fungerat och när du blir van vid Waterfox saknar du snabbt de många extrafunktionerna när du behöver använda andra webbläsare.

Download Waterfox 56.2.1
Screenshots
Detaljerad information om Waterfox
Typ:
Freeware


Producent:
Waterfox

Inkom datum:
18-10-2017
Plattform:
Windows

Storlek:
69.6 Mb

Uppdaterad datum:
25-10-2021
0