Program » Internet » Browsers

Firefox (Svenska) last ned
5 0 3162  

Ladda ner den nyaste versionen av Mozilla Firefox gratis här.

Firefox blev snabbt en favoritbrowser för många datoranvändare, vilket är ganska förståeligt. En väl utformad webbläsare kan komplettera ens dagliga datoranvändning, och Firefox är väl utformad i den utsträckningen.

Mozilla Firefox är en snabb, enkel och tydlig open source-webbläsare full av värdefulla funktioner. Tillbaka vid webbläsarens lansering 2004 var Mozilla Firefox den första webbläsaren som utmanade dominansen av Microsoft Internet Explorer. Sedan dess har Mozilla Firefox konsekvent presenterats i topp 3 av de mest populära webbläsarna i hela världen.

Och det är därför. Firefox är en snabb, funktionspakad webbläsare som innehåller popup-blockering, flikbläddring, integrerad Google-sökning, förenklad sekretesskontroll, ett strömlinjeformat webbläsarfönster som visar dig mer av sidan än någon annan webbläsare. Programmet innehåller många andra funktioner som samarbetar med användaren för att hjälpa honom / henne att få ut det mesta av sin tid online.

Automatisk lösenord och användarnamn

Som sagt, Firefox har en mängd funktioner som hjälpte till att göra webbläsaren populär. Några av funktionerna har blivit standard i den senaste webbläsarutvecklingen, men Firefox var en av de första att lägga till funktioner som att komma ihåg ditt användarnamn och lösenord när du loggar in. En extremt användbar funktion som gör en arbetsprocess mycket mer transparent. Naturligtvis är det möjligt att avmarkera automatisk lösenordsigenkänning och användarnamn, men utöver den användarvänliga aspekten av det betyder automatiskt igenkänning också förbättrad säkerhet. Om din dator skulle ha en nyckellocker liggande kan den inte fånga ditt lösenord, eftersom du inte kommer att ange det manuellt när du besöker olika webbplatser.

Som det ses ovan är det möjligt att avmarkera användarnamn och lösenordsigenkänning. Dessutom kan undantag också väljas, så om det finns specifika webbplatser som kanske eller inte kommer ihåg lösenord, lägger du bara till dem.

Enkel sökning

Firefox är också en av de snabbaste webbläsarna att söka online. Anledningen till detta är de enkla navigationsfunktionerna som Firefox har utformat.

Du kan fritt välja om Firefox ska använda adressfältet för sökning eller lägga till en sökfält i verktygsfältet. Därefter kan du välja vilken söktjänst du vill använda. Vi rekommenderar att Google använder Google eftersom det allmänt erkänns som den snabbaste och mest funktionella sökmotorn på marknaden.

Med hjälp av Lightning Search Services kan du välja en sökmotor som snabbt kan börja söka så snart du anger den sökterm du vill ha.

Här har vi åter använt Google som vår vanliga söktjänst.  

Säker surfning

De första webbläsarna på marknaden hade nedslående säkerhetsfunktioner, men när tiden gick blev säker surfning snabbt en standarduppgift för nyare webbläsare. Firefox är verkligen inget undantag här eftersom Firefox har ganska väsentliga säkerhetsfunktioner förinstallerade.

Om du är på väg att besöka en webbplats som hotar din dators hälsa kommer Firefox att automatiskt varna dig.

Att ha en webbläsare som skyddar din dator direkt från källan är en enorm fördel och ger utrymme och vinster för ens säkerhetsprogram. Men det mest typiska skälet till attacker mot virus, spionprogram och andra hotande skadlig programvara är genom nedladdningar och allmän nedladdning av filer, men också här skyddar Firefox dig.

Om du håller på att ladda ner en osäker fil blockerar Firefox automatiskt filen. Om du är helt säker på att filen inte är farlig kan du alltid välja att ladda ner ändå.

Sekretess online

Online-sekretess blir mer och mer aktuellt och det kan uppnås på olika sätt. Med Firefox har du redan ett integritetselement. Av detgenom att trycka på Ctrl, shrift och p på samma gång öppnas ett nytt fönster som tillåter privat surfning.

I det här fönstret sparas inte dina besökta sidor, sökningar, cookie och tillfälliga filer. Dock sparas dina bokmärken och nedladdade filer. Firefox är också den enda webbläsaren vi känner till med spårningsskydd. Det fungerar som Firefox blockerar spårningstekniker som försöker samla information om vad du gör på Internet. Även om privat surfning ger relativt bra skydd för ens integritet är du fortfarande inte helt anonym. Om du vill ha fullständig anonymitet rekommenderar vi att du tittar på vår integritetskategori online.

Design och användarvänlighet

Vi föreställer oss att en designer känner sig ganska begränsad när han utformar en webbläsare. För en webbläsare bör det vara tydligt att titta på och funktioner bör inte vara svåra att hitta och ändå inte för dolda. I grund och botten är det en utmanande uppgift, men Firefox har ändå lyckats. Firefox är otroligt lätt att navigera, och funktionerna är dolda - men inte så dolda att du inte hittar dem snabbt.

Den välutvecklade designen innebär också att vem som helst, oavsett hur tekniskt skarp, kan vara involverad. Det resulterar i utmärkt användarvänlighet, vilket bara är ett stort plus.

Slutsats

Det är ganska förståeligt att Firefox har så hög popularitet bland datoranvändare. Den här webbläsaren blixtsnabb för alla tänkbara uppgifter och de utökade säkerhetsfunktionerna är ett utmärkt tillägg. Dessutom har Firefox funnits på marknaden i några år, så utvecklaren Mozilla har viss erfarenhet. Mozilla förser även Firefox med relativt frekventa uppdateringar när det gäller både design och optimering. Detta betyder att du enkelt kan vänja dig med Firefox, och för den här webbläsaren är utan tvekan fortfarande relevant under många år framöver.

Många av oss på kontoret använder Firefox dagligen eftersom det är en av våra absoluta favoritwebbläsare, så vi kan bara starkt rekommendera det.

Download Firefox (Svenska) 120.0
Screenshots
Detaljerad information om Firefox (Svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
Mozilla Foundation

Inkom datum:
13-10-2011
Plattform:
Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS & Android

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
24-11-2023
0