Program » Internet » Browsers

FireFox (Svenska) last ned
5 0 3162  

Ladda ner den nyaste versionen av Mozilla Firefox gratis här.

Firefox blev snabbt en favoritwebbläsare med många datoranvändare och det är ganska förståeligt. En väl utformad webbläsare kan komplettera sin dagliga dator, och Firefox är så väldesignad.

Mozilla Firefox är en snabb, enkel och öppen källkodsbrowser fylld med värdefulla funktioner. Tillbaka vid lanseringen av webbläsaren 2004 var Mozilla Firefox den första webbläsaren för att utmana Microsoft Internet Explorer dominans. Sedan dess har Mozilla Firefox konsekvent varit med i topp 3 över de mest populära webbläsare världen över.

Och det är därför det finns en anledning. Firefox är en snabb och funktionell webbläsare som innehåller popup-blockering, flikarbläddring, integrerad Google-sökning, förenklad sekretesskontroll, ett strömlinjeformat webbläsarfönster som visar dig mer av sidan än någon annan webbläsare. Programmet innehåller många andra funktioner som arbetar med användaren för att hjälpa honom / henne att få ut det mesta av tiden när de är online.

Automatiskt lösenord och användarnamn

Som nämnts har Firefox en mängd funktioner som hjälpt till att göra webbläsaren populär. Några av funktionerna har blivit standard i nyare webbläsarutveckling, men Firefox var en av de första att lägga till funktioner som att komma ihåg ett användarnamn och lösenord när du loggar in. En extremt användbar funktion som gör ett arbetsflöde mer hanterbart. Det är självklart möjligt att avmarkera automatiskt lösenord och användarnamn, men förutom den användarvänliga aspekten av det betyder automatiskt erkännande också ökad säkerhet. Om din dator ska ha en nyckellås kan den inte ta in ditt lösenord eftersom du inte anger det manuellt när du besöker olika webbplatser.

Såsom ses ovan är det möjligt att avmarkera användarnamnet och lösenordsigenkänningen. Dessutom kan undantag väljas, så om det finns specifika webbplatser som ska eller bör inte komma ihåg lösenord, lägg bara till dem.

Enkel sökning

Firefox är också en av de snabbaste webbläsarna att söka på nätet. Anledningen till detta är De enkla navigeringsalternativen som Firefox har utformat.

Du kan fritt välja om Firefox ska använda adressfältet för sökning eller som du vill lägga till en sökfält i verktygsfältet. Då kan du välja vilken söktjänst du vill använda. Vi rekommenderar att du använder Google, eftersom Google allmänt erkänns vara den snabbaste och mest användbara sökmotorn på marknaden.

Med Lyn Search Services kan du välja en sökmotor som kan börja söka så snart du anger önskad sökterm.

Återigen har vi använt Google som vår vanliga söktjänst.  

Säker surfning

De första webbläsarna på marknaden hade besvikande säkerhetsfunktioner, men efter tiden har säker surfning snabbt blivit en vanlig uppgift för nyare webbläsare. Firefox är absolut inget undantag här, eftersom Firefox har rätt viktiga säkerhetsfunktioner som är förinstallerade.

Om du besöker en webbplats som hotar din hälsa, kommer Firefox automatiskt att varna dig.

Det är en stor fördel att ha en webbläsare som håller din dator skyddad direkt från källan, och det ger utrymme och vinst för ett säkerhetsprogram. Den vanligaste anledningen till att attackera virus, spionprogram och annan hotfull skadlig kod är via nedladdningar och generell filhämtning, men här kommer Firefox också att skydda dig.

Om du hämtar en osäker fil kommer Firefox automatiskt att blockera filen. Om du är helt säker på att filen inte är farlig, kan du alltid välja att ladda ner ändå.

Sekretess online

Sekretess på nätet blir allt mer relevant och kan uppnås på flera olika sätt. Med Firefox har du redan ett integritetselement. Genom att trycka Ctrl, Shrift och P samtidigt öppnas ett nytt fönster som tillåter privat browsing.

I det här fönstret stannaÄr dina besökta sidor, sökningar, cookies och tillfälliga filer inte sparade. Däremot sparas dina bokmärken och nedladdade filer. Firefox är också den enda webbläsaren vi känner till med skydd mot spårning. Det fungerar så som Firefox-blockeringsteknik som försöker samla information om vad du gör på Internet. Även om privat surfning ger ett relativt bra skydd för din integritet är du fortfarande inte helt anonym. Om du vill ha fullständig anonymitet rekommenderar vi att du checkar ut vår kategori för privatlivets fred online.

Design och användarvänlighet

Vi föreställer oss att en designer känner sig ganska begränsad vid utformningen av en webbläsare. För att en webbläsare ska vara lätt att titta på och funktionerna inte ska vara svåra att hitta, och ändå inte för dolda. I grund och botten är det en utmanande uppgift, men Firefox har lyckats. Firefox är otroligt enkelt att navigera och funktioner är dolda - men inte så dolda att du inte snabbt kan hitta dem.

Den välutvecklade designen innebär också att vem som helst, var tekniskt skarp, kan vara involverad. Detta resulterar i utmärkt användarvänlighet, vilket bara är ett stort plus.

Slutsats

Det är ganska förståeligt att Firefox har så mycket popularitet bland datoranvändare. Den här webbläsaren är snabb för alla tänkbara uppgifter, och de förbättrade säkerhetsfunktionerna är ett utmärkt tillägg. Firefox har också varit på marknaden i några år, så utvecklaren Mozilla har gradvis fått erfarenhet. Mozilla ger Firefox också relativt frekventa uppdateringar, både när det gäller design och optimering. Det betyder att du enkelt kan vänja dig vid Firefox, och för den här webbläsaren är det utan tvekan fortfarande relevant för kommande år.

Många av oss på kontoret använder Firefox dagligen, eftersom det är en av våra favoritwebbläsare, och därför kan vi bara rekommendera det mycket.

Download FireFox (Svenska) 59
Screenshots
Detaljerad information om FireFox (Svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
Mozilla Foundation

Inkom datum:
13-10-2011
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Storlek:
0.3 Mb

Uppdaterad datum:
29-01-2019
0