Program » Internet » Browsers

FireFox (Svenska) last ned
5 0 3162  

Ladda ner den nyaste versionen av Mozilla Firefox gratis här.

En bra internetbrowser kan vara svår att hitta, men lyckligtvis nog så finns det en del olika att välja mellan. Den här gången kikar vi på Mozilla Firefox samt vilka ändringar den senaste uppdateringen av browsern har fört med sig. Mozilla Firefox har existerat i många år och har ända sedan lanseringen varit en av de föredragna browsers, särskilt hos Windows-användare. Det är av goda skäl då Mozilla Firefox i princip inte tar upp något utrymme alls på ens dator och har ett extremt minimalt systemkrav för att fungera optimalt. Även med en riktigt långsam dator så är Mozilla Firefox extremt snabb på att läsa in ett hav av hemsidor. Du kan också lätt ha en lång rad flikar öppnade på en och samma gång utan att märka någon större hastighetskurva. I slutändan kommer det dock alltid att bero på hur stabil ens internetanslutning är, så om du blir bemött av en långsam inläsning är felet med garanti din förbindelse och inte browsern.

 

Varför ska man välja Mozilla Firefox?

Det finns en del fördelar med att välja Mozilla Firefox, bland annat så är browsern fantastisk på att minnas ens användarnamn och lösenord om man har gett tillåtelse till detta. Det är mycket lämpligt, särskilt om man har några hemsidor där det går en lång tid mellan varje besök. Då är det fantastiskt att ha browsern till att leta fram lösenord och användarnamn helt automatiskt. Det finns dessutom ett säkerhetselement i att Mozilla Firefox själv letar fram lösenordet. Om du skulle ha otur och din dator eller den besökta hemsidan har keylocker så kan denne keylocker inte uppsluka ditt lösenord, då det helt automatiskt blir placerat i fältet. För att en keylocker ska fungera så är man tvungen till att manuellt skriva lösenordet på tangentbordet där denne keylocker sedan registrerar vilka tangenter man använder – en risk som man inte behöver oroa sig för med Mozilla Firefox. Därtill är designen i browsern även ganska överskådlig och behaglig att kika på. Oavsett hur många flikar och bokmärken vi mastade mot Mozilla Firefox så förblir browsern ren och överskådlig. Vid öppning av många flikar pressas de tillsammans så att de tar upp ett minimalt utrymme, men trots detta så är de mycket enkla att öppna när man skulle behöva det. Det är också möjligt att ladda ner tillägg till browsern, vilket betyder att du kan personliggöra den så mycket som möjligt. Det kan exempelvis vara ett tillägg såsom Adblock som tar bort alla reklamer från videor och hemsidor.

 

Säkerhet

Genom åren har det blivit ett krav för en internetbrowser att ha en tillräcklig säkerhetsnivå. Det lever Mozilla Firefox givetvis upp till. Om du besöker en hemsida som möjligtvis utgör en säkerhetsrisk blir du varnad och har därefter möjlighet att antingen fortsätta ditt besök eller att stoppa besöket. Det finns också säkerhetselement som kommer att varna och sätta stopp för osäkra online transaktioner, bluffnummer och falska webbutiker. Samma sak gäller när det kommer till nedladdning av filer. Om du laddar ner en fil som utgör ett hot kommer browsern igen helt automatiskt att göra dig uppmärksam på detta, och du kan därefter fortsätta din nedladdning eller välja att stoppa den. Även med så skärpta säkerhetselement så betyder det inte att du kan undgå att ha ett välfungerande virusprogram. Här på hemsidan har vi bedömt en rad antivirusprogram som du kan hitta med hjälp av den här länken. Många av dem är helt gratis att ladda ner och att använda, så du är alltid helt säker.

 

Privat bläddring

En sak som Mozilla Firefox har lyckats att göra väsentligt bättre än de många alternativen är helt klart den privata bläddringen. När du har browsern öppen kan du använda genvägen ”ctrl + shift + p”, vilket öppnar en ny flik. Den här fliken gömmer dina besökta sidor, sökningar, cookies och tillfälliga filer. Dina hämtade filer och bokmärken blir dock sparade, även under privat bläddring. Det finns även hemsidor som använder teknologi för att övervaka din aktivitet på internet. I privat bläddring är du skyddad mot den här övervakningen och ditt privatliv kan förbli privat. Din internetleverantör kan dock fortfarande se vilka hemsidor du besöker, så om du vill ha fullständig anonymitet så vill vi rekommendera en VPN. Vi har en stor mängd VPN redo för nedladdning som du kan hitta på den här länken.

 

Alternativen

Det är ingen hemlighet att det finns en stor mängd alternativa browsers. Den starka konkurrenten till Mozilla Firefox är utan tvivel Google Chrome. Det är givetvis skillnad på de två browsers, men i det stora hela är dessa småsaker. Mozilla Firefox är dock stolta över att deras browser använder en mycket mindre mängd minne från din dator än Google Chrome gör. Därtill är det mycket omdiskuterat vilken av dessa browsers som är snabbast när det kommer till att läsa in hemsidor. För oss så handlar det i slutändan om vilken design som man gillar bäst. Vi har testat och gjort ett omdöme kring den nyaste versionen av Google Chrome, och du kan hitta omdömena med hjälp av den här länken. Om varken Google Chrome eller Mozilla Firefox är tilltalande så finns det givetvis också Microsoft Internet Explorer. Du kan ladda ner och läsa ett omdöme om Internet Explorer 11 här. Om ingen av de ovanstående browsers är tilltalande så kan du även besöka vår browserkategori genom den här länken. Där kan du hitta omdömen av alla attraktiva internetbrowsers som är redo att laddas ner.

 

Avslutningsvis

Avslutningsvis är Mozilla Firefox ett utmärkt val om man har ett behov av en ny browser. Mozilla Firefox har en god placering på marknaden och är en av de mest föredragna. Browsern uppdateras dessutom frekvent så att du alltid kan vara säker på att hastigheten är snabb och att du är skyddad mot de senaste internethoten. Den andra internetbrowsern som härskar över marknaden är Google Chrome. Vi har ingenting negativt att säga om Google Chrome, bara ryktet om att det skulle uppsluka ens dators minne. Vi har använt både Google Chrome och Mozilla Firefox i många år, och i slutändan är det en smaksak huruvida man gillar de olika designerna eller inte. Både Google Chrome, Internet Explorer 11 och Mozilla Firefox är helt gratis att använda och alla är dessutom även tillgängliga på svenska, så du har rikligt med möjligheter att prova dig fram. Det spelar också i stort sätt ingen roll vilket styrsystem du använder, då Mozilla Firefox har utvecklats för de flesta. Det är Windows-versionen som du kan ladda ner här från hemsidan. Om du letar efter Mac, Linux eller Android versionen så kan du hitta dem genom att använde den här länken.

Download FireFox (Svenska) 59
Screenshots
Detaljerad information om FireFox (Svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
Mozilla Foundation

Inkom datum:
13-10-2011
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Storlek:
0.3 Mb

Uppdaterad datum:
21-09-2018
0