FAQ

 

FAQ – Vanliga frågor

Vi får hela tiden frågor från våra användare. Här har vi samlat frågor som ofta återkommer så att alla snabbt ska kunna hitta svaret.

Q: Jeg har hittat ett spel jag vill ladda ner men hittar ingen nerladdningslänk?

A: I några få fall händer det att man inte kan ladda ner vissa abandonware spel. Detta beror på att spelet helt enkelt inte är släppt som abandonware av producenten. Så snart spelet har släppts kommer du kunna ladda ner det här från BraFiler.se.

Q: Jag har laddat ner ett spel men det fungerar inte?

A: Rimligen har du laddat ner ett spel av typen abandonware. Alla dessa spel är äldre spel som släppts fira av producenten för fri nerladdning. Sannolikt är din dator helt enkelt för ny för att kunna starta spelet. Det går att använda ett program som heter Dosbox för att komma runt detta. Dosbox är ett program som helt enkelt gör så att din dator beter sig som en äldre maskin. Du kan ladda ner Dosbox här och läsa vår guide till Dosbox här.

Q: Jag har tappat bort ett program eller licensnyckeln till ett program som jag köpt på BraFiler.se – vad ska jag göra?

A: Om du har laddat ner ett program eller spel från oss och sedan köpt det, så har du köpt mjukvaran från tillverkaren. Vi säljer inga program eller spel på BraFiler.se. Vi testar program och spel, skriver artiklar om dem och erbjuder nerladdning av gratisversioner av dem. Men, det är i regel inte några problem att lösa detta om du kontaktar producenten som du köpt programmet av.

Q: Inget händer när jag klickar för nerladdning

A: I de flesta moderna webbläsare måste man godkänna att man verkligen vill ladda ner filer. Detta är en säkerhetsfunktion så att inget ska kunna ladda ner automatiskt. I de allra flesta fall kommer det upp ett meddelande i samband med att du klickar på länken, det kan vara en liten rad i överkant av webbläsaren som plötsligt dyker upp. Du måste godkänna nerladdningen för att den ska starta.

Q: Är det lagligt att ladda ner filer från BraFiler.se?

A: BraFiler.se tillhandahåller endast filer som är lagliga att ladda ner. Du behöver inte oroa dig för att du ska ladda ner filer som är olagliga att ladda ner.

Q: Är det säkert att ladda ner filer från BraFiler.se?

A: Alla filer på vår egen server söks igenom med antivirusprogrammet Norton 360, så på det sättet försäkrar vi om oss att de inte innehåller virus eller skadlig kod. Vi rekommenderar även att du själv har ett uppdaterat virusskydd. Läs hur du säkrar din egen dator i vår artikel här.

Q: Mitt virusskydd säger att det är skadlig kod i program från BraFiler.se!

A: Detta är med största sannolikhet en så kallad false-positive. Detta innebär att ditt virusskydd tror att det är ett skadligt program även fast så inte är fallet. Det är vanligare med false-positives bland gratis virusskydd, vi rekommenderar att du skaffar ett köpt licens av programmet.