Program » Internet » Browsers

Google Chrome last ned
5 0 2574  

Ladda ner den mest populära internetbrowsern Google Chrome gratis här.

En webbläsare är absolut nödvändig när det gäller internetupplevelse, och det finns många olika webbläsare att välja mellan. Det finns dock en webbläsare som skiljer sig från konkurrenterna och det är Google Chrome. Google Chrome släpptes först tillbaka 2008 och har sedan dess blivit allt mer framgångsrik.

Framgången beror bland annat på att vid den tiden fanns det inte några webbläsare som var lika snabba och samtidigt hade så många funktionella extrafunktioner och var också gratis att ladda ner och använda.

Google Chrome har behållit sin framgång och är en mycket konkurrenskraftig webbläsare som är favorit hos majoriteten av våra användare.

En utvecklare med erfarenhet

Google Chrome utvecklas självklart av Google. Ett företag som länge varit linjal av Internet, bland annat. på grund av deras sökmotor. Dessutom har Google rykte att vara en trovärdig utvecklare med en passion för sina produkter - och Google Chrome är inget undantag.

Vid utgåvan var Google Chrome den snabbaste webbläsaren någonsin, och webbläsaren ska hålla hög standard. Dessutom uppdateras Google Chrome ofta, vilket innebär att webbläsaren också kommer att vara aktuell hastighetsrelaterad i framtiden.

Safe Browsing

Säkerhet är en absolut nödvändighet när det gäller internet, och det finns många försiktighetsåtgärder du kan ta genom att välja en säker och pålitlig webbläsare.

Google Chrome har ett antal säkerhetsfunktioner med det. Bland annat Om du är på väg att ladda ner en riskabel fil, kommer Google Chrome att varna dig för risken och automatiskt ta bort filen - om du vill.

Som tidigare sett skannar Google Chrome den nedladdade filen och blockerar den sedan - om den innehåller hotande skadlig kod.

Det finns väldigt få exempel på blockering av Google Chrome-filer som inte utgör ett hot. Om detta skulle hända dig och du är övertygad om att din fil inte hotar kan du alltid manuellt godkänna filen och fortsätt sedan hämta.

Hotande nedladdningar är dock inte den enda säkerhetsrisken du stöter på på Internet. På vissa webbplatser kommer du att stöta på olika popup-fönster. Popup-filer är när du öppnar ett nytt fönster som innehåller falsk information eller kanske säkerhetshot.

Google Chrome har naturligtvis också inbyggd popup-blockering. Som med nedladdningar kan du välja att godkänna olika popup-fönster om du är helt säker på att du vill se dem. Popup-funktionen fungerar bra.

Den sista säkerhetsfunktionen som vi kommer att nämna är att blockera webbplatser. Det fungerar så här: Om du besöker en webbplats som inte är säkerhetsgodkänd blockerar Google Chrome automatiskt webbplatsen för dig.

Om du besöker en hotande webbplats kommer du att hälsas med ovanstående varning. Därefter har du möjlighet att läsa mer information om varför Google Chrome anser webbplatsen som hotande - du kan också besöka webbplatsen ändå om du är helt säker på att det är säkert. Eller du kan gå tillbaka och hitta en annan webbplats att besöka.

Extensions och inställningar

Google Chrome har också några spännande inställningar och tillägg som kan läggas till. I Google Chrome webbshop hittar du en mängd utvidgningar som är enkel programvara som kan läggas till i din webbläsare. Till exempel kan du hitta program som AdBlock som blockerar ALLA annonser på Internet - inklusive reklam i videoklipp.

Det finns många olika tillägg att välja mellan, och det kan vara fördelaktigt att besöka webshopen för att hitta inspiration. Webshopen är väl utformad, och man har bland annat möjlighet att sortera efter antal stjärnor och nedladdningar, så att du kan hitta de bästa och mest populära tilläggen.

Det finns inte heller några funktioner i inställningarna. Du kan till exempel logga in med din e-postadress, och Google Chrome sparar lösenord och lösenordwebbläsarhistorik för dig. Det är även möjligt att synkronisera - det vill säga om du loggar in på samma e-postadress på din bärbara dator som skrivbordet, har du allt med dig.

Det finns också möjlighet att ändra teman och utseendet på Google Chrome så att webbläsaren är så personlig som möjligt för dig.

Du hittar också de olika teman i webshopen, och de flesta är helt gratis. Allt du behöver göra är att trycka på knappen "Lägg till i Chrome".

Tillgänglighet

Google Chrome är utformat för alla tänkbara operativsystem inklusive: Windows, Mac OS, Linux, Android och iOS.

Vi har använt de olika varianterna, och de är alla väl utvecklade och användbara. Vi fann det särskilt intressant att Google Chrome hade sparat vår webbläsarhistorik från vår dator till vår smartphone - eftersom vi var inloggade med samma e-postadress. En funktion som vi tycker är mycket användbar.

Anonymitet

En av våra andra favoritfunktioner är Incognito. När du bläddrar genom inkognitofunktionen lagrar webbläsaren inte historik, cookies eller andra spår av din internetanvändning. En extremt användbar funktion om du inte vill att andra användare av datorn ska övervaka vad du gör på Internet.

Incognito öppnas genom att trycka på ctrl, shift och n samtidigt. Incognito kan också öppnas längst upp till höger i webbläsaren som visas nedan.

Slutsats

Google Chrome är en av världens mest populära webbläsare, och av någon anledning. Designen är enkel och bekväm att använda. Dessutom är Google Chrome otroligt snabbt jämfört med konkurrerande webbläsare. De många extrafunktionerna är för oss, bara ett stort plus och glasyren på kakan.

Om du saknar en stabil webbläsare ger vi Google Chrome den varmaste rekommendationen.

Download Google Chrome 119.0.6045.106
Screenshots
Detaljerad information om Google Chrome
Typ:
Freeware


Producent:
Google

Inkom datum:
11-09-2008
Plattform:
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
03-11-2023
0