Program » Multimedia » Mediaspelare

TIDAL last ned
4 0 6286  

Prova 1 månad gratis - Ladda ner TIDAL (engelska)

Med musikströmningstjänsten TIDAL kan du testa deras exklusiva ljudkvalitet och moderna design gratis i en månad.

Med en elegant, enkel, modern design i ett mörkt tema - och med fokus på hög ljudkvalitet och exklusivt artistinnehåll, är TIDAL en av de stora konkurrenterna att hålla koll på ljud- och musikmarknaden.

Ange vilka artister du gillar

Om du öppnar appen på din iPhone eller Android kommer du att bli tillfrågad vilka artister du gillar första gången du öppnar appen. Små runda porträtt med bilder och namn på de mest kända (och senare även mer okända) artisterna pryder skärmen. Klicka sedan bara på porträtten av de artister du gillar bäst.

Varje gång du klickar på ett porträtt kommer TIDAL att lägga till fler artister efter den du klickade på, som påminner om och som de tror att du också kommer att vara intresserad av att följa.

Interaktivt urval av favoritartister

Vi tillbringade några minuter med att bläddra igenom de olika låtkategorierna och vi blev förvånade över hur väl denna algoritm fungerade. Dessutom är det alltid något speciellt med att veta att de spellistor som genereras faktiskt har sin grundläggande information från någonstans - och inte bara anta att den dagen du plötsligt hörde många låtar från en okänd artist betyder då att detta måste vara din favoritartist. Med andra ord är det trevligt att ha ett finger i kakan, tillsammans med algoritmen. Det verkar ge mer specifikt innehåll.

På PC -versionen, som du hittar en gratis nedladdningslänk för längst ner på sidan, kan du också välja dina favoritartister genom att söka efter deras namn och sedan trycka på hjärtat på deras sida (där det står "lägg till"), sedan lägger du till att du automatiskt lägger till dem i din lista med artister du gillar att lyssna på.

MASSOR av låtar i alla genrer

Musikbiblioteket som är inbyggt i TIDALs program är fullspäckat med musik från alla tänkbara genre och länder. De har mer än 70 miljoner låtar som du kan börja lyssna på direkt, bara i den ljudkvalitet du vill ha.

Om du inte har pengar att skapa en spellista själv eller inte kan bestämma vad du ska höra, kan TIDAL hjälpa dig att komma igång. De erbjuder både så kallade "Mixer" och radio.

Radion fungerar precis som alla andra radiostationer - du väljer en radiokanal baserat på vad du gillar (till exempel kan du välja en radio baserad på din favoritartist eller på ditt nuvarande favoritspår).

Titta på musikvideor direkt i appen eller appen

TIDAL fokuserar dock inte bara på ljud, utan också på visuella element. I sidomenyn hittar du en kategori som heter 'Videos' där du kan se alla spännande nya musikvideor som skapas i hög kvalitet.

Här hittar du vackra och genomtänkta videor, producerade av stora stjärnor, som Drake, Billie Eilish, Beyoncé, BTS och Lil Nas X. Det är också möjligt att sortera videor efter genre, så om du har en pop eller rock fest och skulle vilja ha lite fett på din tv medan högtalarna bankar, då kan du använda den här funktionen.

Du kan välja att lägga till musikvideor i din musiksamling eller till en specifik spellista om du gillar att ha en visualizer för din musik. Och vad är bättre än konstnärens eget kreativa perspektiv?

Lätt att byta från andra stora streamingtjänster

TIDAL är bra påärr att andra tjänster nästan har monopol på den digitala musikindustrin. Därför anstränger de sig också mycket för att göra övergången från en annan ljudtjänst till sin egen så enkel som möjligt.

Genom ett samarbete med TuneMyMusic och Soundiiz kan du överföra dina spellistor, favoritartister och din favoritmusik utan att behöva röra ett finger. Det är smart. Detta innebär också att du får möjlighet att smidigt komma igång med att lyssna på din musik i ditt nya program.

Vi använde TuneMyMusic och fick överföra de första 1000 låtarna från en av våra andra streamingtjänster gratis.

Marknadens bästa ljud

TIDAL skriver på sin webbplats att de helt klart har det bästa ljudet på marknaden. Beroende på vilken prenumeration du väljer att fortsätta med har du efter testperiodens slut möjlighet att strömma och ladda ner musik i en kvalitet på upp till 9216 Kbps - det är nästan 30 gånger så hög kvalitet som standard AAC -kvalitet.

AAC är det format som de flesta digitala låtar streamas i. Men om du är någon som är väldigt bra på ljud, så är det självklart att välja TIDALs dyrare prenumeration, så att du kan få ut det mesta av din musik.

Andra alternativ

En annan mycket populär musikstreamingtjänst är Spotify. De har många av samma funktioner som TIDAL, fast i en något lägre musikkvalitet. I gengäld kan Spotify höras gratis med reklam mellan låtarna om du inte orkar betala ett abonnemang. Du hittar din Spotify -nedladdningslänk här.

Om du har ett mobilabonnemang med YouSee (tidigare kallat TDC) kan du också använda deras streaming -app, som har totalt över 65 miljoner olika låtar. Prova Yousee Music nu.

Telmore Music är också ett giltigt bud. Mycket lik YouSee, det här är en streamingtjänst som tilltalar personer som redan har ett mobilabonnemang hos företaget. Här är det också möjligt att lyssna på live radio och den uppdateras alltid, så att du får de senaste musikspåren så snart som möjligt.

Slutsats

Med rätt högtalare eller hörlurar kan du höra varför TIDAL förklarar att de har det bästa ljudet. Dessutom ser datorprogrammet riktigt snyggt ut och har en känsla av förfining, vilket ger ytterligare en nivå till finess i tjänsten.

Eftersom TIDAL själv låter dig överföra dina befintliga spellistor från andra tjänster, finns det inget som borde hindra dig från att åtminstone prova denna streamingcentral under den kostnadsfria testperioden.

Download TIDAL
Se TIDAL på video :
Screenshots
Detaljerad information om TIDAL
Typ:
Trialware


Producent:
Aspiro AB

Inkom datum:
02-09-2021
Plattform:
Windows, Mac, iOS, iPadOS, tvOS, Android, web & smart devices

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
25-08-2023
0