Program » Multimedia » Bildbehandling

Paint.NET last ned
5 0 6097  

Utmärkt gratis bildredigeringsprogram Paint.NET (svenska) kan laddas ner gratis här.

Det kan vara svårt att hitta ett bildredigeringsprogram som är tillräckligt för att passa ens behov. Det mest populära programmet är utan tvivel Adobe Photoshop CC som du kan hitta och ladda ner med hjälp av den här länken. Om du dock saknar ett gratisalternativ som i stort sätt kan detsamma, bli då kvar här ett tag till. Paint.NET är en fantastisk software, särskilt när man tar hänsyn till att det är helt gratis att ladda ner och använda. Efter den snabba installationen presenteras du av ett överskådligt och lättnavigerat gränssnitt. Den lätta navigeringen och överskådligheten beror utan tvivel på den enkla designen. Designen är nog inte precis prisvinnande, men den är sannerligen praktisk. Alla funktioner och knappar ligger precis där man förväntar sig, och det blir alltså därför ingen förvirring när man ska sätta igång och redigera bilder.

Ett hav av verktyg

När du har öppnat Paint.NET hittar du alla essentiella verktyg till bildredigering framför dig. Lasso, markering, klipp, gradient, text och många fler är tillsammans inkluderade. När du sedan har blivit klar med den önskade bildredigeringen så kan du spara din bild i vilket format som helst. Alla format som du även hittar i Adobe Photoshop CC är där.

Fattiglappens Photoshop

Adobe Photoshop CC är ett rätt så dyrt program, särskilt om ens bildredigeringsnivå förhållandevis ligger på amatörsplanen. Adobe Photoshop CC är inte omedelbart särskilt användarvänligt om man önskar att prova sig fram med bildredigering. Detta är en stor nackdel, då det är extremt frustrerande att inte kunna ha möjligheten att skapa det som man önskar, särskilt efter att man har lagt ner en stor mängd pengar på det. Lyckligtvis nog så kan Paint.NET uppfylla det som de flesta önskar. Paint.NET är dessutom så enkelt designat att även en amatör kan skapa de bilder som de önskar med lätthet.

Gemenskap

Om man nu försöker sig in i bildredigeringsvärlden så är det alltid en stor hjälp att ha en gemenskap som alltid är redo att hjälpa en med ens frågor. Paint.NET har lyckats med att skapa en gemenskap som har en perfekt blandning av experter och amatörer. Denne gemenskap är mycket vänlig och välkomnande till nya bildredigeringsfans och kommer helt säkert även att hälsa dig välkommen med öppna armar. Man behöver dock inte ta direkt kontakt med användare av Paint.NET för hjälp, då gemenskapen också har bidragit till en stor mängd vägledningsvideor som kan hjälpa dig på vägen.

Utveckling och uppdatering

Paint.NET startade som en passionshobby för en universitetsstuderande, men den snabba succén av programmet fångade upp Microsofts blick. Originaltanken var att Paint.NET skulle ersätta det standard Paint programmet som Microsoft erbjuder alla sina Windowssystem. Över tid förblev Paint.Net självständigt, men sedan det första utkastet av Paint.NET har det funnits ett hav av uppdateringar – Uppdateringar som omedelbart alltid ger några nya och spännande funktioner till användarna. Historiskt ser det ut som att det kommer en förhållandevis stor uppdatering av programmet varje månad. Några gånger är det extrafunktioner, men andra gånger är det optimeringar. Oavsett vad så är det dock alltid trevligt att vara med från starten, och man kan alltid anpassa sig till de framtida uppdateringarna.

Avslutningsvis

I grund och botten så är Paint.NET ett utmärkt bildredigeringsprogram att ha tillhands. Programmet har en stor mängd funktioner som man kan hitta hos Adobe Photoshop CC. Ja, programmet är en smula amatörmässigt, men det är också gratis. Det finns en passion i utvecklingen och det verkar som att målet är att alla ska ha möjlighet att göra bildredigering oavsett hur stor ens plånbok är. Passionen och användarvänligheten blir särskilt klar genom det faktum att programmet har översatts till diverse språk, härtill också svenska. Så om du har lust att testa din kreativitet så anser vi att du borde ge Paint.NET en chans. Om du är på jakt efter andra multi-mediaprogram så har vi en mängd alternativ som du kan ladda ner och läsa omdömena av med hjälp av den här länken.

Download Paint.NET
Screenshots
Detaljerad information om Paint.NET
Typ:
Freeware


Producent:
dotPDN

Inkom datum:
18-01-2018
Plattform:
Windows

Storlek:
6.97 Mb

Uppdaterad datum:
03-05-2018
0