Program » Multimedia » Bildbehandling

Paint.NET last ned
5 0 6097  

Utmärkt gratis bildredigeringsprogram Paint.NET (svenska) kan laddas ner gratis här.

Det finns många bildredigeringsprogram idag. Och den största nackdelen med många av dem är att de vanligtvis kostar mycket pengar. Lyckligtvis finns det också bildredigeringsprogram som Paint.NET som har alla nödvändiga funktioner, men kan vara helt gratis att använda.

Paint.NET kan ses som ett amatöralternativ till Adobe Photoshop CS6, och det är också sant i viss utsträckning. Paint.NET är utan tvekan mycket enklare att använda, men vi ser inte omedelbart detta som en nackdel. Även om du inte har någon förståelse för bildredigering, kan du troligen lyckas göra vad du vill med Paint.NET.

Amatör eller användarvänlig?

Paint.NET har en outrageously enkel design. Det är lite smak om du är en fan av det eller hatar det. Men vi gillar det verkligen nu. Det är klart och alla knappar är rätt där vi vill. Efter installationen tog det bara fem minuter innan vi var helt in i den.

Paint.NET påminner dig verkligen om den ursprungliga Paint som följer med alla Windows-system. Skillnaden är dock att Paint.NET har alla funktioner som Adobe Photoshop CS6 har. Funktioner som: lager, lasso, urval, trollstav och många fler. Dessutom kan du både öppna och spara i något tänkbart format. Paint.NET har enkel åtkomst och även personer som inte har någon erfarenhet av bildredigering kan enkelt gå med och försöka vara kreativa.

Ett hav av användbara funktioner

Som sagt har denna programvara funktioner som underlättar. Du kan göra enkla bildredigeringar, eller du kan prova något mer avancerat, men innan du kan göra det måste du ha kunskap om funktionerna. Den allra första att göra är att skapa en duk.

När du skapar en duk kan du självklart välja själv storleken på den. Efter skapandet sätter bara fantasin gränser. Om du tidigare har arbetat med bildbehandling, är funktionen "lager" troligtvis inget nytt.

Om du lagt till ett "lager" på din bild kan du kopiera bilder ovanpå den befintliga bilden - utan att röra allt.

Som ovanstående GIF illustrerar, är det möjligt genom lagfunktionen att skapa några ganska kreativa bilder. Om programmet verkar tråkigt är det en bra idé att kontrollera om du har den senaste versionen av nätverket. Om du är osäker, kolla in den på Microsoft Store. Det är ganska gratis.

Olika format

Om du är nybörjare i bildbehandling är det viktigt att veta att det finns ett antal olika bildformat, som alla har sina fördelar och nackdelar. Det vanligaste bildformatet är JPEG. En JPEG-bild är av relativt god kvalitet och tar inte mycket av din hårddisk. PNG-bilder är mest kända som de utan bakgrund. Till exempel, om du har en PNG-bild av två händer, så det är möjligt att skära de två händerna i en annan bild, t.ex. med användning av skiktfunktionen som vi beskrev ovan.

Hjälp alltid för hand

Paint.NET har ett utmärkt litet samhälle som är en bra solid mix av amatör- och bildredigeringspersonal. Gemenskapen ärAlltid redo att hjälpa, oavsett vilka problem eller problem du har. Det finns också många instruktionsvideor som kan hjälpa dig att skapa vad du vill. Det är också möjligt att hitta några handledningsvideor på t.ex. YouTube. I grund och botten finns det en passion och en slags gemenskap mellan Paint.net-användare. Det är en trevlig känsla att du bara känner om du ger programmet en chans.

Design och användbarhet

Paint.NET syftar till att göra bildbehandling en enkel process, och man måste säga att det lyckats. Programmets design är enkel, så att du enkelt och enkelt kan navigera i många olika funktioner utan att bli förvirrad. Den enkla designen innebär också att användarvänlighet är högklassig, och om man borde bli desperat, har Paint.NET en utmärkt community som alltid är redo att hjälpa och vägleda.

Andra bra avbildningsprogram

Även om Paint.NET är ett utmärkt bildhanteringsprogram som kan hantera praktiskt taget alla tänkbara uppdrag, är det bara rättvist att nämna andra bildbehandlingsprogram som bättre passar dina behov.

Adobe Photoshopär förmodligen den mest populära bildhanteringsprogramvaran som någonsin producerats. Detta är också för ganska bra skäl. Adobe Photoshop är välutvecklad och det är möjligt att skapa något med programmet. Programmet är dessutom utvecklat av Adobe, vilket är känt för sin kompetens och utmärkta program. Photoshop används dagligen av de mest professionella fotograferna. Om du har erfarenhet av bildbehandling via Photoshop, kan du också lättare användas i multimedieindustrin, eftersom det är en oerhört värderad kompetens. Med det sagt, kom ihåg att Adobe Photoshop också kostar mycket pengar, och det kan därför vara en bra idé att träna i ett program som Paint.NET innan man påbörjar de avancerade bildbehandlingarna.

Om båda programmen verkar för komplicerade och tidskrävande kan Google Foton vara för dig. Med Google Foton kan du både redigera och lagra dina bilder. Google Foton har en gratis molntjänst som låter dig lagra dina bilder. Det betyder också att om en enhet bryts kan man fortfarande få tillgång till sina bilder. Google Foton har också enkla redigeringsfunktioner som att ta bort röda ögon på bilder etc.

Om inget av ovanstående program har tagit intresse, är du alltid välkommen att kolla vår bildbehandlingskategori. I den här kategorin kan du hitta ett stort sortiment av bildprogram, som alla har granskats och testats av oss. Om du fortfarande inte kan hitta ett intressant program, kan det vara en bra idé att titta i Windows Store.

Till slutet

Vår slutsats för Paint.NET är att det är en utmärkt mjukvara att ha på sin dator. Programmet tar upp nästan ingenting och det optimeras perfekt, så både uppstart och redigeringsfasen är blixtsnabbt. Dessutom uppdateras programmet också ofta. Det innebär att det alltid finns extra funktioner och optimeringsförbättringar. Så om du saknar ett bra och gratis bildredigeringsverktyg är Paint.NET ett bra alternativ. Programmet är också registrerat på svenska, så även om det är engelska kan du gå med!

Download Paint.NET 5.0.11
Screenshots
Detaljerad information om Paint.NET
Typ:
Freeware


Producent:
dotPDN LLC

Inkom datum:
18-01-2018
Plattform:
Windows

Storlek:
220 Mb

Uppdaterad datum:
28-11-2023
0