Program » Företag » Organisera

Lunatask last ned
4 0 6326  

Ladda ner vana / humör tracker Lunatask gratis på vår sida

Du kan ibland vara så upptagen att du inte kan uppnå de saker du faktiskt hade satt upp för dig själv. När man väl hamnar i en sådan ond cirkel kan det också vara svårt att ta hand om sig själv ordentligt, och kolla in och märka hur man mår.

Därför är det tur att det finns verktyg som hjälper oss att hålla våra avtalade tider, samt får oss att omvärdera vår mentala hälsa och humör varje dag.

 

Vad är en vane- och humörspårare?

Olika trackers har blivit mycket välkända inom organisations- och livsstilsvärlden, där de används för att upprätthålla goda vanor, och för att ge en överblick över hur du mår.

Det häftiga med Lunatask är att den blandar dina vanespårare med en kalender så att du hela tiden kan se hur många dagar du har lyckats hålla dig till de vanor och rutiner som du har satt upp för dig själv.

Kalendern markerar med färger, vilka dagar du har nått dina mål och vilka dagar du har gått igenom. Dessutom kan du ange (längst ner i kalendern) hur ditt humör var den dagen och vilka känslor som rådde under dagen.

Var kan du använda Lunatask?

Lunatask är utvecklad för PC, och det är denna version som vi länkar till längst ner på vår sida.

Om du älskar Apple-produkter kan du fortfarande njuta av och använda Lunatask, eftersom det också finns en port för Mac OS.

Programvaran är även tillgänglig för Linux via Snapcraft om du använder det här operativsystemet.

 

Pomodoro timmar hjälper dig motivera

Har du någonsin testat att använda pomodoro för att motivera dig själv? Pomodoro låter som namnet på en fancy vetenskapsman som sedan dess har gett namn åt den ultimata studie-/arbetstekniken, men i verkligheten är pomodoro det italienska ordet för tomat.

Det syftar på tomaten (det vi kallar en äggklocka), och tekniken går ut på att ställa in en timer för att räkna ner från 25 minuter. Under de 25 minuterna ska du inte bli distraherad utan arbeta 100 % fokuserat på din uppgift. När de 25 minuterna är klara får du göra något annat (precis vad du vill) i 5 minuter.

Du kan lägga till en pomodoroklocka direkt till dina vanor eller uppgifter så att du inte behöver resa dig från din plats för att hitta en äggklocka, eller lyfta telefonen och ställa in ett alarm. Och med både vane-/humörspårare och pomodorotimmar är du nästan garanterad bättre totalresultat i din produktivitet.

Gratis vs betalversion

Gratisversionen av programmet är faktiskt bra och har många viktiga element i sig. Det bör dock också nämnas att premiumprenumerationen bara kostar $6 dollar i månaden (vilket motsvarar 40 DKK), vilket inte är den största utgiften.

Som gratisanvändare kan du kategorisera två delar av ditt liv (t.ex. arbete / gratis), medan du i den betalda får obegränsade grupperingar. Du kan ha upp till 7 dagliga vanor/rutiner i den gratis, medan den betalda också är obegränsad.

I gratisversionen får du även tillgång till anteckningar, anteckningsböcker, pomodoro-timern och möjligheten att använda funktionen 'Quick Add', som låter dig lägga till anteckningar, rutiner med mera även när du inte är på internet.

Studenter och lärare kan få 50 % erbjudande på premiumprenumerationen. Och om du inte har något emot att ha ett abonnemang kan du också köpa den fullständiga versionen för $180 dollar på en betalning (motsvarande cirka 1200 DKK).

 

Programmerare, kan du använda med Lunatask

I samband med din planering av ditt liv kan det vara så att du antingen är student, eller har ett jobb som kräver att du skriver texter eller räknar formler under dagen. Om så är fallet rekommenderar vi att du installerar OpenOffice, som är en gratis konkurrent till Microsofts dyra kontorspaket (word, powerpoint, excel, tecken, etc.).

Om du behöver lyssna på lite bra musik samtidigt som du arbetar och organiserar ditt liv kan du prova TIDAL, som är en nyare streamingtjänst som erbjuder marknadens högsta ljudkvalitet, med ett månadsabonnemang. TIDAL erbjuder gratis provperioder på mellan 1 och 3 månader, så kolla in det idag.

Om du behöver en bra paus efter fyra (eller fler) pomodoro-sessioner, då kan du komma igång med Path of Exile- universumet, som är ett gratis actionrollspel där du ska bekämpa monster med vapen och magi.

Slutsats

Lunatask är ett gediget verktyg om du vill arbeta mer organiserat, kontrollera din tid bättre eller hålla ett öga på hur ditt allmänna humör är från dag till dag (eller i specifika situationer där du kan skriva en lapp och lägga till en stämning).

Gratisversionen av programmet ger en trevlig introduktion till själva programmet, men om du är någon som verkligen vill ha alla funktioner i programmet så får du betala för den fullständiga versionen.

Speciella funktioner i programmet som är värda att nämna inkluderar möjligheten att lägga till pomodoro timmar till ens uppgifter och dagliga att göra. Dessutom är moodtrackern också riktigt bra, då den kan hjälpa dig att bli mer medveten om hur du mår, i en tid då det är extra fokus på mental hälsa.

Download Lunatask 1.1.5.0
Screenshots
Detaljerad information om Lunatask
Typ:
Freeware


Producent:
Michal Krejci

Inkom datum:
23-11-2021
Plattform:
Windows, MacOS, Linux

Storlek:
192 Mb

Uppdaterad datum:
18-02-2022
0