Program » Företag » Ordbehandling

OpenOffice last ned
5 0 544  

Ladda ner ett alternativ till Microsoft Office paketen. Apache OpenOffice är i stort sätt identiskt, men helt gratis att använda.

Apache OpenOffice är en samling kontorapplikationer för din dator. Samlingen innehåller ett skrivprogram, ett presentationsprogram, ett bildredigeringsprogram, ett kalkylblad, ett formelprogram och en databasapplikation. Detta motsvarar innehållet i andra paketprogram.

Apache OpenOffice är långt ifrån det enda paketet i sitt slag, eftersom det finns flera olika paket med kontorsprogram på marknaden. Apache OpenOffice är definitivt konkurrenskraftigt, delvis för att det är gratis, där andra program kostar pengar. Medan det är gratis, oroa dig inte för att kvaliteten är sämre än de kostnadseffektiva programmen, vilket inte är fallet. Du kan även ladda ner programmet för så många datorer som du vill - och det är fortfarande gratis. Apache OpenOffice är ett slitstarkt alternativ. Vidare i översynen kan du läsa om varför.

Kompatibilitet

Med Apache OpenOffice kan du enkelt öppna program från Microsoft Office-paketet. Det orsakar inte problem om du har gamla filer som är gjorda med Office-paketet eller om du tar emot filer från andra som använder Microsoft Office.

I Apache OpenOffice kan du också spara dina filer så att de kan läsas av Microsoft Office-paketet, så att andra inte har problem med att läsa dina filer heller. Detta gäller om det är text, en presentation eller ett kalkylblad eller andra filer. Dessutom kan du använda Apache OpenOffice på något tänkbart operativsystem. Det är Windows-versionen som du hittar här på webbplatsen. Om du vill ha Linux eller Mac-version, använd den här länken. Således är det inga problem med att använda Apache OpenOffice med Microsoft Office Suite, och det är därför inte ett problem som du behöver ha.

Utseende

Apache OpenOffice är relativt lätt att ta reda på om du är en Microsoft Office-Användare. Det kan dock kräva lite habituation, för allt är inte riktigt som det nya Microsoft Office-paketet. Programmen i Apache OpenOffice liknar program i en gammal version av Microsoft Office-paketet, så det är lite gammalskola, men det borde vara att ta reda på de flesta.

Som du vet från Microsoft Office-paketet har Apache OpenOffice en ruta högst upp på skärmen. Den här fältet har ett antal logotyper, var och en representerar ett verktyg som kan användas i det programmet. Till exempel betyder skivan "pärla" och saxen "cut". Det är så enkelt och intuitivt - vilket är en av anledningarna till att Apache OpenOffice-paketet kan användas av om inte alla åtminstone nästan alla.

Det är så lätt att ta reda på det; Särskilt om du redan är van att använda ett konkurrerande program, kommer det inte vara mycket tid innan du klarar av att använda Apache OpenOffice också. Det kommer därför att bli en enkel övergång, och därför kan den inte användas som en ursäkt för att inte förändras.

Språk

Apache OpenOffice finns på flera olika Språk, inklusive svenska. Språkproblemen kommer därför inte att komma i vägen för att använda programmen i paketet. Det kan inte heller vara en ursäkt för att inte använda Apache OpenOffice-paketet.

Om programmet inte redan finns på ditt Språk, förtvivla inte, eftersom sannolikheten för att den kommer är stor. Du kan hitta det brett utbudet av Språkpaket med hjälp av den här länken.

Tillämpningar

Som redan skrivet innehåller Apache OpenOffice-paketet följande program: ett skrivprogram, ett presentationsprogram, ett bildbehandlingsprogram, ett kalkylblad, en formelansökan och en databasapplikation.

Programmen är mer eller mindre desamma som programmen i Microsoft Office-paketet och Apple iWorks.

Nedan följer en kort beskrivning av varje program:

  • Skrivprogram: I det här programmet kan du skriva - du kan också skapa diagram och lägga in bilder. Programmet kan användas för både snabb och koRika texter och romanlånga texter.
  • Presentationsprogram (Impress): I det här programmet kan du skapa presentationer med text och bilder.
  • Image Processing Program (Draw): I det här programmet kan du rita - och både skisser och mer komplicerade ritningar. Programmet gör det enkelt att skapa grafik och diagram.
  • Kalkylark (Calc): I det här programmet kan du räkna: Du anger dina nummer och programmet räknas för dig. Du kan också göra diagram på dina beräkningar.
  • Formelprogram (matematik): I detta program kan du skriva matematiska formler och ekvationer. Programmet kan användas ensam eller med andra program i Apache OpenOffice-paketet.
  • Databasprogram (bas): I det här programmet kan du hantera dina databaser.

Uppdateringar

Det är alltid viktigt att din programvara uppdateras regelbundet. Om det inte gör det kan du plötsligt riskera att sitta med ett värdelöst program - och det är synd om det är något du behöver. Precis som din dator och annan teknik, måste programmen på dem bara fungera - och alltid annars kan du inte använda det för någonting.

Historiskt är Apache OpenOffice ofta uppdaterad så att du inte omedelbart ska vara rädd för att sitta ner med en bit av gammal programvara.

Användare

Apache OpenOffice-paketet kan till exempel vara användbart för dem som går till skolan, och det kan vara användbart för dem som går till jobbet. Användarna kan vara alla - och det finns också många människor runt om i världen med Apache OpenOffice-paketet.

Vad du kan använda program för kan också vara mycket annorlunda: Du kan till exempel skriva anteckningar för vad din lärare pratar om, och du kan skapa komplexa uppgifter eller snabba anteckningar.

Paketet är inte specialiserat för någon; Paketet är för alla.

Apache OpenOffice-paketet begränsar dig inte heller till ett visst operativsystem, eftersom du kan använda Apache OpenOffice oavsett vilket operativsystem du äger. Så du behöver inte oroa dig för att behöva investera i en ny dator om du vill använda Apache OpenOffice.

Historia

Apache OpenOffice har en lång Historia bakom det, vilket är kortfattat enligt följande: Historien börjar med den kommersiella produkten StarOffice. StarOffice går tillbaka till 1985, så det är en Historia som har några år framöver. Sedan 1985 har mycket hänt, men det korta av det långa är att baserat på StarOffice, OpenOffice.org gjordes. OpenOffice.org är en ledig produkt, liksom Apache OpenOffice senare.

Under 2011 fick Apache rättigheterna, och namnet var Apache OpenOffice.

Slutsats

Apache OpenOffice är i grunden ett lättillgängligt skrivprogram för dig som söker ett starkt och fritt alternativ till liknande program. Apache OpenOffice fungerar mycket som alternativen, med minimal designskillnad. Om nu Apache OpenOffice fortfarande inte är för dig, ta en titt på LibreOffice, vilket också är gratis. Annars har vi också en ordbehandlingskategori där du definitivt kan hitta ett program som passar dig. Du hittar kategorin med den här länken.

Download OpenOffice 4.1.5 (svenska)
Se OpenOffice på video :
Screenshots
Detaljerad information om OpenOffice
Typ:
Freeware


Producent:
Apache OpenOffice

Inkom datum:
18-02-2010
Plattform:
Windows, Mac OS, Linux

Storlek:
134 Mb

Uppdaterad datum:
25-01-2019
0