Program » Företag » Ordbehandling

OpenOffice last ned
5 0 544  

Ladda ner ett alternativ till Microsoft Office paketen. Apache OpenOffice är i stort sätt identiskt, men helt gratis att använda.

Varje dator har användning för kontorsprogram, men problemet är att diverse kontorsprogram i regel kostar en del pengar. Lyckligtvis nog är Apache OpenOffice ett starkt alternativ som är fullständigt gratis. Man kan frukta att kvaliteten av programmet försämras när det är gratis och reklamfritt, men faktiskt så är Apache OpenOffice i stort sätt identiskt till Microsoft Office paketet. Den enda väsentliga skillnaden på programmen är genvägsknapparna som ligger på lite olika platsen och har några andra tangenter som man ska trycka på. Man vänjer sig dock vid detta och efter någon tid med skrivarverktyget så lägger man inte märke till det längre.

OpenOffice består av en lång rad program som du också hittar i Office paketen. Ett skrivprogram som fungerar precis som Microsoft Word. Därutöver finns det också ett alternativ till Excel, PowerPoint, ritning, databaser och givetvis webbsideredigering. Det finns alltså inte någon brist på kontorsprogram och de har alla samma kvalitet som dem du kan hitta i Microsoft Office paketen. Inte undra på att OpenOffice påminner mycket om Microsoft Office paketen, då Apache OpenOffice har utvecklats av en rad personer som tidigare har varit anställda hos Microsoft.

 

Format som stöds

Du behöver heller inte frukta huruvida Apache OpenOffice är samarbetsvilligt med Microsoft Office användare eller inte. Efter att du exempelvis har skrivit ett dokument så kan du spara filen som en Microsoft Office fil så att de som använder Microsoft Office med lätthet kan öppna din Apache OpenOffice fil. Utöver detta så kan du givetvis också spara i alla tänkbara format som Microsoft Office även erbjuder. Det gäller dessutom inte bara skrivprogram, utan också presentation, kalkylark, teckning, databaser och webbsideredigering. De kan alla sparas i det format som du har behov för.

 

Olika språkpaket och versioner

Apache OpenOffice har existerat sedan oktober 2001 och har därför flera års erfarenhet av att utveckla kontorsprogram. Den långa levnadstiden betyder också att det har utvecklats diverse språkpaket, härunder svenska. Det är den svenska versionen som du hittar här på sidan, men om du skulle önska andra språk så kan du hitta dem genom att använda den här länken.

Under sin levnadstid så har Apache OpenOffice också mött vissa svårigheter, särskilt när det gäller säkerhet. Om man blickar tillbaka till år 2004 så var utvecklingen fortfarande så ny att säkerheten dessvärre inte var välutvecklad nog, vilket skapade vissa problem för några användare. Det gick dock inte någon längre tid innan Apache OpenOffice anställde en rad personer som framöver skulle skärpa säkerheten. Som ett extra tillägg har Apache OpenOffice sedan oktober 2001 haft över 85 miljoner nedladdningar. Levnadstiden har också gjort så att det finns en stor mängd olika versioner av Apache OpenOffice. Det är här på sidan som du kan ladda ner Windows-versionen, men om du använde Linux eller Mac så kan du också fritt använda Apache OpenOffice genom att besöka den här länken.

 

Uppdateringar och framtid

Som sagt så har Apache OpenOffice existerat i många år, och under denne levnadstid så har det utvecklats en lång rad versioner av programmet. Om historien upprepar sig så kommer OpenOffice också i framtiden att ofta uppdateras. Det är alltid viktigt när man ska välja software att programmet uppdateras. Det kommer alltid nya krav och olika format som kontorsprogram helst borde stödja. Med Apache OpenOffices frekventa uppdateringar så ska du inte frukta att du sitter fast med ett format som inte kan öppnas eller redigeras i. Detta är absolut ingen indikation på att Apache OpenOffice i framtiden inte kommer att fortsätta uppdateras frekvent.

 

Avslutningsvis

Avslutningsvis så är Apache OpenOffice ett utmärkt alternativ om man inte har lust att betala för ett kontorsprogram. Microsoft Office-paketen är utan tvivel ett starkt kontorsprogram, men Microsoft kräver också en stor mängd pengar för att man ska kunna använda det. Det tar helt säkert lite tid att vänja sig när man ska använda Apache OpenOffice, men efter några få timmar så lade vi faktiskt inte märke till att vi använde ett alternativ. Det kan också vara så att du har flera datorer i hushållet och att en av dem kanske inte har kontorsprogram installerade. Här är OpenOffice också en god möjlighet, då du med lätthet kan sitta vid din bärbara dator, arbeta med diverse program och skicka dem till en eventuellt stationär dator samt därnäst fortsätta arbetet utan att stöta på några problem. Detta fungerar dessutom om din stationära har Windows installerat medan din bärbara exempelvis har Mac IOS. Den stora variationen av språkpaket är också för oss en indikation på att utvecklaren har en passion för kundservice. Språkpaketen innehåller en så stor mängd olika språk och översättningarna är dessutom helt perfekta. Vi använde både den engelska och svenska, och det fanns inget tvivel om att det har lagts ner många timmar på att göra översättningarna perfekta. Apache OpenOffice är också blixtsnabbt! Vi var mycket överraskade över detta, då man omedelbart skulle tro att ett alternativ till Microsoft Office paketen borde vara långsammare att använda. Det visar sig dock vara det helt motsatta. Apache OpenOffice öppnas och är färdig för användning inom några få sekunder, och detta är oavsett om du öppnar externa filer eller lokala filer från din hårddisk. Det kändes också lite som om Apache OpenOffice är snabbare på att registrera när man trycker på tangentbordet. Installationen av programmet är dessutom helt flytande, och det tar bara några få minuter från dess att du har laddat ner filer från sidan tills dess att du är färdig att använda diverse kontorsprogram. Om du har behov av alternativa kontorsprogram som till ens viss grad är överlägsna jämfört med Microsoft Office paketen så kan vi bara varmt rekommendera Apache OpenOffice.

Download OpenOffice 4.1.5 (svenska)
Se OpenOffice på video :
Screenshots
Detaljerad information om OpenOffice
Typ:
Freeware


Producent:
Apache OpenOffice

Inkom datum:
18-02-2010
Plattform:
Windows, Mac OS, Linux

Storlek:
134 Mb

Uppdaterad datum:
19-09-2018
0