Program » Datasäkerhet » VPN

Betternet last ned
3 0 6254  

Ladda ner och prova Betternet här

Vad betyder integritet för dig? Det kan finnas gardiner för dina fönster, ytterdörrlås, trädgårdsstaket och personliga tillhörigheter som kan förvaras borta i lådor och skåp. Det är trevligt att ha integritet; känner dig bekväm utan att någon tittar.

Så när du sitter säkert för dig själv hemma och använder internet är allt bra. Men är det nu? Sekretess och Internet i dessa dagar går sällan hand i hand. Oavsett var du navigerar på webben finns det en algoritm som håller reda på vad du gör, vilka sidor du besöker, vad du gillar, vem du är, där du bor.

Så småningom har ett företag som Google en enorm profil av dig och alla dina vanor på internet. Och du har verkligen inte gett ditt samtycke till det. Därför måste du få ett VPN som Betternet för att hålla dig säker på nätet.

Anslut till servrar över hela världen

En VPN är kamouflage för din Internet-anslutning. Vanligtvis har de flesta VPN-nätverk skapat servrar i många länder runt om i världen. Och här kan du välja vilken server din anslutning ska köra igenom. Varför är det smart?

Eftersom det håller dig och din IP-adress anonym. När du slår på ditt VPN blir det omöjligt att se vem du är, var du är och vad du gör. Det är nästan som att låsa dörren och dra av gardinerna.

Som ett resultat kan teknikjättar som Google och Microsoft inte längre fånga ny information om dig. Och det är trevligt, just för att det är dina data och inte deras. Men det hindrar dem inte från att sälja det till andra företag så att de kan bombardera dig med erbjudanden och varor. Avsluta det om du använder ett VPN som Betternet.

Lås upp blockerade sidor över hela världen

Du kanske har upptäckt att en webbplats du vill besöka är låst för dig. Varför är de egentligen det? Det finns ett par skäl till varför.

En av orsakerna är att webbplatsen endast har gjorts tillgänglig i ett eller några få länder. Detta gäller till exempel DR1 här i Danmark. Om du är i Tyskland kan du inte logga in för att se som du kan i detta land.

Vissa webbplatser måste blockeras av juridiska skäl. Det vill säga om de erbjuder och "värdar" något som är olagligt. Detta är mycket typiskt för webbplatser som erbjuder nedladdningar av torrenter för videospel, musik, filmer etc.

Om du använder ett VPN som Betternet kan du manövrera runt dessa hinder genom att bara ansluta till en server i ett land som ger dig åtkomst på ett eller annat sätt. Men gör inte något olagligt ändå.

Är Betternet värt pengarna?

Betternet är inte gratis. När du laddar ner programmet får du en provperiod på 7 dagar. Det kan vara riktigt svårt att svara på om det är värt pengarna. Å ena sidan ja och å andra sidan nej. Varför ja? Eftersom Betternet är en så ganska solid VPN som gör vad den borde. Det blir billigare och billigare ju längre du åtar dig att prenumerera. Och varför nej? Eftersom deras kundtjänst praktiskt taget inte finns (så förvänta dig inte det stora stödet) och också för att det finns mycket fler VPN-tjänster där som har testats noggrant och har god popularitet eftersom det fungerar.

Betternet är inte en dålig VPN, men den är inte heller speciell. Därför bör du överväga att hitta något till samma pris (eller billigare) som är mer erkänt och pålitligt. Mer om detta i avsnittet "Alternativ programvara".

En VPN skyddar din integritet hela vägen

Sanningen är ganska enkel: inte mycket görs enligt lag för att skydda vår integritet. Och det tvingar oss lite att göra något åt det själva. Och att förvärva en pålitlig VPN är en av de bästa (och billigaste) sakerna du kan göra.

Företag bör i slutändan stjäla din information och sälja den igen. Du bör kunna känna att du inte övervakas och studeras noggrant när du bara surfar runt. Sekretess är en front man inte kan skydda med få män. Det måste tas på allvar.

En VPN skyddar dig mer än de flesta kan. Din anslutning flyttas bort från dig, du görs anonym och alla dina data krypteras och raderas från arkiven. Du vDet är som ett spöke, och om det är vad som krävs för att upprätthålla en solid integritet online, så var det så.

Ganska traditionell design

Om du har provat ett VPN tidigare, eller läst lite om några av dem här på sajten, kommer du antagligen att märka att de alla ser lite liknande ut. Och det är synd som fallet här med Betternet. Du har ett mycket enkelt och intuitivt gränssnitt där du har en knapp som slår på ditt VPN och en knapp som kan välja servrar.

En sak du kommer att märka här är dock att när du slår på din VPN får du en söt animering av logotypen (en sköld med ett ansikte) som vaknar upp från sömnen och ler glatt åt dig. Men det är också det enda unika med designen.

Alternativ programvara

Betternet är inte ett dåligt VPN, men om det inte säger något, tack och lov finns det många andra typer av VPN som du kan använda istället.

En av dem är den mycket berömda och ansedda VPN NordVPN. Du kan knappast undvika att se reklam för det varken på YouTube eller någon annanstans på webben. Det är en billig VPN som har servrar över hela världen såväl som miljontals användare som alla älskar det. Om det låter intressant kan du läsa mer om och ladda ner NordVPN här.

Om du vill ha en VPN som du inte behöver betala ett öre för, finns de också. Ett av de bästa exemplen är UrbanVPN, som också används över hela världen av miljoner användare. UrbanVPN är en P2P VPN, så alla aktiva användare delar ett stort nätverk som säkerställer hög hastighet för programmet. Om du vill läsa mer om och ladda ner UrbanVPN kan du göra det gratis här.

Slutsats

Betternet är en ganska standard VPN som gör vad den behöver. Bortsett från priset är det en ganska solid programvara som rekommenderas väl även om det finns andra trevliga alternativ.

Download Betternet 5.3.0.433
Screenshots
Detaljerad information om Betternet
Typ:
Trialware


Producent:
Betternet LLC Inc.

Inkom datum:
11-06-2020
Plattform:
Windows, Android, iOS, macOS

Storlek:
9.75 Mb

Uppdaterad datum:
17-05-2022
0