Program » Datasäkerhet » VPN

UrbanVPN last ned
4 0 6253  

Ladda ner det snabba VPN UrbanVPN gratis här

Du har förmodligen hört mycket prat om VPN i dag. Hur många människor upplever att samla in personlig information om dem utan deras samtycke, hur de övervakas och studeras och hungriga företag och företag som bara driver en produkt efter en produkt i ansiktet.

Först och främst är det irriterande, men det är också lite oroande. Internet är ett bra ställe och en stor resurs, och här borde du helst kunna resa i fred och i säkerhet. Med ett VPN som UrbanVPN kan du återfå kontrollen över din integritet och din personliga information.

Vad kan UrbanVPN göra för dig?

VPN står för "Virtual Private Network" och är ett verktyg som många använder för att maskera sin egen internetanslutning. Programmet tar din egen anslutning och kör den via en server i ett helt annat land. Det betyder att även om du är hemma i Danmark kan det se ut som om du faktiskt är i Ryssland eller i Frankrike.

Och inte bara kommer din anslutning att skickas till ett annat land, den kommer också att krypteras. Detta betyder att allt du gör på Internet, som utan VPN var synligt för alla som är intresserade, nu faktiskt inte kan se vad du gör och titta på.

UrbanVPN har ett stort urval av servrar i många länder på alla kontinenter. Det vill säga, i praktiken kan du "teleportera" vart du vill med bara en knapptryckning. Smart, eller hur?

Omkoppla webbplatsstoppningar

Hatar du inte bara det, det finns vissa webbplatser som du bara inte kan komma åt? Det är lite katt ångest om det finns något vi verkligen vill komma in på, men det finns bara inget sätt för det.

Webbplatser är vanligtvis blockerade av två skäl. Den första orsaken kan vara att det är en webbplats för ett nationellt företag som erbjuder något gratis för sina medborgare. Ett exempel här är DR1, där vi här i Danmark kan titta på serier och filmer, eftersom vi betalar en licens för det. Det gör du inte i Tyskland, så en tyskare kan inte bara gå på DR1 och titta.

En annan orsak kan vara att webbplatsen ofta används för något olagligt som torrents för att ladda ner filmer, serier, videospel, e-böcker, etc. Här blockerar internetleverantörer vanligtvis åtkomst av juridiska skäl.

Men om tyska nu hade en VPN, ansluten den till en svensk server, skulle DR1-webbplatsen tro att tyska var i Danmark. Och då kan han / hon väl ha tillgång. Och detsamma gäller om man ansluter till ett land där upphovsrättslagar inte tillämpas nästan lika bra som hemma.

Vad är P2P?

UrbanVPN är en P2P VPN. P2P står för "Peer to Peer", vilket innebär att det fungerar lite annorlunda än de vanligare typerna av VPN du kanske har hört talas om. En VPN som körs med P2P skapar ett nätverk mellan alla användares internetresurser. Det vill säga att din anslutning till olika servrar i hela landet fortsätter att köras av alla aktiva användare i det aktuella landet du ansluter till.

Det är också därför UrbanVPN är 100% gratis. Med P2P är serverkostnaderna mycket låga, så du behöver inte betala ett öre. Så UrbanVPN blir starkare och bättre genom att fler använder det.

När integritet är viktigt för dig

Det råder ingen tvekan om att man tittar mycket på människors rättigheter när det gäller personuppgifter och information på internet. Stora företag och teknikjättar som Google, Apple och Microsoft äter din information som om de aldrig kunde vara nöjda.

Och vad använder de informationen till? På den goda sidan hjälper det mycket att utveckla sina program, så de är funktionella för dig. Å andra sidan säljs informationen också utan ditt medgivande, och de används ofta för att marknadsföra saker till dig. Och en sådan sak bör inte bara vara en självklarhet när du har blivit så beroende av verktyg som Googles sökmotor. Så om de inte vill fråga dig kan du helt enkelt spara allt du gör från solljuset med en VPN.

Brist på övergripande design

Efter att ha installerat UrbanVPN är du förmodligen lite förvånadöver det faktum att det inte riktigt finns en design eller någon form av gränssnitt när du vill använda programmet. Allt du har är en liten ikon på aktivitetsfältet.

Högerklicka på ikonen visar ett antal verktygsfält, där du kan välja olika kontinenter och länder som du vill köra din anslutning genom. När du har valt ett land tillbringar programmet cirka 20 sekunder på att ansluta dig och du kör faktiskt. Mer krävs inte från din sida.

Så att det saknas en sammanhängande design är egentligen inte en dålig sak. Det förenklar helt enkelt programmet och låter dig snabbt använda det enkelt.

Alternativ programvara

Om du inte är helt bekväm med att UrbanVPN är P2P, kan det vara en bra idé att bara använda en normal VPN. De kostar vanligtvis pengar, men det är aldrig mycket dyra och kostar vanligtvis bara händer. En VPN som du antagligen har sett reklam för är NordVPN. NordVPN är känd som en av marknadens säkraste och snabbaste VPN. Om du vill läsa mer om och ladda ner NordVPN kan du göra det här.

Slutsats

UrbanVPN är ett av de bästa programmen du kan få om du vill ha en gratis VPN. Programmet är snabbt och säkert och låter dig säkert surfa på webben utan att din information avlyssnas. Det rekommenderas tydligt.

Download UrbanVPN 1.0
Screenshots
Detaljerad information om UrbanVPN
Typ:
Freeware


Producent:
UrbanVPN

Inkom datum:
11-06-2020
Plattform:
Windows, Android, iOS, macOS

Storlek:
1.2 Mb

Uppdaterad datum:
01-04-2022
0