Program » Datasäkerhet » VPN

NordVPN last ned
5 0 6109  

Ladda ner den senaste konkurrenten på VPN-marknaden - NordVPN här. Denna VPN skyddar din integritet utan att offra din internetuppkoppling och kan testas gratis i 3 dagar.

Vår integritet är något vi alltid måste försvara. Det är en väsentlig del av vår frihet som människor och vi har rätt att hålla aspekter av våra liv hemliga för andra. Vi förväntar oss att människor inte tittar genom våra fönster eller att människor inte bara vassar in i vårt hus utan att knacka eller meddela.

Men på Internet är vi tyvärr lite för godtrogna. Vi märker inte vilken typ av information webbplatser samlar in om oss, och vi tror inte alls att människor kan komma åt det vi söker efter och ladda ner. Därför kan det vara en riktigt bra idé att ladda ner en solid VPN som NordVPN.

VPN

Vad är egentligen en VPN? Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är en mellanhand mellan din ISP och webbplatsen du vill besöka. Förmedlaren är bättre känd som en proxyserver. En proxyserver har en falsk geografisk plats, någonstans i världen.

De flesta VPN -tjänster låter dig inte välja vilket land du kan ha geografisk plats i, eller så är de mycket begränsade. Med NordVPN kan du fritt välja mellan 4680 proxyservrar som finns över hela världen.

Varför ett VPN?

Det är en bra fråga. Syftet är många och det kan variera något från person till person. Men en av de aspekter som de flesta förmodligen skulle komma överens om är att skydda sig själva och sin integritet när de använder internet.

Men det finns också några andra roligare aspekter av att använda programmet. Till exempel kan du undvika de ökända "geoblockerarna". Geoblockerare är något som till exempel många streamingtjänster använder sig av. Här är framför allt Netflix en skådespelare att nämna. Netflix har ett mycket annorlunda urval av filmer och serier baserat på vilket land du bor i.

Danmark har ett mycket begränsat innehåll, medan USA har ett enormt innehåll med nästan allt. Men om du bor i Danmark kan du inte få tillgång till det. Eller? NordVPN är en av de tjänster som kan kringgå detta. NordVPN gör detta med SmartPlay, som är en snygg kombination av DNS och VPN -teknik. Anslut bara till en amerikansk server och försök att logga in på Netflix. Då kommer du snabbt att se att innehållet är väldigt annorlunda.

Detta gäller naturligtvis alla länder. Så om du vill titta på mycket från BBC är det bara att ansluta till en engelsk server etc. Det är väldigt enkelt.

Integritet

Online sekretess blir mer och mer relevant, vilket innebär att fler och fler människor börjar använda VPN -tjänster. Som ett resultat har vi utvecklats och fulländats i området. De tidigare VPN -tjänsterna, för flera år sedan, var minst sagt nedslående. De arbetade då och då, men för det mesta gjorde de inget annat än att sakta ner din internetuppkoppling. NordVPN har varit väl medvetna om att det finns en större och större målgrupp för VPN -tjänster och har utan tvekan lagt ner mycket tid på att utveckla sin programvara.

Det fanns en gång ett fall i samband med gratis streamingtjänsten Popcorn Time. Tjänsten var naturligtvis olaglig, men användes av hundratusentals människor över hela landet. Det fick Nordisk film att anlita en advokatbyrå som försökte skrämma människor att betala för att använda den. Men hur visste advokatbyrån att de hade använt Popcorn Time?

Det är ganska enkelt. De ringde precis till Danmarks internetleverantörer och fick tag på all data som du, jag och alla andra i landet hade skickat ut till sina leverantörers servrar. Då kunde de enkelt se adresserna där människor hade använt programmet. Det är inte okej.

Med ett VPN kringgår du din leverantörs server, så det är som om du är någon annanstans. Dessutom är information som skickas mellan dig och NordVPNs servrar krypterad, vilket gör det svårt att få tag på.

Dessutom arbetar NordVPN med en ansvarsfull policy om inga loggar. Det vill säga, de lagrar inte informationen som skickas via din internetanslutning så att andra kan komma åt den. De har framgångsrikt gått igenom två verifieringar av detta denstå. Ett revisionsföretag från Schweiz (PwC Schweiz) gjorde två fördjupade undersökningar av detta och det fanns inget att spåra. Normalt måste en leverantör av sådana tjänster behålla sådan information enligt lag, men eftersom företaget är baserat i Panama, där sådana lagar inte finns, behöver de inte. Det är bara bra för dig.

En garanterad hög hastighet

En observant person kommer förmodligen att ställa sig frågan: "hur är det med min internethastighet?". För vanligtvis, när du ansluter till en server som är långt borta, betyder det att hastigheten utmanas. Detta är också fallet med många VPN -tjänster.

Men NordVPN har införskaffat ny teknik som kringgår detta problem. Det kallas NordLynx, som är ett Wireguard-baserat protokoll för NordVPN. För att förklara det helt enkelt betyder det snabb och pålitlig hastighet, oavsett vilken server du är ansluten till.

Detta är riktigt bra nyheter för spelare eftersom det betyder att du inte behöver frukta de ökända lagspikarna när du spelar ett onlinespel. De är ofta väldigt intensiva i förhållande till din internetuppkoppling och ingen stör att bli avbruten eller ha dålig ping medan du spelar en viktig match.

Kan du också använda den för torrents?

Jo det kan du. Och inte bara det, du bör göra detsamma. Torrenter är för många ett riktigt smart sätt att ta emot och överföra stora mängder rymdkrävande filer på mycket kort tid, eftersom du delar din anslutning med andra, så att du både skickar och tar emot samtidigt.

Men det lämnar också din internetuppkoppling och din dator öppen för alla som är anslutna till det växlingsnätverket. Med NordVPN kan du ansluta till specialiserade P2P -servrar speciellt utformade för ändamål som torrenting.

Så du kan vara säker även om du laddar ner filer från hundratals människor du inte känner.

NordVPN har också en inbyggd Killswitch. En killswitch är utformad för att helt stänga av din anslutning om din VPN -tjänst nu misslyckas. Varför är det bra? Låt oss säga att du är på väg att torrenta, men NordVPN hoppar av från sin server på grund av ett fel. Då kommer du automatiskt att röka tillbaka på ditt vanliga nätverk och alla skulle kunna se att det är du och vad du laddar ner eller laddar upp. Istället för att lämna dig sårbar, skär av

NordVPN dig tills den återansluts så att du kan vara anonym.

Design

NordVPN har en modern design som är relativt minimalistisk att titta på. Gränssnittet är tydligt, och vi hittade snabbt de olika funktionerna, och när det gäller funktioner finns det mycket att dra nytta av. Försidan har en karta där du manuellt kan gå igenom hela världen och fritt välja ett land som du vill ansluta till. Men det finns också en lista över länder, som är ordnade alfabetiskt, så att även vi som inte är geografiskt starka kan gå med!

Dessutom finns det också en favoritlista, där du kan spara dina favoritanslutningar, så att de är lätta att hitta igen nästa gång du använder NordVPN. Överst har du också ett verktygsfält där du kan hitta dina inställningar. Här kan du ändra språk och mycket mer i förhållande till hur programmet körs.

Ytterligare programvara

NordVPN skyddar dig på Internet, men det är också en riktigt bra idé att skaffa lite programvara som kan skydda din dator. Här kan vi rekommendera något som är gratis: Avast! Gratis antivirus. Avast! Gratis Antivirus är ett av de mest använda antivirusprogrammen på marknaden. Versionen här är gratis men kan fortfarande ge anständigt skydd för ditt system. Det är lätt att använda och ganska välkänt. För att läsa mer om eller ladda ner Avast! Gratis Antivirus, då kan du göra det gratis här.

Slutsats

NordVPN är utan tvekan en av de bästa VPN -tjänsterna som vi har använt, och vi har granskat och testat många av dem över tid. Programmet ger säkerhet i toppklass så din integritet onlineinte hotat, programmet har ett vackert användargränssnitt och är utformat användarvänligt, och då är hastigheten definitivt ett stort plus.

Med NordVPN går du inte fel med vad du får, och därför kan det bara rekommenderas.

Download NordVPN 6.31
Se NordVPN på video :
Screenshots
Detaljerad information om NordVPN
Typ:
Shareware


Producent:
NordVPN

Inkom datum:
17-07-2018
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Linux

Storlek:
19.6 Mb

Uppdaterad datum:
25-09-2020
0