Blogg » En vape kan vara ett utmärkt verktyg för dig som är intresserad av att sluta röka

Att röka kan vara väldigt trevligt, men det är också någonting som leder till långtgående negativa konsekvenser för ens hälsa. Om du någon gång har försökt sluta röka känner du förmodligen igen dig i det faktum att det kan vara väldigt svårt. Men genom att använda sig av olika verktyg så kan man göra det väldigt mycket lättare att sakta men säkert avvänja sig och gå över till en rökfri vardag. 

Ett av dessa verktyg kan vara att använda sig av en vape. I den här texten kommer vi prata närmare kring vad det är för någonting och hur det kan vara ett användbart verktyg för den som är intresserad av att sluta med traditionella cigaretter för gott. 

Vad är en vape? 

En vape, eller en E-cigarett som det också kallas, är en liten enhet som producerar rök utan förbränning av tobak. Istället för att rök och nikotin friges genom att man bränner tobak så är dessa enheter, som oftast är lite större än en kulspetspenna, fyllda med en nikotinjuice. Den här nikotinjuicen värms sedan upp och avger rök som man sedan inhalerar på samma sätt som med en traditionell cigarett.  

Det finns primärt två olika typer av vapes. Den första är engångsvapes, och det är någonting som har blivit väldigt populärt bland svenskar. Dessa går att köpa antingen online eller via välsorterade tobaksbutiker. Dessa kan vara ett perfekt ställe att börja på, och i länken i början av den här artikeln kan du se ett exempel på hur utbudet kan se ut. Det går också att köpa dyrare och större enheter, men det är någoting som man inte bör börja med då dessa är mycket dyrare och kräver lite mer arbete. 

Gott om olika smaker 

Men det är inte bara smakerna som skiljer sig från varandra. Det går även att köpa vapes med olika nikotinmängder, någonting som i sin tur gör att man sakta men säkert kan trappa ner på sitt nikotinanvändande. Det går också att välja bland en lång rad olika smaker så att man alltid kan hitta någonting som man är intresserad av. 

Vapes innehåller ingen tobak över huvud taget 

Den största fördelen som många konsumenter ofta återkommer till är det enkla faktum att vapes inte innehåller någon tobak över huvud taget. Detta är någonting som av förklarliga skäl kan vara väldigt mycket fräschare än att röka cigaretter. Röken har en trevlig och fruktig doft, samtidigt som den inte fastnar i ens kläder och hår på samma sätt som när man röker traditionella cigaretter. Detta innebär också att man kan använda sig av vapes inomhus utan att röken fastnar i väggar och möbler, och kan vara väldigt skönt om man inte känner sig särskilt motiverad att gå ut för att röka utan hellre sitter inne och tittar på film eller dylikt. Om du vill ha mer tips och stöd kring att sluta röka så är slutarökalinjen.se en utmärkt källa att vända sig til.