Program » Multimedia » Mediaspelare

VLC Media Player last ned
5 0 2375  

VLC Mediaplayer är en fantastisk mediaspelare som hanterar både film och ljud.

Världens mest populära program för att spela ljud- och videofiler kallas VLC Media Player, som du kan ladda ner gratis här på webbplatsen. Programmet gör det otroligt enkelt för dig som användare att titta på dina filmer och serier i super kvalitet och utan problem.

Det kan laddas ner här på Windows-sidan, medan längre ner på sidan hittar du en länk till VLC Media Player-utgåvan för Mac-användare.

Lätt att använda

Programmet fungerar precis som de flesta andra videospelare och är väldigt enkelt att navigera i. Dessutom stöder det alla video- och ljudformat, så att du kan spela alla dina videor och filmer i VLC Media Player. Även de mest dunkla formaten stöds, så du behöver inte andra uppspelningsprogram än VLC Media Player.

Som ses ovan är programmet blixtsnabbt. Videorna öppnas enkelt och snabbt, och det finns inga problem med uppspelningen. Allt är på svenska, så alla kan gå med. När du laddar ner VLC Media Player kommer inga redundanta grejer med. Inga ytterligare program, annonser eller något annat som du inte är intresserad av. VLC Media Player är bara intresserad av att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av video- och ljudfiluppspelning.

Otaliga möjligheter

Som nämnts tidigare är utformningen av VLC Media Player mycket lätt att hitta i. Alla rullgardinsmenyer ger dig otaliga Alternativ för att ändra och anpassa programmet så att det passar det du behöver för det.

Uppspelningen av ljud, video, undertexter och mer kan finjusteras till minsta detalj. Det är inte ett komplicerat spår, och allt står som nämnts på svenska. Därför behöver du inte ladda ner ytterligare mjukvara för detta, vilket skulle vara fallet i ett antal liknande multimediaprogram.

Lägg till undertexter

I den digitala världen som vi lever i idag som ständigt utvecklas ser vi strömningstjänster som tar över mer och mer inom filmen och seriens värld. Flödes-tv och DVD-skivor dör lika tyst, medan digitala versioner av filmer och serier fortfarande kan överleva. En av orsakerna till att de digitala versionerna av filmer och serier inte har utrotats efter strömningstjänsterna kom in är att de kan ses offline utan internetåtkomst. Till exempel i flygplanet, utomlands, eller helt enkelt om nätet röks hemma. Naturligtvis, när dessa ska visas på en dator, surfplatta eller liknande, är det viktigt att kunna lägga till undertexter.

Detta görs som ovan mycket enkelt och undertextspåret som läggs till i det övre högra hörnet indikerar att undertexterna är korrekt lagda och redo för uppspelning. Om du har en film eller TV-serie som du vill ha undertexter kan dessa ofta hittas på SubScene.com, där undertexter på alla språk - inklusive svenska - kan hittas för praktiskt taget alla filmer och TV-program som du kan komma åt.

Ändra tema

På VLC Media Player: s egen webbplats kan du ladda ner en mängd teman för ditt VLC-program. Du kan skräddarsy din upplevelse så att den passar dig. Du hittar alla teman genom att klicka här. På sidan kan du läsa mer om teman och du guidas naturligtvis också genom installationsprocessen.

Snabb nedladdning

Programmet i sig laddar inte mycket, eftersom det inte finns några stora och omfattande filer som ingår i VLC Media Player. Programmet är en mjukvara utvecklad för att hantera filer och därför tar det inte mer än några sekunder att ladda ner och installera den.

När installationen är klar öppnas programmet automatiskt, vilket hjälper dig att komma igång.

Utvecklarna bakom

VLC Media Player startade hela vägen 1996, då studenter vid det franska ingenjörsinstitutet École Centrale de Paris arbetade med den. Men den stora potentialen innebar att programmet 2001 blev ett Open Source-program där källkoden är tillgänglig för alla, och alla programmerare kan därför bidra till programmets optimering. Samma år gjordes programmet också tillgängligt för nedladdning gratis, och därifrån blev programmet en ännu större framgång.

Tillgänglighet </strong>

Den version av VLC Media Player, som du kan ladda ner här, är specifikt utformad för Windows-operativsystem. Men utvecklarna av VLC Media Player har också utvecklat programmet för Mac, Linux, Android och iPhone. Du hittar Mac-versionen av VLC Media Player genom att följa länken här. Naturligtvis, liksom versionen för Windows, är den helt gratis och har också samma funktioner. Om du å andra sidan är intresserad av VLC Media Player för antingen Linux, Android eller iPhone, kan du läsa mer om detta på den officiella webbplatsen för VLC.

Alternativ

Som nämnts är VLC Media Player med goda skäl världens mest populära program för att spela upp videor och ljudfiler. Om du hellre vill prova på ett konkurrerande program, ta en titt på QuickTime Player. Programmet har utvecklats av Apple och kan laddas ner för Windows här. Naturligtvis kan den också laddas ner till Mac, som du kan läsa mer om genom att klicka här.

Slutsats

Om du letar efter ett uppspelningsprogram för ljud- och videofiler finns det inte många program som kan följa VLC Media Player. Detta gäller både i relation till programmets användbarhet, kvalitet och pris. Det är helt gratis att ladda ner VLC Media Player, varefter programmet kommer att installeras på några sekunder. Det finns praktiskt taget inget video- eller ljudfilformat som inte stöds av VLC Media Player, och därför behöver du inga andra program än detta när du växlar mellan olika format. Kvaliteten bibehålls under hela uppspelningen, och du kan till exempel snabbt lägga till undertexter, sett längre ner.


Programmet kan ställas in i ett hav av sätt, så att du kan gå in i detaljerna och finjustera programmet så att det passar bara de uppspelningskrav som du som användare har. Dessutom kan du också ändra utseendet på själva programmet genom att lägga till ett av de många teman som utvecklarna av VLC Media Player gör tillgängliga för användare gratis. Sedan VLC Media Player blev Open Source 2001, uppdateras och optimeras programmet ständigt. Därmed garanteras du bästa möjliga version av programmet och eventuella fel korrigeras omedelbart. Om du är Mac-användare kan du hitta en länk till VLC Media Player för Mac ovan, samtidigt som du hittar Alternativa uppspelningsprogram, till exempel den berömda Apple QuickTime Player.

Download VLC Media Player 3.0.18
Screenshots
Detaljerad information om VLC Media Player
Typ:
Freeware


Producent:
VideoLAN

Inkom datum:
18-09-2008
Plattform:
Windows, Mac, Linux, iOS, iPadOS, tvOS, Android & ChromeOS

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
03-02-2023
0