Program » Multimedia » Mediaspelare

QuickTime Player last ned
5 0 261  

QuickTime är Apples bud på en mediaspelare som täcker alla populära format, liksom Apples egna format. Du kan ladda ner programmet helt gratis och på svenska nedan.

Mediaspelarprogram QuickTime Player är det självklara valet för dig som letar efter ett program för att spela upp videor.

Oavsett om det är vanligt att titta på olika videor på Internet, HD-kvalitetsfilmer eller personliga videor i olika filformat, är QuickTime Player ett självklart val för dig.

QuickTime Player-ursprung

Programmet QuickTime Player skapades av Apple Inc och släpptes den 2 december 1991. Ursprungligen skapades programmet för Macintosh-datorn som använder Mac-operativsystem, till exempel OS X. Programmet är dock inte längre begränsat till att användas av Mac operativsystem. Programmet kan också användas av Microsoft Windows och som plugin-program för andra plattformar, och har därför utvecklats mycket sedan det släpptes.

QuickTime Player är en multimediateknik och applikation som hanterar video, ljud, animering, musik och mycket, mycket mer. Programmet stöder de flesta stora video- och ljudfiler som låter dig spela de flesta filformat.

Filer som stöds av QuickTime Player

Som tidigare nämnts finns det många olika filformat som stöds av programmet. QuickTime Players egna videoformat kallas MOV. Förutom detta videoformat stöds videoformat som MP4, M4V, MPEG-2, AVI och JPEG. Ljudformat inkluderar M4A, M4B, M4P, MP3, AIFF och WAV. QuickTime Player stöder sålunda många olika filformat, video och ljud. Detta låter dig se nästan vad som helst du vill, eftersom så många filformat stöds.

Erkänt program med god kvalitet och teknik

Programmet är en erkänd och mycket användbar multimediateknik med inbyggd mediaspelare, med många nöjda användare. Programmet stöder ett mylder av filformat och alla visas i högsta format. QuickTime Player har stark medieteknik som kan användas på Mac och Windows. Du kan spela det digitala media du vill ha. Programmet är lättillgängligt och har en bra kvalitet. Detta gör det självklart för dig när du väljer ditt mediaspelareprogram.

QuickTime Player innehåller också ett program som heter Movie Player, som är en multimedia plattform. Oavsett vilken plattform du vill titta på video från - oavsett vad det här är din mobil, en kamera eller din dator - är det nu möjligt med QuickTimes teknik. Dessutom har programmet också en teknik som heter H.264. Denna avancerade teknik gör det möjligt att komprimera videor, vilket innebär att du använder mindre bandbredd och lagringsutrymme. Detta sparar dig från att ha programrekordet onödigt utrymme.

Uppdatering och installation av QuickTime Player

Programmet är förinstallerat på MacBook och Macintosh HD, vilket gör det super lätt att använda programmet eftersom du inte behöver se till att du har installerat det. Windows-användare kan få QuickTime Player installerad här på webbplatsen. Det är enkelt och snabbt att installera, vilket tar bort besväret att hämta. När det gäller uppdateringar erbjuds Mac-versionen av QuickTime Player regelbundet uppdateringar så att programmets säkerhet är översta.

Hur är programmets säkerhet?

Säkerhet är alltid viktigt att komma ihåg när du använder nya program. QuickTime Player är en säker teknik som utvecklats av Apple Inc. Här får du regelbundet nya säkerhetsuppdateringar för att säkerställa programmets säkerhet. I 2016 meddelades dock att Apple inte längre skulle ansvara för säkerheten för det program som användes av Windows-användare, men skulle bara vara ansvarigt för Macs säkerhet. Därför rekommenderade US Department of Homeland Security att alla Windows-användare avinstallerar programmet eftersom säkerhet för dessa användare inte längre tillhandahålls.

Ett alternativ till Windows-användare för QuickTime Player är Windows Media Player-programmet. Windows Media Player är också en mediaspelare applikation utvecklad speciellt för Windows-användare. Därför är detta program ett uppenbart val för Windows-användare om du letar efter ett alternativ till QuickTime Player.

Kostnad för programmet

QuickTime Player är ett gratis program som redan är förinstallerat på Apple och Mac-produkter. Dessutom finns det också en pro version. Den här versionen är tillgänglig gratis om du bara vill ha de grundläggande proversionerna. Om du vill använda hela proprogrammet krävs dock en licensnyckel som du måste betala för att få tillgång till. Men om du vill lösa för den fria versionen eller de grundläggande operationerna i proversionen måste du lämna utan kostnad.

Senaste uppdatering av QuickTime Player

Programmet uppdateras regelbundet med avseende på säkerhet och kommer därför med förbättringar av programmet. Den senaste versionen av programvaran innehåller uppdateringar för att underlätta för användaren att dela filer och använda dem för redigering. Version X av programmet introducerade för första gången en skärminspelningsfunktion. Det är dock inte möjligt för användare att spela in video om DVD-spelare eller iTunes-musik spelas för att undvika upphovsrätt.

Slutsats

QuickTime Player är en mediaspelarteknik och applikation som är idealisk för dem som söker ett program som kan spela nästan alla filformat. Du behöver inte oroa dig för kostnaderna, eftersom programmet är gratis. Även om du vill uppgradera till pro-versionen kan detta göras utan att betala ett öre om du bara vill ha de grundläggande operationerna. Eftersom programmet stöder många olika filformat, både video och ljud, kan användaren spela nästan vad som helst som helst. Programmet är tillgängligt för både Apple och Windows-användare. För Apple-användare är det extra lätt att använda, eftersom programmet redan är förinstallerat. Kvaliteten på programmet är riktigt bra och har stark medieteknik. Säkerheten är också i kontroll, eftersom säkerhetsuppdateringar regelbundet släpps ut till Apples användare av programmet. Programmet låter dig se nästan vad som helst du vill, var du än är.

Om du saknar ett mediaspelarprogram är QuickTime Player ett självklart val.

Download QuickTime Player 7.7.9
Screenshots
Detaljerad information om QuickTime Player
Typ:
Freeware


Producent:
Apple

Inkom datum:
09-01-2007
Plattform:
Windows XP, Vista, 7, 8 & 8.1, 10

Storlek:
40.0 Mb

Uppdaterad datum:
03-01-2019
0