Program » Internet » Chat

Ventrilo last ned
4 0 2245  

Ventrilo är ett mycket populärt kommunikationsprogram, som använder sig av Voice over IP (VoIP) tekniken.

Ventrilo hade sin högtidstid mellan 2005-2010. Vid den tiden var Ventrilo en absolut nödvändighet om man skulle kommunicera med flera personer samtidigt. Ventrilo användes speciellt ofta av datorspelare som kunde diskutera taktik när man satt och spelade.

Med Ventrilo är det möjligt att skapa en egen server, där hundratals människor kan gå med. Man har också en gemensam mötesplats med sina vänner. Ventrilo är särskilt populär i stora onlinespel titlar som World of Warcraft och Counter-Strike.

Anpassad

Med Ventrilo är det möjligt att använda sitt eget unika användarnamn, och man kan då skapa sin egen privata server. Du kan dela den här servern med dina vänner, och de kan då anslutas ganska smärtfritt.

När du skapar en server, namnge den och ange värd / IP-nummer och ett portnummer. Det är den här informationen som andra behöver kunna ansluta till servern. Det är också möjligt att ändra serverns ikon om, till exempel, ha en klan i ett dataspel, då kan du använda klanlogotypen här. En är inte begränsad till en serveranslutning, det är möjligt att ansluta många olika servrar. Det är emellertid bara möjligt att kommunicera i en åt gången.

Lätt att använda

Det finns många saker som skiljer Ventrilo från alternativa kommunikationsverktyg. För det första var det ett av de första programmen att ha rakhyvelkvalitet. Många av de alternativa programmen försämrade ljudet avsevärt, vilket gjorde det svårt att höra vad dina lagkamrater sa. Dessutom finns det nästan ingen gräns för hur många användare som kan ansluta till servern. I den fria upplagan kan du ansluta upp till åtta personer, men du kan betala för en gränsen på upp till 400 personer.

På en server är det också möjligt att skapa olika kanaler. Man kan till exempel skapa en kanal som heter Counter Strike, där de som vill spela Counter-Strike kan stanna. Detta bidrar till att skapa klarhet som en Ventrilo skulle snabbt bli omanaglig om alla användare satt i en kanal och pratade samtidigt.

Inställningar och funktioner

En av Ventrilos stora fördelar är de många inställningar och funktioner som du kan ströva in. Du kan ställa in push-talk- knappar, dvs där du anger en knapp som du måste trycka på innan du kan prata. Det är också möjligt att ställa in röstaktiveringen så att mikrofonen slås på så snart ett ljud är detekterat.

Det innefattar även att hitta en utmatnings- och inmatningsenhet. Så vilken enhet ska ljudet komma in och ut ur. Så om du sitter vid Ventrilo och inte kan höra dina vänner eller de inte kan höra dig själv, så är detta den första platsen du ska titta på. Det är också möjligt att justera volymen i inställningarna, så om en mikrofon är mycket låg kan du höja höjden. Detsamma gäller om utgångsljudet är väldigt lågt och du kan knappt höra vännerna, då kan du med fördel vända lite upp för dem, utan att det också vänder upp vad du annars kör.

Om du inte äger en mikrofon kan du också använda text för tal, det vill säga där du bara måste skriva ner något och Ventrilo läser sedan upp det för de anslutna användarna.

Ovanstående illustrerar de många funktioner som man kan röra med i Ventrilos inställningar. Många av dem är mycket specifika, och i de flesta fall bör de inte ändras för mycket om du inte vill ha en väldigt specifik förändring.

Ventrilos historia

Den första utgåvan av Ventrilo släpptes 2002 och hade måttlig framgång från början. En av de viktigaste konkurrenterna vid tiden var ett annat kommunikationsverktyg som heter Teamspeak. Till skillnad från Ventrilo var Teamspeak helt gratis att ladda ner och använda, men Ventrilo var känt för att ha överlägsen ljud- och ljudkvalitet.

Jag de efFöljande år blev online-spel mer och mer aktuella och mest eftersökta kommunikationsverktyg där ens lag kunde sitta och diskutera taktik eller bara ha kul. Därför började många använda Ventrilo eftersom det var i grunden det bästa alternativet. Sedan 2002 har Ventrilo haft en myriad av uppdateringar och har just blivit förbättrad. Det finns många som har börjat använda Discord som ett alternativt kommunikationsverktyg, men Ventrilo används fortfarande av miljontals världen över.

Slutsats

Ventrilo är en av programvaran som ska överleva åren. Ventrilo har behållit sin stora start framgång och är igenkännlig för många av oss erfarna datorspelare. Ventrilo kan dock också enkelt användas för andra än dataspel, för det är trots allt bara ett välutvecklat kommunikationsverktyg.

Det finns många fördelar med att använda Ventrilo, inklusive användarvänlighet, enkelhet och utmärkt kvalitet. Ventrilo är ganska fri att använda, om du sålunda bara kan ha högst åtta personer som är anslutna, vilket är mest sandliknande är mer än gott för de flesta.

Ventrilo är ett kommunikationsverktyg som snart har två decennier av erfarenhet på marknaden. Detta resulterar i ett verktyg som bara kan vara nöjd med.

Letar du efter Ventrilo till Mac? Vänligen kolla här!. För Ventrilo för andra styrsystem vänligen klicka här.

Download Ventrilo 3.0.8
Screenshots
Detaljerad information om Ventrilo
Typ:
Freeware


Producent:
Flagship Industries, Inc.

Inkom datum:
03-06-2008
Plattform:
Windows

Storlek:
4.0 Mb

Uppdaterad datum:
17-05-2022
0