Program » Tweaks » Optimeringar

TranslucentTB last ned
5 0 6387  

Få en genomskinlig och läcker startmeny i din favoritfärg med TranslucentTB för Windows! Ladda ner appen gratis till din PC!

Varför ha en tråkig startmeny i svart färg? Det behöver du faktiskt inte, för med TranslucentTB kan du göra din startmeny snygg och transparent i din favoritfärg! Och bäst av allt, appen är 100 % gratis! Så om du saknar lite mer färg på skrivbordet, har du kommit till rätt plats. Nedan har vi inkluderat en GIF-bild från vår egen dator som visar hur enkelt det är att styra färgen och nivån av genomskinlighet!

Vi hoppas att du vill stanna kvar på sidan för att läsa vår recension av TranslucentTB! Här hittar du både en nedladdningsguide och en introduktion till de viktigaste funktionerna så att du snabbt kan komma igång med appen själv. Och sist men inte minst, berättar vi varför TranslucentTB har tilldelats vårt högsta betyg! Vi rekommenderar verkligen denna app till alla Windows-användare!

Om du scrollar hela vägen ner på artikeln rekommenderar vi också att du testar Widget Launcher och Stock Desktop Widget, som också är appar som kan förbättra ditt skrivbord. Med dessa kan du placera små miniprogram (så kallade "widgets") direkt på skrivbordet, vilket ger dig snabb åtkomst till exempelvis en kalender, en miniräknare, RSS-flöden och aktiekurser. På det sättet kan du spara tid i vardagen!

Systemkrav och nedladdningsguide

Kör din dator Windows 10 eller senare? Det är nämligen ett krav för att kunna installera TranslucentTB. Om du använder en äldre version rekommenderar vi starkt att du uppgraderar så snart som möjligt så att din dator alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna från Microsoft. Det är nämligen viktigt om du vill skydda dig mot farliga virus och spionprogram.

Om din Windows-version stöds och du vill installera TranslucentTB behöver du bara scrolla ner till botten av denna sida och klicka på nedladdningsknappen. Därefter skickar vi dig vidare till Microsoft Store, där appen laddas ner och installeras.

Bilden ovan visar installationsprocessen på vår egen dator. Efter att vi hade klickat på den stora blå knappen "Installera" var TranslucentTB redo att användas bara några ögonblick senare.

Så använder du TranslucentTB

Om du väljer att installera TranslucentTB kommer du snabbt att upptäcka att appen är otroligt enkel att använda. Detta är också en av anledningarna till att vi har gett den vårt högsta betyg! Efter en stund kan du kanske till och med glömma att du har installerat TranslucentTB eftersom den alltid är dold i startmenyn. Men för att komma igång måste du självklart anpassa programmet efter dina personliga preferenser, färgönskemål och så vidare.

När du öppnar TranslucentTB för första gången möts du först av en välkomstskärm. När du har klickat på "Fortsätt" ändras din startmeny till 100 % genomskinlighet! Därefter kan du komma åt program- och färginställningarna genom att högerklicka på appikonen i startmenyn, vilket illustreras på GIF-bilden nedan.

Om du vill att din startmeny ska ha en viss färg, högerklicka på TranslucentTB, välj "Skrivbord" och klicka på "Klar". Klicka sedan på "Accentfärg" för att öppna färgfönstret som visas på skärmbilden nedan. Här kan du välja precis den färg du önskar och du kan också justera genomskinlighetsnivån. Självklart blir färgen mindre intensiv ju mer genomskinlighet du väljer.

Personligen har vi valt en ljusblå färg! När den samtidigt är inställd som transparent tycker vi att det ger startmenyn en snygg och fräsch look som är roligare att titta på än den vanliga svarta färgen!

Medan inställningen "Klar" är standardvald, kan du också välja mellan "Normal", "Opak" och "Akryl". Om du senare saknar utseendet på din gamla startmeny kan du alltid få tillbaka det genom att klicka på det första alternativet.

Andra funktioner

Ska din startmeny ha en helt specifik look när till exempel ett fönster fyller hela skärmen eller när sökfunktionen är öppen? Inga problem! Genom att högerklicka på appikonen kan du nämligen välja specifika färger för följande inställningar: "Synligt fönster", "Maximerat fönster", "Start öppnad", "Sök öppnad" och "Uppgiftsvisning öppnad".

Dessutom bör du veta att TranslucentTB automatiskt är inställd att öppnas när du startar din dator och loggar in på skrivbordet. Om du klickar på "Öppna vid start" kan du dock alltid inaktivera den här inställningen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är TranslucentTB en fantastisk app och vi har verkligen inget negativt att säga om den! Appen är otroligt enkel att använda och dessutom helt gratis! Vad mer kan man begära? Dessutom upplevde vi inga fel eller problem när vi testade appen på vår egen dator med Windows 11. Därför förtjänar TranslucentTB vårt högsta betyg och vi rekommenderar appen till alla våra användare! Ha så kul med TranslucentTB!

Tips: Gratis widget-appar för ditt skrivbord

Om du också vill ha ett smartare skrivbord bör du ta en titt på Widget Launcher, som vi också har recenserat på vår webbplats. Med Widget Launcher kan du lägga till smarta widgets på ditt skrivbord, som en miniräknare och en kalender. Vår personliga favorit är RSS-widgeten, som ger dig tillgång till nya artiklar och blogginlägg från dina favoritwebbplatser!

Om du är intresserad av aktier rekommenderar vi specifikt att du laddar ner Stock Desktop Widget. Denna app ger dig nämligen tillgång till de senaste aktiekurserna direkt på ditt skrivbord! Vi har recenserat gratisversionen, men det finns också en betalversion med fler funktioner.

Lycka till med apparna! Dessutom vill vi informera dig om att vi kontinuerligt lägger till nytt innehåll på vår webbplats, så vi hoppas att du snart besöker oss igen!

Download TranslucentTB 2023.1
Screenshots
Detaljerad information om TranslucentTB
Typ:
Freeware


Producent:
TranslucentTB Open Source Developers

Inkom datum:
22-09-2023
Plattform:
Windows

Storlek:
4.71 Mb

0