Program » Företag » Investera

Stock Desktop Widget last ned
4 0 6370  

Ladda ner Aktiebörsens skrivbordswidget och få smarta widgets med de senaste aktiekurserna! Verktyget finns både i en begränsad gratisversion och en köpversion med tillgång till alla funktioner.

Om du vill ha de senaste uppdateringarna om dina favoritaktier vid dina fingertoppar kan det vara värt att överväga att ladda ner Stock Desktop Widget. Det är ett smart verktyg som låter dig placera små widgetar direkt på skrivbordet och visa de aktiekurser du önskar!

Stock Desktop Widget är utvecklat för både Windows och Mac och det finns två olika versioner av verktyget. Först och främst finns det en gratisversion och sedan finns det också Stock Desktop Widget Pro för cirka 10 dollar. Det är ganska stor skillnad mellan dessa två, eftersom gratisversionen till exempel bara tillåter dig att placera 3 olika aktiekurser på skrivbordet. Du kan läsa mer om dessa begränsningar längre ner på sidan. Tyvärr har vi själva inte testat pro-versionen, så alla våra erfarenheter i denna recension baseras enbart på gratisversionen.

Om du också vill prova andra program liknande Stock Desktop Widget kan du titta på vår kategori med investeringsprogram!

Så kommer du igång

För att få tag på Stock Desktop Widget måste du antingen gå till Microsoft Store eller Mac App Store, beroende på om din dator är en PC eller en Mac. När du klickar på vår nedladdningsknapp längst ner på sidan kommer du att omdirigeras till programvarans officiella webbplats där det finns länkar till båda programbutikerna.

Vi testade Stock Desktop Widget på en PC med Windows 11, så vi var tvungna att gå till Microsoft Store själva. Den här programbutiken är inkluderad i de senaste versionerna av Windows. Efter att vi hade klickat på installationsknappen var programmet klart att använda efter en stund, vilket kan ses på GIF-bilden nedan.

När installationen av Stock Desktop Widget är klar klickar du självklart bara på öppna-knappen för att komma igång. Om du vill köpa den fullständiga versionen senare görs det också genom programbutiken. Den säljs nämligen som ett så kallat "in-app purchase".

Lägg till widgetar på skrivbordet

För att lägga till en aktie-widget på skrivbordet måste du skriva namnet på aktiekursen du önskar. Till exempel kan du prova att skriva in ett företagsnamn som Microsoft, Apple, Facebook eller Google. När du har skrivit något i sökfältet ger programmet dig olika resultat att välja mellan, och när du har valt en av dem har en widget lagts till på skrivbordet! Så enkelt är det!

Bilden ovan visar en skärmdump av vårt skrivbord med 3 olika aktie-widgets.

Som redan nämnts tidigare på sidan är en av begränsningarna med detta program att du endast kan lägga till 3 olika widgets. Om du försöker lägga till en fjärde kommer du att bli ombedd att köpa pro-versionen. Enligt vår åsikt är detta en ganska stor begränsning för de flesta användare, om de inte bara är intresserade av att följa några få utvalda aktiekurser.

Inställningar och anpassningsmöjligheter

När du har lagt till en eller flera aktie-widgets på skrivbordet finns det olika inställningar i Stock Desktop Widget som du kan justera. Om du vill ändra inställningarna för en specifik widget öppnar du programmet och väljer den önskade widgeten på vänster sida. Därefter presenteras du med olika alternativ.

Till exempel kan du växla mellan olika valutor som dollar, pund, euro och så vidare. Om du vill få en notifikation när aktiekursen når ett visst värde är det också möjligt. Supersmart!

Om du vill justera utseendet och layouten på dina widgets måste du antingen klicka på "Uppdatera layout" eller "Färginställningar" i sidomenyn i programmet.

Inne i de olika inställningarna kommer du också att påminnas om begränsningarna i gratisversionen av Stock Desktop Widget. Även om de viktigaste anpassningsalternativen är tillgängliga finns det också många funktioner som bara kan användas i köpversionen.

Stock Desktop Widget vs. Stock Desktop Widget Pro

Som vi nämnde i början av recensionen har vi själva testat gratisversionen av Stock Desktop Widget, men verktyget finns också i en pro-version med många fler funktioner. Priset för denna version är cirka 10 dollar. Nedan finns en skärmdump från programmet där de viktigaste skillnaderna listas.

Som du kan se ger betalversionen dig möjlighet att placera ett obegränsat antal widgets på skrivbordet. Dessutom finns det andra funktioner som möjlighet att lägga till andra instrumenttyper, olika typer av diagram och mycket annat.

Det finns alltså många begränsningar i gratisversionen, vilket enligt vår åsikt gör den lite begränsad att använda. Därför är vår bedömning att det för fans av programmet kan vara värt att överväga att köpa Stock Desktop Widget Pro för tillgång till alla funktioner.

Vår bedömning

Kort sagt tycker vi att Stock Desktop Widget är en bra verktyg! Det är superpraktiskt att kunna placera aktie-widgets direkt på skrivbordet och alltid vara uppdaterad om de senaste aktiekurserna!

Det primära problemet är dock att gratisversionen har en hel del begränsningar. Till exempel kan du inte lägga till mer än 3 aktie-widgets samtidigt, och många av inställningarna är inte tillgängliga. Om du vill ha den fullständiga upplevelsen måste du köpa pro-versionen, som kostar cirka 10 dollar. Vi har inte testat den själva, men enligt vår bedömning är pengarna förmodligen väl spenderade om du blir förtjust i programmet!

Om du letar efter ett smart aktieprogram kan vi definitivt rekommendera att du testar Stock Desktop Widget! Var bara medveten om att gratisversionen inte kan göra allt, men å andra sidan kostar det inte heller något att prova den!

Download Stock Desktop Widget 8.6.300
Screenshots
Detaljerad information om Stock Desktop Widget
Typ:
Freeware


Producent:
Konfluent AS

Inkom datum:
22-02-2023
Plattform:
Windows & Mac

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
28-08-2023
0