Program » Datasäkerhet » VPN

Surf Shark last ned
5 0 6234  

Ladda ner den smarta VPN-tjänsten Surfshark

Vill du se till att det du gör på Internet inte bara kan ses av andra? Idag tillbringar vi mycket tid på våra datorer och inte minst på internet. På internet skriver vi med vänner och familj, vi gör allt från kläder till roliga prylar och använder vår personliga information för att kolla vår bank, boka tid med läkaren och många andra saker.

Så vi öppnar mycket när vi är på internet. Det känns säkert, och viktigast av allt, det känns privat. Men det är inte fallet. När du har gjort något med internet, glöm det inte. Dina data hamnar någonstans, och det är möjligt för människor att fånga upp dem. Det är därför det är smart att ha ett program som Surfshark VPN till hands.

Vad är ett VPN?

VPN är en förkortning av "Virtual Private Network". De specifika detaljerna i namnet är inte nödvändigtvis viktiga för dig att veta, men det är bra att veta vad ett sådant program kan göra. Kort sagt är en VPN en slags kamouflage för din internetaktivitet.

När vi normalt söker på Internet tar vi emot och skickar data. Och den informationen är inte alls så skyddad som vi tror. Kanske kommer vissa människor ihåg den stora kontroversen om Popcorn Time, där människor som hade använt programmet fick brev från advokater som kunde se vad de hade använt programmet för att se. Nämligen kan alla vända sig till din Internetleverantör för att se vad som händer på din anslutning.

En VPN skickar dina data till en helt annan plats genom att ansluta dig till en server som vanligtvis är utomlands. Det kan vara Tyskland, Turkiet eller Brasilien. På så sätt kan du inte spåra de data du skickar direkt till dig utan bara till en server som är långt borta. Därför använder många idag ett VPN för att se till att det inte finns någon som följer deras fall.

Hög säkerhet med Surfshark VPN

När man skaffar sig ett VPN som Surfshark är det viktigt att se hur skyddade och säkra de egentligen är. Du kan hitta många gratis VPN-tjänster som gör det minsta som en VPN bör göra men ändå utsätter dig för en säkerhetsrisk.

Detta gäller särskilt VPN-tjänster som lagrar din information på sina servrar. Detta innebär till exempel att regeringen i det land där tjänsten är baserad kan kräva att information släpps. Surfshark är dock baserat på Brittiska Jungfruöarna och krävs därför inte enligt lag för att lagra dina data. Oavsett vilken information du skickar raderas de omedelbart.

Surfshark VPN har också stark kryptering, vilket innebär att om någon skulle försöka avlyssna dina data ändå kommer de att ha svårt att spricka den innan de äntligen raderas igen. Säkerhet kan inte räcka.

En av de smartaste sakerna med Surfshark är programmets förmåga att utföra det som kallas "Double VPN-hop". Det är dubbelmaskering. Du ansluter till en server i Amsterdam, men ditt Surfshark-nätverk leder genom New York. Det gör dig oerhört svår att spåra eftersom varje efterföljare följer ett falskt spår.

Surfshark VPN har också en "Killswitch". Detta är avsett att skydda dig om din VPN-anslutning misslyckas. Så om en server du ansluter till har tekniska problem kommer du inte att bli sårbar av programmet.

Andra ändamål bara en integritet

VPN: er är bra för att skydda dig och din integritet, men de kan göra mycket mer än det också. Till exempel med digitalt innehåll som kan begränsas till få länder. Ta till exempel DR-kanalen. De har en egen webbplats där du kan streama allt de sänder på TV gratis. Det kan du, för i Danmark betalar du en licens för detta. Men om du öppnade webbplatsen i Portugal kommer du inte att kunna komma åt dessa saker. Naturligtvis beror detta på att portugisiska människor inte förståeligt betalar en licens för svensk TV.

Men om en portugisisk har ett VPN och ansluter till en svensk server, tror webbplatsen att personen är i Danmark och därför har du full tillgång till allt DR har att erbjuda. Samma princip gäller för dig som med rätta tror att svenska Netflix är ett skrämspel. Vi har inte en femtedel av vad amerikanerna har.Inga problem. Om du ansluter till en amerikansk server kan du skapa ett US-konto.

En prenumerationsplan som passar dig

Tyvärr är Surfshark VPN inte fritt att använda. Det kräver prenumeration innan du får alla fördelar den kan erbjuda. Om fördelarna med programmet som diskuteras ovan tilltalar dig är det en bra investering.

Du kan köpa tre olika prenumerationer: en månad i taget, ett år eller 2 år. Det billigaste är att betala i två år, där månadspriset sänks från $ 11,95 till $ 1,99. Du har också en 30 dagars returpolicy om du ångrar.

En enkel design som döljer det avancerade

Surfshark VPN har många avancerade funktioner bakom den vackra fasaden. Och det är just på grund av den vackra fasaden du inte märker. Programmet är utformat för att vara hypereffektivt samtidigt som det är användarvänligt.

Användargränssnittet är därför inte skrämmande, utan är välkomna och öppet för även den nyaste användaren. Den varma färgkompositionen som används för användargränssnittet spelar också bra med denna princip. Det enda du som verklig användare behöver göra i Surfshark VPN är att välja vilket land du vill ansluta till. De andra funktionerna fungerar till och med i bakgrunden för dig.

Alternativ programvara

Om du vill prova ett gratis VPN innan du väljer att betala för ett, rekommenderas X-VPN. X-VPN är en grundläggande men också effektiv VPN som kan hjälpa en nybörjare att förstå vad hela konceptet handlar om i praktiken. Programmet är gratis och har därför inte det högsta skyddet och de bästa funktionerna, men det är värt ett försök. X-VPN kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Letar du efter en billig och effektiv VPN-tjänst på samma gång. Då är Surfshark VPN åt dig. Hög säkerhet, extrem användarvänlighet och fullständig sekretess online garanteras alla genom att använda programmet. Det rekommenderas starkt.

Download Surf Shark 2.5.8
Screenshots
Detaljerad information om Surf Shark
Typ:
Freeware


Producent:
Surfshark

Inkom datum:
14-02-2020
Plattform:
Mac OS, Windows, Android, iOS

Storlek:
26.5 Mb

Uppdaterad datum:
17-05-2022
0