Program » Datasäkerhet » VPN

X-VPN last ned
5 0 6105  

X-VPN låter dig ladda ner och surfa på internet anonymt. Programmet är också helt gratis.

Med en VPN-programvara har du möjlighet att ändra din IP-adress till olika länder. Det finns vissa fördelar med detta. Bland annat kan du ändra din IP-adress till en amerikansk, och du kan enkelt strömma direkt från U.S. Netflix eller andra streamingtjänster. Nackdelen med många gratis VPN-program är dock att din internetanslutning blir betydligt långsammare när du ansluter till en VPN-server. Lyckligtvis verkar detta inte vara fallet med X-VPN.

Hur X-VPN skiljer sig

Som sagt är många gratis versioner av VPN-program ofta ofta för långsamma för att fungera med. Men X-VPN fungerar lika snabbt som betalning VPN-programvara gör, och det överraskade oss positivt. Även när vi skulle strömma serier, filmer eller bara surfa på internet, kände vi faktiskt minimal skillnad.

Vad är en VPN verkligen?

VPN är en förkortning för Virtual Private Network. En VPN gör det svårt för obehöriga att hålla reda på var du surfar på internet. På det sättet är du säker på att dina data inte hamnar i oönskade händer. En VPN-anslutning fungerar så här: Du ansluter till VNP-servern och den här VPN-servern är en form av mellanhand mellan dig och Internet. Fördelen med VPN-servrarna är att de har någon form av falskt geografiskt läge, någonstans i världen. Så när du brukar bläddra från din lokala hemadress ser det ut som om du surfar i London eller någon annanstans. X-VPN kan du välja vilket land du vill ansluta till en VPN-anslutning till. Så om du vill besöka en webbplats som bara kan besökas från, till exempel, Ryssland. Då kan du ansluta till VPN-servern, som är geografiskt belägen i Ryssland, och sedan besöka webbplatsen utan några problem. VPN-programvara är särskilt populär bland länder med internetcensorer, till exempel Kina.

Du måste emellertid ta i beaktande att i Danmark har vi ett antal webbplatser som endast kan besökas från en svensk IP-adress. För att nämna ett exempel kan du kanske inte besöka ditt e-postmeddelande innan du stänger programmet igen eller bara avbryter din VPN-anslutning.

Begränsningar i X-VPN

Ofta är gratisversioner av VPN-begränsningar relaterade till hur snabbt din anslutning är via sina servrar. Men det är inte fallet med X-VPN. Å andra sidan har du begränsad mängd data som du kan använda. Så om du slutar använda all din gratis data måste du prenumerera på den på X-VPN. De olika prenumerationsplanerna är dock ganska attraktiva. Priset är 75 kr för en månad eller en årlig prenumeration med ett månatligt pris på endast 38 kr. Du har sju dagars avkastning om du inte är nöjd med vad du får för pengarna.

Eventuellt alternativ VPN-programvara

Som sagt finns det många olika VPN-apparater där ute, och om du vill se dina alternativ är det här avsnittet för dig.

Ett gratis alternativ är Hola. Hola fungerar verkligen lite som X-VPN, men Hola är mer webbläsarbaserad. Det vill säga, om du vill ha en VPN för streaming, rekommenderar vi inte Hola.

Radmin VPN är också gratis och tillåter en internetuppkoppling på upp till 100 Mbps, så du blir inte besviken med långsam internet. Radmin VPN fungerar bra för både surfning och streaming och har den stora fördelen att du kan skapa en LAN-anslutning (Local Area Network). Så du och dina vänner kan spela lokala datorspel mot varandra utan att behöva sitta bredvid varandra.

Stöd och design

X-VPN är utformad för alla tänkbara system, och det är den Windows-version som du hittar på sidan. Om du vill ha Mac, Linux, Android, iPhone eller iPad-versioner, använd den här länken. Naturligtvis är alla ovanstående systemversioner också gratis att hämta, men som Windows-versionen har du också begränsad mängd data. Det finns många alternativa VPN-program som bara är utvecklade för Windows eller Mac, så för oss är de många varianterna en indikation på att X-VPN är passionerad att vara linjal.

Dessutom har X-VPN en minimalistisk modern design, och vi hittade alla funktioner precis där vi ville ha dem. Selva om du inte har försökt använda en VPN förut kan du enkelt hitta X-VPN. Designen fungerar också bra med alla olika systemversioner, så om du laddar ner X-VPN för din Mac och iPhone klär de varandra.

Slutsats

X-VPN är relativt nyutvecklad och utvecklad av utvecklare som vi inte visste riktigt. Men efter att ha använt X-VPN under en tid blev vi positivt överraskad. Programmet blinkar snabbt oavsett vilken internettjänst vi kastade i huvudet på den. Självklart har X-VPN en stor fördel att vara nyutvecklad, eftersom de använder sig av den senaste tekniken, så deras programvara är helt uppdaterad. Dessutom lovade de att de skulle hålla X-VPN uppdaterad, så om du prenumererar på en årlig prenumeration behöver du inte frukta att du har slösat bort dina pengar inom några år. Stödlinjen vid X-VPN är inte heller att klaga, deras anställda är mycket tillmötesgående och vill hjälpa till med såväl tekniska som betalningsfrågor.

X-VPN mottar en varm rekommendation från oss, och är utan tvekan vår föredragna VPN-tjänst vid denna tidpunkt. Det kommer att överraska oss mycket om du inte tyckte om det här programmet.

Download X-VPN 18.0
Se X-VPN på video :
Screenshots
Detaljerad information om X-VPN
Typ:
Shareware


Producent:
X-VPN

Inkom datum:
01-06-2018
Plattform:
Windows, Mac OS, IOS, Android, Linux

Storlek:
37.1 Mb

Uppdaterad datum:
08-03-2019
0