Program » Företag » Ordbehandling

LibreOffice (svenska) last ned
4 0 4756  

Hämta LibreOffice (svenska) gratis här. Med LibreOffice har du alla kontorsprogram du behöver.

LibreOffice är en serie med ett brett utbud av kontorsapplikationer. Paketet ligner mycket på Alternativa kontorsprogram som Microsoft Office Package. Till skillnad från Microsoft Office-paketet är LibreOffice helt gratis att ladda ner och använda. I LibreOffice hittar du Alternativa program för Microsofts Excel, PowerPoint, Word, OneNote, etc.

Självklart finns det något annorlunda på dessa två program, men med tanke på att LibreOffice är helt gratis så finns det minimala skillnader.

Samarbetet Viljan

Det finns många som fruktar att använda ett Alternativ till Microsoft Office-paketet i rädsla för att de inte kan använda vänner och kollegors dokument. Det finns dock ingen anledning att oroa dig eftersom det finns gott om möjligheter att spara LibreOffice-filer i ett format som enkelt kan öppnas av Microsoft Office-program. På samma sätt kan du enkelt ta emot filer från en Microsoft Office-användare och öppna dem i LibreOffice.

Vi kunde inte hitta ett format som LibreOffice inte kunde samarbeta med.

Alternativ

Det uppenbara Alternativet är utan tvekan Microsoft Office-paketet. LibreOffice har utvecklats för att vara konkurrenskraftigt med Microsofts kontorsapplikationer, och programmet bör omedelbart vara ett Alternativ om du inte vill ha eller har råd att betala för kontorstillämpningar. Det finns också andra gratis kontorsprogram, som OpenOffice. OpenOffice var det första programmet som utvecklades som ett gratis Alternativ till Microsoft Office-paketet. OpenOffice innehåller samma Alternativa kontorsprogram som LibreOffice gör. Faktum är att den enda skillnaden är att OpenOffice har varit längre på marknaden.

Det är emellertid inte omedelbart en fördel eftersom det verkar som att utvecklarna bakom OpenOffice har förlorat passionen för vidareutveckling. LibreOffice är nyare på marknaden och uppdateras oftare med OpenOffice. Så om du äntligen fick välja ett av de två fria Alternativen så kan LibreOffice vara det bästa valet. Med LibreOffice är du i alla fall omedelbart framtidssäker och riskerar att du alltid kan öppna framtida filformat.

Design

LibreOffice har en relativt enkel design som mycket liknar de typiska kontorsprogrammen. Med detta sagt är den typiska skillnaden i kontorsprogram att vissa knappar och funktioner har flyttat lite.

Detta kräver alltid en liten habituation. Det finns också några genvägsknappar som måste tryckas lite annorlunda. Men dessutom är designen enkel och lätt att hitta. De mer användarvänliga funktionerna som vägledning och hjälp är också närvarande, så om du måste ta itu med problem så finns det alltid hjälp att hitta.

Språkpaket och versioner

Som sagt har LibreOffice uppdaterats ofta, vilket ger sinnesfrid och ingen rädsla för framtida format som inte kan stödjas. Inte bara den LibreOffice uppdateras ofta, olika versioner och språkpaket har också utvecklats för programmet.

Det är den svenska Windows-versionen som du kan ladda ner här på sidan. Om du vill ha andra språkpaket eller en Mac, Linux-version, använd sedan den här länken.

Slutsats

Sammantaget är LibreOffice ett bra val som en Alternativ lösning för kontorstillämpningar. Programmet är helt gratis och det finns inga irriterande annonser som stör din användning. Microsoft Office-serien innehåller utan tvekan några starka kontorstillämpningar, men priset har bara ökat sedan den första utgåvan. Det är helt förståeligt att du söker ett Alternativ som kan hantera allt utan att behöva spendera ett öre. Det borde definitivt finnas någon anpassning när du byter till LibreOffice, speciellt om du har varit van vid Microsoft Office-paketet.

Den enda nackdelen förutom en eventuell uppställning skulle vara om programmet inte kunde samverka med liknande program. Lyckligtvis kan LibreOffice göra det. Så om du till exempel har Microsoft Office-paketet på din arbetsdator, kan du enkelt installera LibreOffice på din hemdator och fortsätta arbetet utan att stöta på problem. Det stora utbudet av sProg-paket är också en indikation på att utvecklaren har lite passion för att göra sitt program så lättillgängligt och användarvänligt som möjligt.

Vi är också ganska imponerade över hur snabbt LibreOffice arbetar. När du har alla dina kontorsprogram installerade, är de alltid blixtlätta för att öppna och vi hittade ingen minsta felsökning. Och det här gäller även när du öppnar interna och externa filer från hårddisken. Detta överraskade oss mycket, eftersom vi nästan hade förväntan om att ett Alternativ till Microsoft Office skulle vara långsammare. Förutom detta, så när du har laddat ner LibreOffice härifrån tar det bara några minuter innan det är klart för användning. Så om du behöver bra Alternativa kontorsprogram rekommenderar vi starkt LibreOffice. Om LibreOffice inte frestar nog, läs vår översyn av Alternativet gratisprogram OpenOffice här.

Download LibreOffice (svenska) 4.0.3
Screenshots
Detaljerad information om LibreOffice (svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
The Document Foundation

Inkom datum:
19-03-2013
Plattform:
Windows

Storlek:
214 Mb

Uppdaterad datum:
03-01-2019
0