Program » Företag » Ordbehandling

LibreOffice (svenska) last ned
4 0 4756  

Hämta LibreOffice (svenska) gratis här. Med LibreOffice har du alla kontorsprogram du behöver.

LibreOffice är en svit med en mängd olika kontorsapplikationer. Paketet liknar mycket Alternativa kontorsprogram, till exempel Microsoft Office -paketet.

Till skillnad från Microsoft Office -paketet är detta program gratis att ladda ner och använda tack vare öppen källkod. I LibreOffice hittar du Alternativa program för Microsoft Excel, PowerPoint, Word, OneNote, etc.

Programmet är ett gratis open source -program som utvecklats av en oberoende förening. Du kan läsa mer om detta (på svenska) på deras sida, där de beskriver sambandet mellan " LibreOffice och dokumentgrunden".

Samarbetsvilja

Det är många som fruktar att använda ett Alternativ till Microsoft Office -paketet av rädsla för att inte kunna samarbeta med vänner och kollegors dokument. Det finns dock ingen anledning att oroa sig, eftersom det finns gott om möjligheter att spara LibreOffice -filer i ett format som enkelt kan öppnas av Microsoft Office -program och vice versa .

Vi kunde inte hitta ett format som LibreOffice inte kunde arbeta med.

Så om du till exempel tidigare har använt Microsoft Visio för att skapa mindmaps, eller något annat, kan du ange vid nedladdning att dessa filer också måste vara öppna i programmen. Detsamma gäller quattro pro -format i denna programvara.

Alternativ

Det självklara Alternativet är utan tvekan Microsoft Office -paketet - Microsoft är "världens kontorskung". LibreOffice utvecklades för att vara konkurrenskraftigt med Microsofts kontorsapplikationer och innehåller därför allt från textdokumentbehandling till lotus 1-2-3 imitationer, samt ett program som kan skapa bildspel.

Det finns dock också andra kostnadsfria kontorsapplikationer, till exempel OpenOffice. OpenOffice var det första programmet som utvecklats som ett gratis Alternativ till Microsoft Office -paketet. OpenOffice innehåller samma Alternativa kontorsprogram som LibreOffice gör. Om LibreOffice inte är lockande nog kan du läsa vår recension av det Alternativa gratisprogrammet OpenOffice här.

Design

LibreOffice har en relativt enkel design som liknar de vanliga kontorsapplikationerna. Med det sagt är den typiska skillnaden i kontorsprogram att enskilda knappar och funktioner flyttas runt lite.

Detta kräver alltid lite vana. Det finns också vissa genvägsknappar som måste tryckas in något annorlunda. Men bortsett från detta är designen enkel och lätt att hitta. De mer användarvänliga funktionerna, som vägledning och hjälp, finns också, så om du skulle stöta på problem finns det alltid hjälp att hitta.

Språkpaket och versioner

Som sagt uppdateras LibreOffice ofta, vilket ger sinnesro och ingen rädsla för framtida format som inte kan stödjas. Inte bara uppdateras LibreOffice ofta, olika versioner och språkpaket har också utvecklats för programmet.

Det är den svenska versionen av Windows som du kan ladda ner här på sajten. Om du vill ha andra språkpaket eller en Mac, Linux -version, använd den här länken.

Slutsats

Sammantaget är LibreOffice ett utmärkt val som ett Alternativ till kontorsapplikationer. Programmet är helt gratis och det finns inga irriterande annonser som stör din användning. Microsoft Office -paketet innehåller utan tvekan kraftfull kontorsprogramvara, men priset har sedan dess stigitförsta utgåvan har bara ökat.

Den enda nackdelen förutom en möjlig tillvänjning skulle vara om programmet inte kunde samarbeta med liknande program. Lyckligtvis kan LibreOffice enkelt göra det.

Vi är också ganska imponerade över hur snabbt LibreOffice fungerar. När du har installerat alla dina kontorsprogram är de alltid blixtsnabba att öppna och vi hittade ingen minsta felsökning. Och detsamma gäller för att öppna interna och externa filer från din hårddisk.

Så om du behöver bra Alternativa kontorsprogram kan vi starkt rekommendera LibreOffice.  

Download LibreOffice (svenska) 7.6.3
Se LibreOffice (svenska) på video :
Screenshots
Detaljerad information om LibreOffice (svenska)
Typ:
Freeware


Producent:
The Document Foundation

Inkom datum:
19-03-2013
Plattform:
Windows, Mac & Linux

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
28-11-2023
0