Program » Företag » Ordbehandling

Grammarly last ned
4 0 6184  

Ladda ner Grammarly gratis här

Vet du det när du sitter och skriver ett e-postmeddelande i samband med ditt arbete eller studie och inte kan låta det låta formellt nog? Kanske har du en konversation över budbäraren med någon du är lite tuff, men du kan inte hitta de rätta orden för att uttrycka dig själv i den heta omfamningen av nervositet?

Att hitta rätt ord för specifika situationer kan vara en verklig smärta, och ibland kan det vara en verklig smärta att hitta ett verktyg som hjälper dig att kommunicera på rätt sätt.

Du kan få den hjälp genom det smarta Google Chrome-tillägget: Grammarly.

Uttryck dig på rätt sätt

Grammarly är ett Google Chrome-tillägg (det vill säga att du behöver Chrome för att använda appen) som är dedikerad till att lära dig hur du ska kommunicera korrekt och lämpligt i många olika situationer. Men det kan också laddas ner till Windows.

Det är ett litet och smart tillägg som analyserar vad du skriver i din webbläsare. Med realtidsanalys upptäcker det till exempel felstavningar i din mening. Det kan också fånga felaktiga skiljetecken, särskilt när det gäller komma som så många av oss har svårt att göra av någon anledning.

Det kan också kontrollera hur formel din text är. Om du behöver skriva till din chef eller liknande är det viktigt att din text har en viss grad av professionalism och är tankeväckande. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt balans mellan skräp och alltför pretentiös text. Men Grammarly själv går in och ger dig bra förslag på vilka ord du kan ersätta och klistra in för att göra texten helt perfekt så att den kan skickas.

Det hjälper dig också att uttrycka dig mer exakt så att du inte hamnar med långa ostrukturerade meningar som i huvudsak inte berättar mycket. På så sätt kan du enkelt få en välstrukturerad och sammanhängande text som du kan använda i många olika sammanhang.

Dessutom kan Grammarly också användas på din mobila enhet om du använder Chrome. Det betyder att du också kan vara professionell när du är på språng och måste skriva till personer på din telefon. Det gör programmet mångsidigt och du kan inte klaga på det.

Kan göra korrekta korrigeringar på många engelska språk

Grammatik kan bara hjälpa dig när det gäller engelska. Så det finns ingen svensk eller spansk version, kom bara ihåg. Grammarly erbjuder dock korrigeringar av många av de olika engelska språken som finns i världen.

Det finns naturligtvis standardbriter, men du kan också välja amerikanska, kanadensiska, australiska och några få andra. Det är ganska smart om du till exempel måste skriva ett e-postmeddelande till en kollega eller kund i Australien. Då blir de lite imponerade, du vet något om deras specifika lingo. Då kan det vara lättare att sälja till dem eller skapa seriösa affärsrelationer.

Grammarly verkar inte planera att utvidgas till svenska ännu, så programmet bör inte användas för detta ändamål. Engelska är det exklusiva språket just nu.

För dig som vill skicka obefläckade e-postmeddelanden och andra texter

Grammatik är programmet för dig som vill skicka perfekta och obefläckade texter till andra. Oavsett om det är en seriös e-postmeddelande eller bara en messenger för din kross, du vill att det ska låta anständigt och felfritt.

Grammatik är en komplicerad fråga i sig och vi kan inte alla vara engelsklärare. Det är därför det alltid finns många små misstag som vi ser när vi skriver till varandra. Med ett program som Grammarly får du en extra uppsättning ögon som kan hitta de små buggar du inte kan. Då kan de fixas och din text är i toppskick. Det är svårt att klaga på.

Hastighet som aldrig sett förut

En av de verkligt unika aspekterna av Grammarly är hur snabbt programmet är och hur effektivt det är. Naturligtvis hittar Words egen stavningskontroll fel, men ändå gör översättaren engelsklärare alltid något fel.

ochDet beror på att Word vanligtvis bara korrigerar grundläggande felstavningar. Men Grammarly går direkt in för att titta på meningsstrukturer, felaktiga eller felaktiga formuleringar och vad du kan ändra i din text för att göra det bättre.

Allt detta händer när du skriver, så att du kan upptäcka felet direkt och korrigera det. När du är klar med texten är den i princip redo att skickas runt utan korrekturläsning, eftersom den redan har gjorts av programmet.

De olika prenumerationsplanerna

Grammarly är i grunden en gratis applikation som du kan lägga till i din Google Chome-webbläsare. Men gratisversionen har också sina begränsningar. Till exempel kan du bara göra 250 korrigeringar per månad. Jag kan säga er, de flyr snabbt.

Du har inte heller tillgång till förslagsfunktionen som hjälper dig att krydda din text på rätt sätt. Du får inte heller plagiatdetektorn som kan rädda dig från att skriva av från andra.

Därför blir gratisversionen snabbt otillräcklig om du allvarligt vill använda programmet. Då är det en bra idé att undersöka hur man får programmet permanent.

Du gör detta genom att betala för ett prenumeration (Grammarly Premium), och det finns gott om val här. Du kan prenumerera på upp till ett år, vilket är ganska smart.

En månatlig prenumeration kostar $ 29,95 - vilket är en ganska rejäl summa. En årlig prenumeration kostar dock endast 11,66 $ per månad (men du betalar allt på en gång).

Du kan också få ett kvartalsabonnemang där månadspriset är $ 19,98.

Så i princip, ju längre du vill använda programmet, desto mer sparar du också, och du sparar till och med en betydande mängd.

Men naturligtvis rekommenderas det bara att du provar gratisversionen först för att se om programmet alls är för dig. Alternativt kan du prenumerera på en månad och prova de extra funktionerna för att verkligen få en känsla för programmet.

Designad för att arbeta i bakgrunden

Grammatik som sådan har ingen design. Det är inte ett program du till exempel öppnar och börjar skriva in. Det är en tillägg som ändrar vad som händer när du skriver i Google Chrome. När du gör en felstavning understryks ordet med en röd linje, som vi känner till det från Word. Om du håller muspekaren över ordet berättar Grammarly vad som är fel och vad du kan ersätta ordet eller frasen med.

Det finns dock ett gränssnitt som du kan spela med. Till exempel finns det inställningar där du kan anpassa programmet för att göra eller inte göra vissa saker.

Därför är det väldigt ett program som kommer in i bakgrunden och gör det det behöver därifrån. Det är smart nog, eftersom inte allt kommer upp på din skärm som stör dig.

Alternativ programvara

Om du vill ha något som inte är bundet till din Chrome Browser kanske du vill överväga att ladda ner en ordlista för att fastna på din dator. Ett sådant exempel kan vara Oxford Dictionary of English. Ordboken är gratis och finns på din dator, så du kan alltid snabbt hitta en synonym för ett ord du behöver. Programmet är också gratis, vilket är en fördel om du inte vill att din plånbok ska gråta. Oxford Dictionary of English kan laddas ner gratis här.

Ett annat bra och fast förslag till en användbar ordbok är WordWeb. WordWeb är också en digital ordbok som du kan använda på din dator. Det är praktiskt att ha öppet när man till exempel skriver en uppgift för skolan. Att kunna krydda din text snabbt med specialord är alltid ett plus. Men lära dig bara vad de menar först så att du inte verkar pretentiös. WordWeb kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Grammarly är ett bra program för dig som vill hålla reda på dina texter. Med sina många mångsidiga verktyg ser du alltid till att det du skriver har en kraftfull effekt på dem som läser det. Du kommer att låta mer professionell, mer välgrundad och som om du har ett mycket brett grepp om det engelska språket. Kan du få dig att betala förär ett abonnemang kan du snabbt känna de positiva effekterna, och därför är pengarna värda det, även om priset är relativt högt. Därför kan programmet bara rekommenderas starkt, särskilt för de som går på gymnasiet eller universitetet och skriver på engelska.

Download Grammarly
Screenshots
Detaljerad information om Grammarly
Typ:
Trialware


Producent:
Grammarly

Inkom datum:
22-08-2019
Plattform:
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
15-03-2023
0