Program » Företag » Verktyg

WordWeb last ned
5 0 515  

Med WordWeb kan du slå upp alla de där knepiga orden på Internet.

Om du någonsin stöter på ett ord som du inte förstår innebörden av, eller som du inte förstår i det valda sammanhanget, kan WordWeb vara programmet för dig. Ofta behöver du få en ordlista framåt eller söka efter ordförklaringar på webben för att få ett svar på dess oförklarlighet. Med WordWeb behöver du bara klicka på ordet, och förklaringen dyker upp. Du kan självklart också använda programmet som en klassisk ordbok som finns på din dator och som du fritt kan söka.

Med WordWeb kan du söka efter ordlistor, synonymer, antonymer, ordtyper, liknande ord och mycket mer. Dessutom kan ordboksanvändare bidra till att förbättra det genom att lämna in potentiella fel och möjliga förbättringar. Tyvärr är den bara tillgänglig på engelska.

Använd både av och online

Programmet var ursprungligen skapat för att du ska kunna skapa svåra och oförståliga ord från program på din dator. Ursprungligen var syftet att IT-användare skulle kunna använda det som ett hjälpmedel för att använda program som innehöll ord som de kanske inte fullt ut förstår. Sedan dess utvecklades emellertid vidare som utvecklarna såg att många användare ville ha samma möjligheter på Internet. Därför fortsatte de med att arbeta på programmet så att det nu också fungerar online. Således kan du slå alla ord du möter på Internet, och bara några sekunder senare vet du exakt vad det betyder. Det gör det mycket lättare att svara snabbt till ett e-postmeddelande där orden kan vara lite för akademisk för dig, samtidigt som du inte behöver spendera tid för att dra ordlistan framåt varje gång du stöter på ett främmande ord i en artikel eller liknande. Ett enda klick tar bara en sekund, varefter du snabbt har förklaringen av ordet.

Så här aktiverar du WordWeb

Naturligtvis, när programmet har laddats ner och installerats, kan du öppna det när som helst genom att hitta det på din dator. Detta kan dock vara en lättare frustrerande process att behöva öppna programmet och söka varje gång du vill ha ett ord förklarat. Därför har WordWeb gjort det så enkelt att du kan hålla datorns CTRL-tangent på tangentbordet medan du högerklickar på vilket som helst ord, vilket öppnar WordWeb för detta ords förklaring. Det tar bara några sekunder att rensa ordet och du slösar inte med onödig tid.

Baserat på WordNet

Med ett gratis program som det här kan man frukta att kvaliteten inte skulle vara trovärdig. Detta är dock lyckligtvis inte fallet. WordWeb hämtar all data från WordNet. WordNet är en online lexisk databas som hanteras av Princeton University. Det är därför några av världens klokaste kännare som ser till att alla förklaringar och ord är korrekta. Du bör aldrig frukta att förklaringen du får från WordWeb inte matchar rätt tolkning.

Tyvärr bara på engelska

Programmet fungerar oklanderligt, men det har ett problem att det bara fungerar på engelska. Du kan därför bara tala engelska ord, medan förklaringarna du får är endast tillgängliga på engelska. Det är därför inte möjligt att till exempel öppna ett svenska ord, och du kan inte heller få förklaringarna på engelska. Programmet är därför mest lämpat för dem som redan är bra på engelska, men som ibland stöter på ord som de inte förstår eller känner till betydelsen av. Om du inte är bekväm med det engelska språket, och om du stöter på ett främmande ord som du inte förstår, är det inte heller säkert att du förstår förklaringen i WordWeb, eftersom det också finns på engelska.

Alternativ

Om du letar efter en Alternativ ordbok som även kan söka efter svenska ord, är det inte WordWeb som du måste ta hand om. Till gengäld kan du prova på Gyldendals ordbok. Detta är den mest använda ordlistan i Danmark. Det kräver emellertid en användare att använda den.

Andra Alternativ kan också vara Ordbogen.com eller Google Translate. Båda kan vara som Gyldendals hjälper dig med ordförståelse, synonymer och mer.

Tillgänglighet

Det är alltid viktigt att du ser till att programmet du hämtar är kompatibelt med operativsystemet som finns på din dator. Här kan du ladda ner WordWeb för Windows, men om du är en Mac-användare kan du också njuta av programmet. Om du följer den här länken kan du läsa mer om WordWeb för Mac medan du också kan ladda ner programmet.

Slutsats

Om du vill kunna få förklaringar på alla de svåra ord som du kan stöta på i olika program såväl som på Internet, kan WordWeb förmodligen vara en stor vinst för dig. Programmet fungerar som en ordbok som ger dig mycket information om ett ord när du konverterar det. Till exempel, förutom förklaringen av ordet, kan du också se synonymer och antonymer för ordet, samtidigt som du ger exempel på liknande ord. Programmet kan öppnas som vilket som helst annat program på din dator genom att klicka på logotypen, men dessutom kan du öppna den genom att helt enkelt hålla CTRL-knappen på ditt tangentbord medan du högerklickar på ett ord som du vill träffa upp.

Programmet drar på WordNets data, vilket är en ordlista som skapats av Princeton University. Du vet att du får de rätta förklaringarna för orden du tittar på. Tyvärr betyder det också att ordlistan bara fungerar på engelska. Därför kan du inte visa upp svenska ord eller få förklaringarna på svenska. Om du letar efter en svensk ordbok kan du på lämpligt sätt ta en titt på Gyldendals ordbok, som du hittar en länk till under avsnittet Alternativ. Där hittar du också länkar till Ordbogen.com och Google Translate, som också är två väldigt populära webbsidor för språklig hjälp. WordWeb laddas ner här på sidan för Windows, men om du är en Mac-användare kan du också använda ordlistan. Under avsnittet Tillgänglighet hittar du en länk för att ladda ner WordWeb för Mac.

Download WordWeb
Se WordWeb på video :
Screenshots
Detaljerad information om WordWeb
Typ:
Freeware


Producent:
Antony Lewis

Inkom datum:
25-03-2006
Plattform:
Windows 2000/XP/Vista/7/8

Storlek:
19.1 Mb

Uppdaterad datum:
08-03-2019
0