Program » Datasäkerhet » Brandväggar

Comodo Firewall Pro last ned
5 0 1715  

Comodo Firewall Pro - säkrar din dator från angrepp av hackare och virus.

När din dator är ansluten till en Internet-anslutning är det i ständig fara att hackare skickar skadliga datapaket som virus eller trojaner till din dator. Dessa kan krascha din dator, ta kontroll över datorn eller stjäla värdefull data. Var därför alltid säker på att säkra datorn genom att ha en tillförlitlig brandvägg installerad. Det finns naturligtvis många konkurrerande brandväggar på marknaden, som alla försöker vara de bästa och billigaste. Vilken som är bäst, handlar naturligtvis om vad du som användare behöver fundera i en brandvägg, men när det gäller att vara billigast är ingen billigare än Comodo Firewall. Du kan ladda ner det här på webbplatsen och det är helt gratis.

Motstå alla attacker

När du flyttar runt på internet finns det ofta ett antal osynliga fiender som du inte ens upptäcker. Hackare försöker ständigt tränga igenom dina och andra internetanvändares datorer runt om i världen. Alla dessa attacker blockeras av Comodo Firewall, medan alla anslutningar på Internet granskas noggrant innan de öppnas. Detta görs dock i en delad sekund så att du inte upptäcker det. Således kan du säkert flytta dig på nätet utan att behöva frukta att sidorna du besöker kommer att skada dig.

Alla aktiviteter övervakas

Utan en brandvägg måste du själv övervaka inkommande datapaket och manuellt blockera fienden. Naturligtvis kan detta inte hanteras av dig själv, så en brandvägg som Comodo Firewall behövs. Fientliga datapaket måste maskera sig som gudomliga, medan du först upptäcker sina onda intentioner när skadan redan har hänt. Det finns därför inget motstånd att installera en brandvägg, och här är Comodo bland de bästa.

Ease

Brandväggar och datasäkerhet kan ofta bli en komplicerad och teknisk affär. Detta är Comodo medveten om och därför försöker de göra det så enkelt som möjligt för dig att flytta runt i sin Firewall-programvara. Användarvänligheten är en fokuspunkt för utvecklarna, och därför är mjukvaran också tillgänglig på svenska så att alla kan delta.

Programmets gränssnitt är enkelt och organiserat, så det måste vara så enkelt som möjligt för användarna att navigera i de olika menyerna.

Nackdelar med Comodo Firewall

Naturligtvis är det ett gratis program från Comodo, de vill ändå få ut något av fyndet. Till exempel kommer Comodo Dragon Browser automatiskt med när du laddar ner Comodo Firewall. Dragon Browser är Comodos egen webbläsare som de vill sprida sig till människor runt om i världen. Tyvärr innebär det att den automatiskt installerar sig på din dator när du laddar ner Comodo Firewall. Naturligtvis kan du avinstallera webbläsaren från datorn och ändå hålla Comodo-brandväggen så stor som det inte är problemet.

Uppdateringar är avgörande

En brandväggs primära funktion är att hålla oönskade datapaket borta från din dator. Men dessa skadliga datapaket förnyas ständigt och därför är det också nödvändigt för din brandvägg att hålla sig uppdaterad. Om din brandvägg inte uppdateras för att bekämpa de senaste typerna av virus och hackare kan de gå igenom din brandvägg och ta kontroll över din dator. Uppdateringar av en brandvägg sker emellertid inte av sig själv, så du bör alltid se till att din brandvägg har den senaste uppdateringen.

Alternativ

När du väljer en brandvägg är det självklart viktigt att du väljer den som bäst passar dina behov. Därför kan du också titta på kategorin Brandvägg här på sidan, där du hittar en mängd Alternativa brandväggar som du kan ladda ner. Du hittar brandväggen genom att klicka här.

Bland de program du hittar på Firewall-sidan finns till exempel Sygate Personal Firewall, som, liksom Comodo Firewall, är en helt fri brandvägg. Det finns naturligtvis ett antal skillnader mellan de två programmen, och därför är det en bra idé att bekanta sig med dessa skillnader innanig, lägger ett program över ett annat. En annan helt fri brandvägg är ZoneAlarm Free Firewall, som också innehåller alla kända funktioner som en brandvägg måste innehålla. ZoneAlarm utvecklar också antivirusprogram och mycket mer som går hand i hand med sin brandvägg och arbetar tillsammans för att skydda mot fientliga attacker.

Tillgänglighet

Comodo Firewall är bara kompatibel med Windows operativsystem. Om du använder, till exempel Mac OS eller Linux, måste du söka efter Alternativa program.

Slutsats

Comodo Firewall är en pålitlig och fri brandvägg som fungerar i datorns bakgrund och skyddar dig från fientliga attacker. Det säkerställer att all datatrafik som flyger in och ut ur datorn inte hamnar i fela händer, medan datapaket som maskerar som gudstjänster blockeras så snart de försöker tränga igenom datorn. De många hackerattacker som Comodo skyddar dig från blir ständigt mer och mer sofistikerade, och självklart måste din brandvägg också hålla sig uppdaterad så att den kan hålla kontakten med hackarna.

Din brandvägg kanske inte uppdateras automatiskt, så du borde alltid uppdatera det själv. När du installerar en brandvägg, kom alltid ihåg att det finns ett stort urval av brandväggsprogram. Därför kan du med fördel ta en titt på mer och jämföra dem så att du är säker på det bästa programmet. Alla program innehåller några olika funktioner och sätt att arbeta, och därför kanske programmet inte är det bästa för dig. I avsnittet Alternativ ovan kan du läsa mer om några Alternativa brandväggar. Eftersom Comodo Firewall är ledig, finns det också en del reklam med från tillverkaren. Detta är i form av deras Comodo Dragon Browser, som installerar sig automatiskt på din dator. Du kan självklart välja att inte använda det, och du kan också avinstallera det utan att förlora din brandvägg. Comodo Firewall är endast avsedd för Windows, så du borde hitta Alternativ om du är en Linux- eller Mac-användare.

Download Comodo Firewall Pro 6.3.294583.2937
Se Comodo Firewall Pro på video :
Screenshots
Detaljerad information om Comodo Firewall Pro
Typ:
Freeware


Producent:
Comodo

Inkom datum:
11-12-2009
Plattform:
Windows XP, Vista & 7

Storlek:
63 Mb

Uppdaterad datum:
03-04-2019
0