Program » Datasäkerhet » Brandväggar

ZoneAlarm Free Firewall last ned
4 0 7  

Ladda ner ZoneAlarm Free Firewall gratis här. Med denna programvara är du alltid skyddad mot de senaste internethoten.

En av de mest nedladdade brandväggarna är ZoneAlarm Free Firewall. Programmet är tillgängligt på flera språk, inklusive engelska, franska, spanska, tyska och italienska. ZoneAlarm Free Firewall, som namnet visar, är helt gratis och har till uppgift att hålla din dator skyddad från maskar och hackare.

Du kan också köpa en uppdaterad version med ökad säkerhet och fler alternativ som heter ZoneAlarm Pro Firewall. ZoneAlarm Pro Firewall kostar cirka 250 DKK. Det är därför värt att köpa den uppdaterade versionen om du inte vill nöja dig med den grundläggande gratisversionen.

Anledningen till att ha en brandvägg

Oftast är det en bra idé att ladda ner en brandvägg så att du inte ens måste vara uppmärksam på nätverksaktiviteter som inte behöver äga rum. Nämligen, en brandvägg fångar datapaket snabbt och enkelt och blockerar outgodkända. Om du måste hålla ett öga på obehöriga datapaket kan det vara en trött affär. Dessutom kan de problematiska datapaketen ofta bara upptäckas när skadan redan har inträffat. Därför är det bäst att ha en brandvägg installerad innan hackare och maskar kan komma in på din dator.

ZoneAlarms utveckling

ZoneAlarm har ett antal år bakom sig eftersom det utvecklades redan 2000 av Zone Lab. Senare under 2004 slutade ZoneAlarm att köpas av Check Point. Många uppdaterade versioner har dykt upp sedan ZoneAlarm Free Firewall kom till. Dessa inkluderar följande versioner: ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall, ZoneAlarm Extreme Security, ZoneAlarm Pro Firewall, ZoneAlarm Internet Security Suite. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall har precis lagt till Kaspersky Lab Virus Protection-antivirus till den ursprungliga versionen som bara har en brandvägg. På så sätt behöver du inte ha ett antivirusprogram förinstallerat. ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall tillhandahåller för att blockera keyloggers och spam. ZoneAlarm Extreme Security är den senaste tillgängliga versionen och utvecklades 2015 med meddelandet att 100% skydd garanteras på datorn genom denna utgåva. ZoneAlarm Pro Firewall är specifikt lämpad för företag och konsumenter genom programmets system med t.ex. online-säkerhetskopiering och identitetsskydd. ZoneAlarm Internet Security Suite liknar ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall med dess funktioner, men har tillägget av föräldrakontroller.

Så här fungerar programmet

Du måste ha ett antivirusprogram nedladdat innan ZoneAlarm Free Firewall fungerar effektivt mot hackning och maskar. Därför kan det vara en bra idé att kontrollera om du redan har ett antivirusprogram, om det är uppdaterat eller om du kan behöva ladda ner ett nytt antivirusprogram. Om du till exempel inte är en datorekspert och i förväg vet vilka antivirusprogram som fungerar bäst kan du titta på den här listan över testade antivirusprogram.

ZoneAlarm Free Firewall fungerar genom att den sorterar datapaket som är antingen godartade eller skadliga. De skadliga är sådana som du inte har godkänt på din dator och det är de som ZoneAlarm kommer att blockera. ZoneAlarm ser också till att din dator inte är synlig i offentliga nätverk, eftersom du är mer sårbar för hacking om din dator är synlig för andra. Spyware är också helt blockerat och undviker att personuppgifter och lösenord lämnas till obehöriga personer. På det sättet riskerar du inte att berövas friheten eller att någon spenderar dina pengar utan tillstånd.

Fördelarna med ZoneAlarm Free Firewall

En stor fördel med ZoneAlarm Free Firewall är att den är gratis. Eftersom det är gratis får du de grundläggande funktionerna som kan hålla din dator säker från att hacka och maskar.

Du kan alltid välja att uppdatera till en nyare version som kostar pengar om du vill ha fullt skydd på din dator. Dessutom är ZoneAlarm Extreme Security det bästa budet för en nyare version.

Nackdelar med ZoneAlarm Free Firewall

ZoneAlarm Free Firewall har nackdelen att hainstallerade ett antivirusprogram innan det kan fungera optimalt. Detta innebär att du måste leta efter ett bra antivirusprogram om det inte redan finns på datorn. Du kan till exempel titta på Downloadcentral.dk för att hitta rätt antivirusprogram, som antingen är gratis eller kostar pengar. Dessutom är en av nackdelarna med ZoneAlarm att filtreringen av datapaket kan gå utöver datorsystemet. Samtidigt måste man komma ihåg att uppdatera sin brandvägg regelbundet, eftersom den annars kan utsättas för vad den faktiskt skyddar.

Alternativ till ZoneAlarm Free Firewall

De senaste och mest uppdaterade versionerna av ZoneAlarm är ett bra erbjudande för andra brandväggar som finns i en omfattande svit av antivirusprogram, har bättre säkerhet och kostar också lite pengar i motsats till ZoneAlarm Free Firewall. AVG Anti-Virus Free är också ett bra erbjudande för ett antivirusprogram som fungerar med ZoneAlarm Free Firewall om du inte har någon aning om vilket antivirusprogram du ska använda.

Slutsats

Om du vill ha en gratis brandvägg som t.ex. studenter, ZoneAlarm Free Firewall är ett av de bästa buden. Eftersom programmet är gratis ger det datorns grundläggande skydd. Du måste ha ett antivirusprogram i förväg eller ladda ner det efteråt om du använder den kostnadsfria versionen av ZoneAlarm. Programmet är lämpligt för dig som vill ha en gratisversion och inte vill spendera pengar på en bättre säker brandvägg. Det vill säga att programmet inte direkt passar den mycket stora datorentusiasten som vill ha ett mer avancerat brandväggsprogram. För datorentusiasten skulle det därför vara bättre att passa en av ZoneAlarms inköpsversioner som t.ex. den senaste utgåvan ZoneAlarm Extreme Security. ZoneAlarm Extreme Security rekommenderas eftersom den har en fullständig brandvägg och antiviruspaket, vilket gör det säkrare. Denna köpversion av ZoneAlarm är den enda som har 100% garanti för att du kommer att få en helt virusfri dator med den här versionen. Inköpsversionen vänder sig inte bara till datorentusiaster utan är också användarvänlig för dem som bara går in i datasäkerhet.

Download ZoneAlarm Free Firewall
Se ZoneAlarm Free Firewall på video :
Screenshots
Detaljerad information om ZoneAlarm Free Firewall
Typ:
Freeware


Producent:
Zone Labs

Inkom datum:
03-04-2007
Plattform:
Windows XP, Vista, 7, 8 & 10

Storlek:
5 Mb

Uppdaterad datum:
20-08-2019
0