Program » Datasäkerhet » Antivirus

AVG Anti-Virus Free last ned
4 0 3967  

Med AVG AntiVirus Free är du alltid skyddad mot de senaste säkerhetshoten. Programmet är gratis och kan laddas ner här.

Alla datorer ska ha ett bra antivirusprogram och det kan vara svårt att hitta det helt rätta. AVG AntiVirus är ett bra val om du inte redan är skyddad. Den stora fördelen med AVG AntiVirus Free är att det är gratis med en stor mängd varor. Det är givetvis möjligt att köpa till en mer utbredd version av AVG AntiVirus, och det finns också några funktioner som du inte får i gratisversionen. I gratisversionen har du dock allt det grundläggande med dig. Därutöver så är AVG AntiVirus Free tillgängligt till en rad olika system. Här på sidan kan du ladda ner Windowsversionen. Genom att använda den här länken hittar du både Mac OS och Android-versioner. På det sättet är alla dina enheter skyddade. De andra versionerna är också gratis.

 

Skillnaden på köpeutgåvan och gratisutgåvan

Med AVG AntiVirus har du som sagt de essentiella funktionerna som ett antivirusprogram ska ha med sig. AVG AntiVirus Free stoppar virus, spyware, ransomware och andra malware, blockering av osäkra länkar, nedladdningar, e-mail tillägg, skanning av din PC för att hitta problem och som extra bonus finns det ett hav av realtidssäkerhetsuppdateringar. I köpeutgåvan hittar du en rad extrafunktioner som givetvis ger lite extra skydd. Dessa funktioner inkluderar bland annat: Säkring av personliga mappar med extra malware-skydd, att göra det omöjligt för någon att spionera på dig genom din webbkamera, skydd mot hackare med en förbättrad brandvägg, skydd mot falska webbutiker och till sist får du också den gratis köpeutgåvan till din Android-telefon eller surfplatta.

 

Användarvänlighet

Oavsett om du har gratisutgåvan eller köpeutgåvan så är programmet fantastiskt användarvänligt. Programmet har en överskådlig design och det tar inte upp ett särskilt stort utrymme. Det är enkelt att navigera runt och oavsett vilka funktioner som du letar efter så hittar du dem där du förväntar dig dem. Därutöver så är programmet utgivet på svenska, vilken för oss är en indikation på att programmet är färdigt. Den svenska versionen är också väl översatt och skapar ingen förvirring.

 

Kvalitet och systemkrav

Som sagt är AVG AntiVirus Free utgivet till en rad olika system så att surfplatta och telefon också kan skyddas. Det finns faktiskt inte några särskilda systemkrav för att programmet ska fungera optimalt på din dator/android/surfplatta. Systemkraven är rätt minimala, och även på en gammal dator installerar, skannar och fungerar programmet helt optimalt. Programmets kvalitet är heller inget att klaga över. Skanningarna är blixtsnabba, och oavsett hur många filer som du har liggandes på din hårddisk blir de fullt skannade inom några få minuter. Därutöver så är programmet också snabbt på att berätta för dig om det stöter på några hot som du bör vara uppmärksam på. I gratisutgåvan förväntade vi oss irriterande reklamer och pop-ups, men så var inte fallet med AVG AntiVirus Free.

 

Hur är det med uppdateringar?

En av de viktigaste sakerna för ett bra antivirusprogram är frekventa uppdateringar. Det kommer alltid nya former av säkerhetshot mot ens privatliv och dator. Det är viktigt för utvecklarna av diverse antivirusprogram att vara uppmärksam på nya hot och därefter försäkra sig om att de inte träffar deras användare. Lyckligtvis nog är AVG en av de utvecklare som är extremt uppmärksamma på detta. Deras antivirusprogram blir ofta uppdaterat och trots att de kan verka irriterande så finns de där av goda skäl. Utöver det så har AVG arbetat med internetsäkerhet sedan 1992. De har därför riktigt många års erfarenhet, vilket man tydligt ser på deras kvalitet.

 

Alternativa antivirusprogram

Det är inte någon hemlighet att det finns ett hav av antivirusprogram att välja mellan. Den stora fördelen med AVG AntiVirus Free är självfallet att det är gratis. Många alternativ kräver en del pengar för att man överhuvudtaget ska få prova det. Med AVG AntiVirus finns det rikligt med möjligheter för att se om det är någonting för dig, och därefter kan man eventuellt köpa den kompletta utgåvan om man gärna vill ha extra säkerhet till sin dator. Om AVG AntiVirus Free inte är eller låter som något för dig så kan du använda den här länken för att hitta de mest rekommenderade antivirusprogrammen. De är allesammans bedömda och testade på svenska. Nu gäller det bara att hitta en som passar dig!

 

Avslutningsvis

När det kommer till val av antivirusprogram så är erfarenhet och användarupplevelse en absolut nödvändighet. Utvecklaren AVG har arbetat med internetsäkerhet sedan 1992 och har under många år skapat några fantastiska program. AVG är inte den typen av utvecklare som ger ut en bit software och därefter mer eller mindre lämnar bort det och låter kunderna klara sig själva. De är alltid redo att ge användarvägledning och hjälp om det skulle uppstå problem för användaren. Deras support är utmärkta och blixtsnabba på att svara dig oavsett hur många frågor du sitter inne med, och i och med att de inte glömmer bort deras utgåvor så kan du också vara säker på att om du köper programmet så kommer du även i framtiden att vara skyddad mot nya hot. Allt som allt: utmärkt support, bra design, användarvänlig, frekventa uppdateringar och till sist GRATIS! Vi har inte några skäl till att inte prova programmet, och det kan alltid avinstalleras om det inte är någonting för dig.

Download AVG Anti-Virus Free 2018 (Svenska)
Se AVG Anti-Virus Free på video :
Screenshots
Detaljerad information om AVG Anti-Virus Free
Typ:
Freeware


Producent:
AVG Technologies

Inkom datum:
15-12-2012
Plattform:
Windows XP/Vista/7/8/10

Storlek:
3.0 Mb

Uppdaterad datum:
25-09-2018
0