Program » Multimedia » Mediaspelare

Audacity last ned
4 0 1418  

Ett kraftfullt och gratis verktyg för att redigera ljud med många riktigt bra funktioner.

Redigera din musik själv med det professionella programmet Audacity.

Har du en dröm om att göra musik, men du vill inte betala de tusentals dollar som musikredigeringsprogrammen kostar, då borde du tydligt läsa med här. Här på sidan kan du ladda ner den mycket populära Audacity helt och helt gratis. Detta är inte en demo eller provversion av programmet - det här är programmet i sin fulla form. Detta ger dig helt gratis verktyg för att spela in, mixa och redigera din musik.

Spela in din egen musik

Med Audacity kan du självklart spela in din egen musik. Programmet innehåller många hjälpfunktioner som gör det enkelt för dig att spela in ljud och låtar. Programmet visar tydligt Allt du behöver, som timern, som visar när en inspelning börjar och slutar. Självklart kan du också spela musik genom programmet, så du kan höra din egen musik eller andra som du har lagt till i programmet. Audacity stöder ljudfiler i WAV, AIFF och MP3 format samt många fler.

Redigera och mixa

Programmet ger dig många verktyg för att ta din musik till nästa nivå. Du kan ändra Allt du vill ha i ljudhöjden och alla andra delar av ljudet, samt lägga till effekter som Bass Boost, vilket som namnet indikerar boosterbasen, vilket är det perfekta verktyget för dig, till exempel att göra hiphop eller husmusik.

En annan effekt som du verkligen kan dra nytta av är ljudavlägsnande. Det här är perfekt för dem som spelar in musik och poesi hemma eller på andra ställen där oönskade ljud kan tränga in i filmen. Detta ljud kan minimeras med ljudavlägsnande, vilket ger dig ett mycket renare och professionellt ljud. Självklart kan du också blanda olika låtar och ljud tillsammans. Således kan du kombinera två låtar som du förmodligen vet som en remix. Du kan också prova delar av en sång att använda den i din egen sång. Om du hittar en bit av en låt du vill använda, kan du i Audacity klippa den ur den ursprungliga sången och lägga till den själv. Naturligtvis måste man vara uppmärksam på upphovsrättslagen.

Personlig layout

Audacitys layout är mycket klassiskt i utseende, men kan också ändras om du vill ha ett annat utseende. De många ljusa färgerna kan exempelvis vara tuffa för ögonen under längre perioder, och här kan man med fördel välja ett annat tema som till exempel är av mörkare karaktär, vilket är en fördel för ögonen. Audacity har fyra inbyggda teman som användaren kan välja fritt. Du behöver inte söka och hämta teman från alla möjliga webbplatser, men istället väljer du bara ditt favorittema från de fyra tillgängliga teman i programinställningarna.

Användarvänlighet i toppklassen

Förutom möjligheten att ändra programmets tema, görs också många andra saker så att du som användare får ut det mesta av Audacity. Programmet kan användas på 36 olika språk, varav svenska är naturligtvis en av dem. Dessutom kan du ladda ner en lättläst guide till användningen av programmet, vilket hjälper dig i vägen för alla programmets möjligheter. Denna guide är dock inte nödvändig för nedladdning, eftersom programmet i allmänhet är mycket enkelt att navigera i. Utvecklarna bakom har tydligt försökt att skapa ett musikredigeringsprogram som borde vara användbart för personer som inte redan har en grundlig kunskap om musikproduktion. Det här är också ett bra program för dig om du inte tidigare har försökt skapa musik, eftersom du enkelt kan gå till programmet och dess alternativ och hitta hjälp i guiden om du stöter på något du tvivlar på.

Tillgänglighet

Audacity är tillgänglig för både Windows, Mac och Linux. Den version som du kan ladda ner här på webbplatsen är dock reserverad för användare av Windows operativsystem. Om du är en Mac-användare kan du läsa mer om programmet för Mac och ladda ner det genom att följa den här länken. Om du är Linux-användare och du vill ladda ner Audacity kan programmet dock hittas på andra ställen på Internet. En snabb Google-sökning borde kunna få dig på rätt spår.

Allternativer

Audacity är förstås inte den enda musikredigeraren på marknaden. Vad som sätter programmet ifrån varandra är dock att det är gratis att ladda ner och använda. Om du vill titta på några andra program innan du bestämmer dig, eller tycker du bara att Audacity är för dig, kan du också titta på FL Studio. Detta är ett av världens mest populära musikproduktions- och redigeringsprogram. FL Studio är dock inte fri att använda, men lyckligtvis kan du prova det för en period utan att behöva betala en öre. På den här sidan kan du ladda ner en gratis demoversion av programmet gratis, samtidigt som du hittar mer information om programmet och dess alternativ.

Ett annat alternativ till Audacity och FL Studio är AV Music Morpher Gold, som även kan laddas ner i en provversion. Med detta kan du inte bara redigera musik utan även lägga till ljud, röster och musik till till exempel filmer. Du hittar AV Music Morpher Gold genom att följa den här länken, där du kan läsa mer om programmet och ladda ner det.

Slutsats

Audacity är ett mycket populärt redigeringsprogram för inspelning och redigering av musik. Programmet har funnits sedan 2000, varefter det kontinuerligt har uppdaterats. Det är helt gratis att ladda ner och använda, vilket gör det väldigt intressant för oss som inte har råd eller vill betala tusentals dollar för att börja producera musik. Programmet är extremt användarvänligt, vilket innebär att alla kan gå med. Trots den här användarvänligheten har utvecklarna bakom programmet fortfarande utvecklat en guide som du kan hitta svar på Allt i. Det här är bara för att ladda ner och installera programmet och börja sedan drömmen om att göra musik. Audacity är tillgänglig för både Windows och Mac, men upplagan här är endast för Windows. Om du vill ladda ner Audacity för Mac hittar du en länk till det här uppe på sidan. Du hittar också länkar till FL Studio och AV Music Morpher Gold, som också är musikredigeringsprogram som du kan titta på.

Download Audacity 3.3.3

Note:

Fungerar med Windows 2000/XP/Vista.

Se Audacity på video :
Screenshots
Detaljerad information om Audacity
Typ:
Freeware


Producent:
The Audacity Team

Inkom datum:
15-12-2009
Plattform:
Windows, Mac & Linux

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
29-06-2023
0