Program » Multimedia » Video och musik

AnyMP4 Screen Recorder last ned
3 0 6353  

På den här sidan hittar du AnyMP4 Screen Recorder, som kan användas för att spela in videor på din skärm. Den fullständiga versionen kostar pengar, men du kan ladda ner en gratis testversion. Programmet är på svenska!

Om du råkar vara i behov av en mjukvara som du kan använda för att spela in videor på din skärm, kan du överväga att prova AnyMP4 Screen Recorder. Det är också möjligt att spela in videor med din webbkamera och din smartphone. Den fullständiga versionen av programmet kostar pengar, men du kan börja med att testa demoversionen som är gratis. När det gäller plattformar som stöds är det möjligt att installera AnyMP4 Screen Recorder på Windows och Mac.

Om det är första gången du besöker oss ska du veta att du även kan hitta många andra program här på vår hemsida. Om det specifikt är video- och musikprogram du letar efter så har vi en kategori på sidan för det här. Men du är också välkommen att titta igenom alla våra andra kategorier för annan mjukvara.

Installation

Vi testar hela tiden en hel del ny mjukvara för att vi ska kunna bedöma om det finns fler bra program som vi kan rekommendera våra många användare. Därför har vi även installerat och testat AnyMP4 Screen Recorder. Vi har gjort detta på operativsystemet Windows 11 Home. Så vi har inte testat Mac-versionen och inte heller har vi provat den fullständiga versionen av programvaran.

Som kan ses i ovanstående GIF är installationen snabbt klar. Du laddar bara ner filen från utvecklarens webbplats och klickar på den, så installeras AnyMP4 Screen Recorder efter en kort stund. Det bör också nämnas att när du väljer önskat språk i installationsprocessen så går det även att välja att använda programmet på svenska.

Funktionalitet i testversionen

När det kommer till funktionalitet är det tyvärr väldigt tydligt att demoversionen av AnyMP4 Screen Recorder endast är en förhandsvisning av den fullständiga versionen av programmet. Det finns den enorma begränsningen att endast videor med en maximal längd på 3 minuter kan sparas. Du kan därför bara använda testversionen för att spela in små filmer med. För vissa ändamål kanske detta inte är ett problem, men om du vill spela in dig själv när du granskar några viktiga dokument för dina arbetskollegor, till exempel, kommer begränsningen förmodligen snabbt att bli ett problem.

I bilden nedan kan du se alla skillnader mellan demoversionen och den fullständiga versionen av AnyMP4 Screen Recorder. Du påminns om dessa begränsningar varje gång du öppnar testversionen, vilket kan vara lite irriterande i längden, men det är förståeligt att utvecklaren vill sälja den fullständiga versionen av programvaran.

Förutom att kunna spela in video på din skärm, finns det också många andra funktioner i AnyMP4 Screen Recorder. Du kan till exempel spela in videor på din smartphone om du använder en iOS- eller Android-telefon. Vi har dock inte testat den här funktionen.

Om du bara vill ta en skärmdump av din skärm kan du också göra detta med AnyMP4 Screen Recorder. Du kan självklart ta en bild av hela din skärm, men det går även att ta en bild på ett begränsat område. Till exempel ett programfönster. Windows har dock redan ett trevligt litet skärmdumpsverktyg inbyggt som heter Clipping Tool, så det kanske inte spelar någon roll att denna funktion även finns i AnyMP4 Screen Recorder, men det är väldigt smart att man då både kan spela in skärmfilmer och spara skärmdumpar med samma program.

Programmets inställningar

Inne perograms inställningsfönster kan du anpassa och justera hur du vill att programmet ska fungera. Du kan till exempel bestämma var AnyMP4 Screen Recorder sparar dina videor på datorn. Program stöder följande videoformat: WMV, MP4, MOV F4V, TS, WebM och GIF. I förhållande till bilder per sekund (bildhastighet) kan du välja mellan 20, 24, 25, 30 och 60 FPS. Ljud kan sparas som WMA, MP3, M4A och AAC.

Om du klickar på menypunkten "Snabbtangenter" kan du även bestämma vilka tangenter på tangentbordet som ska aktivera de olika tangenterna. Som standard kan du starta och stoppa en videoinspelning med tangenterna Ctrl+Alt+R. Genom att trycka på Ctrl+Alt+S pausas eller återupptas inspelningen.

Är det värt att köpa den fullständiga versionen?

Tyvärr är den fullständiga versionen av AnyMP4 Screen Recorder inte gratis. Det ordinarie priset för en månadslicens är $35,00 och det ordinarie priset för en fullständig licens är $59,00. När vi testade AnyMP4 Screen Recorder, köp dock programmet till ett reducerat pris eftersom det fanns möjlighet att få 25% rabatt.

Är det värt pengarna? Om du har testat testversionen och du har vant dig vid att använda just detta videoprogram kan du självklart välja att köpa den fullständiga versionen. Det kan vara så att någon är galen i användargränssnittet eller så finns det några specifika funktioner som du helt enkelt inte har kunnat hitta i andra program.

Det är dock inte vår uppfattning att du behöver betala flera hundra kronor för en sådan här mjukvara om du bara vill spela in några enkla filmer av din datorskärm. Det finns många gratisalternativ där ute som inte kostar något att ladda ner och installera, och du kan även hitta många av dem här på vår hemsida. Vi kan till exempel varmt rekommendera alla att prova gratisprogrammet ScreenToGif, som vi även har gett toppbetyg på denna sida.

Slutsats

Sammantaget tycker vi att AnyMP4 Screen Recorder fungerar som en fin mjukvara. Testversionen är dock inte särskilt användbar längdmässigt, eftersom den bara kan lagra videor på en maximal längd på 3 minuter, så för många kommer det att vara nödvändigt att antingen köpa den fullständiga versionen eller hitta ett gratisalternativ.

Som nämnts tidigare i artikeln känner vi inte att du nödvändigtvis behöver betala för skärminspelningsprogram när det finns så många gratisalternativ där ute som kan göra många av samma saker. Till exempel ScreenToGif. Du kan givetvis välja att köpa AnyMP4 Screen Recorder om du gillar programmet, men vi tycker att det är en bra idé att testa testversionen först innan du väljer verktyget för skärmvideor som du vill använda i framtiden.

Download AnyMP4 Screen Recorder 1.3.90
Screenshots
Detaljerad information om AnyMP4 Screen Recorder
Typ:
Freeware


Producent:
AnyMP4

Inkom datum:
22-07-2022
Plattform:
Windows & Mac

Storlek:
119 Mb

Uppdaterad datum:
10-02-2023
0