Program » Multimedia » Bildbehandling

ScreenToGif last ned
5 0 6126  

Ladda ner ScreenToGif gratis här. Med den här programvaran väljer du bara ett område på skärmen som du vill spela in och programmet konverterar det till en GIF-fil.

GIF-filer är faktiskt ett något äldre filformat, men de senaste åren har det blivit otroligt populärt att kommunicera med. Det har resulterat i olika programvaror utvecklade för att underlätta för användare att spela in, redigera och skicka GIF-filer. ScreenToGif är en av dem .

Vad är en GIF egentligen?

Ett GIF (Graphics Interchange Format) är teoretiskt ett bildformat, eller snarare ett 8bit per pixelbildformat. Formatet avslöjades 1987, som introducerade det. Det vill säga en GIF-fil är faktiskt en relativt liten mängd bilder som spelar i oändlighet. Ett videoklipp är också en stor mängd bilder följt av varandra, men det är det format som är annorlunda. Ett vanligt filmklipp har 30 bilder i sekunder för att bilda en sekund av videofrekvensen. Om du skulle använda GIF-formatet för att göra filmklipp, skulle du hamna i absurda mängder filstorlekar, för att inte tala om hur långsamt det skulle vara.

Hur fungerar ScreenToGif?

ScreenToGif fungerar så att du bara väljer det område du vill spela in. När du har spelat in vad du vill, sluta bara spela in, och då möts du av följande gränssnitt:

Detta gränssnitt har några redigeringsalternativ som du kan överväga.

Ovanstående visar, till exempel. vad programmet har tagit. ScreenToGif tar många bilder, vilket själva programmet ger plats i rätt ordning. Här är ett exempel på 0-5 bilder. Det är möjligt att radera, flytta och redigera dem individuellt.

Låt oss bara dra Slutsatsen att sannolikheten för att sakna en funktion i verktygsfältet är minimal. Det går att skära, kopiera, anpassa, flipa bilden, skriva, rita, vattenstämpel och mer.

Om du till exempel vill märka en GIF-fil markerar du bara de enskilda ramarna som du vill ha vattenmärkt, knackar på vattenstämpelfunktionen och lägger till en logotyp. Ett typiskt misstag som du snabbt kan göra är att du inte ser till att alla dina ramar är markerade och därför bara slutar markera en bild.

Detsamma gäller om du vill skriva, rita osv.

 

Spara din GIF

När du har gjort den redigerade GIF-filen måste du spara. Det finns ett relativt stort antal filformat att välja mellan inom GIF-världen, men vi rekommenderar att du använder standardinställningarna för minimal förvirring.

Det är också möjligt att ändra kodningen, men vi rekommenderar inte det att stapla. Om du inte är helt klar med din GIF, och vill fortsätta senare, spara den som ett projekt.

Om du har slutfört GIF-filen, bara mapp vilken mapp du vill spara filen i och kom ihåg bara att trycka på Spara-knappen.

ScreenToGif börjar bearbeta projektet och slutföra nödvändig kodning. Om du har gjort ett större projekt kan det ta lite tid och omvänd, om du har gjort ett mindre projekt, gör det snabbt, precis som det ovanstående.

Fördelen

Den största Fördelen med att använda ScreenToGif är omedelbar användarvänlighet och lättillgänglighet. Programmet tar några sekunder att öppna och, som nämnts, väljer du helt enkelt det önskade området för inspelning. Dessutom är de många funktionerna otroligt väl positionerade så att du snabbt kan skapa en attraktiv GIF-fil som är delbar.

Vi har också försökt liknande programvara, och den största nackdelen med dem är att vår färdiga GIF fyllde upp mycket. Det här är långt ifrån ScreenToGif, där du hamnar med en GIF-fil som fyller överraskande lite. Eftersom du ofta delar GIF-filer via t.ex. Facebook, det borde också fylla läget, eftersom det är väsentligt begränsat hur mycket en GIF kan skicka där.

Extra alternativ

ScreenToGif har några Extra alternativ, till exempelVi kan lätt se skulle vara spännande för många. När du startar programmet kan du välja om du vill spela in, webbkamera, schemalägga eller redigera. Vi har täckt inspelnings- och redigeringsdelen, men det är definitivt värt att nämna.

Om du väljer tablettfunktionen får du en duk där du kan fritt illustrera vad du vill ha. Det smartaste med den här funktionen är att så fort du börjar rita börjar programmet spela in. Så du behöver inte klippa en mus ur GIF-filen.

I grund och botten finns det inte många funktioner i styrelsen själv, men det är naturligtvis möjligt att dra, torka och lägga till olika former som torg, trianglar etc.

Slutsats

GIF-filer växer och alla senaste chatttjänster har GIF-delningsalternativ. Det är ett nytt sätt att kommunicera och illustrera om du vill skapa egna GIF-filer, så är ScreenToGif det rätta programmet. Programmet fyller nästan ingenting, och detsamma gäller även till och med färdiga GIF-filer. De många verktygen gör det möjligt att skapa en unik, unik GIF.

I grund och botten är ScreenToGif ett utmärkt program, vilket också uppdateras ofta, så oroa dig inte om att programmet blir irrelevant i framtiden.

Programmet är 100% freeware och det finns inget som tyder på att programmet någonsin kommer att kosta någonting. Varm rekommendation från oss.

Download ScreenToGif 2.38.1
Screenshots
Detaljerad information om ScreenToGif
Typ:
Freeware


Producent:
Nicke Manarin

Inkom datum:
23-11-2018
Plattform:
Windows

Storlek:
167 Mb

Uppdaterad datum:
27-06-2023
0