Blogg » Ska du flytta? 4 tips för en lyckad flytt

I samband med en flytt finns det mycket att tänka på och mycket att ordna. Innan du kan känna dig som hemma i din nya bostad måste du packa upp alla lådor och lägga sakerna på rätt plats. Det är verkligen en lång process att bara komma till rätta, men själva flytten är nog det som ändå är mest tids- och energikrävande.

 

Om du ska flytta och behöver veta vad du ska göra med dina gamla möbler och tekniska prylar, men också hur du kan göra flytten så smidig som möjligt, har vi sammanställt några av våra bästa tips för dig här på sajten!

Rensa din dator om du ska sälja den

Om du har en stationär dator i din nuvarande bostad som du inte vill ta med dig till det nya hemmet är det viktigt att du rensar den innan du säljer den. Du vill ju inte att dina gamla filer ska vara tillgängliga för den nya ägaren. Det snabbaste sättet att göra det är att snabbrensa datorn, vilket du gör genom att radera foton och andra filer, avinstallera onödiga program och radera din webbhistorik. Men du kan också ladda ner ett smart program som rensar din hårddisk åt dig och därmed spara tid.

Låt en flyttfirma sköta största delen av jobbet

När du bestämt vilka prylar och möbler du vill behålla, sälja eller magasinera är det dags att planera själva flytten. Om du har råd rekommenderar vi definitivt att du anlitar en pålitlig flyttfirma i första hand. Med hjälp av en flyttfirma blir hela flytten enklare, snabbare och inte minst smidigare. Med en flyttfirma kan du dessutom vara säker på att ingenting går sönder under flytten, och om oturen mot förmodan skulle vara framme får du ersättning för det.

Se till att du sover bra under flyttdagarna

En flytt från ett hem till ett annat kan ta flera dagar, kanske till och med veckor, att genomföra. Inte minst är detta sant om du arbetar samtidigt. Först måste du flyttstäda, vilket tar minst en dag. Sedan måste du packa alla dina tillhörigheter i flyttkartonger, vilket kan ta några dagar att organisera. Sedan är det dags för själva flytten och för att få ordning på ditt nya hem. Om du inte sover gott under flyttdagarna kan din energinivå sjunka och flytten dra ut på tiden eftersom du helt enkelt inte har tillräckligt med energi för att slutföra den. Här är några tips för bättre sömn som förhoppningsvis funkar för dig.

Fixa alla dokument med det samma

Att flytta är inte bara en fråga om att städa och packa. Du måste också se till att alla dokument är på plats, och det är bäst att göra detta så snart som möjligt. Ju längre du drar ut på det, desto svårare blir det att slutföra det. Det första du måste göra, egentligen så fort du känner till flyttdatum, är att anmäla flytten hos Skatteverket så att din adress uppdateras hos olika myndigheter och andra instanser. Du bör sedan adressändra för att se till att all post når rätt adress. Till sist bör du se över alla avtal och abonnemang och säga upp eller flytta de som behövs.