Blogg » Så hittar du rätt handelsplattform 2021

För att kunna göra lönsamma investeringar måste man använda sig av en investeringsplattform som överensstämmer med sina investeringsmål och ens personliga stil. Men i och med det massiva utbud av handelsplattformar som finns idag kan det vara problematiskt att välja rätt. Vilken tur att vi finns.

Nedan kommer vi guida dig genom vägen till den rätta handelsplattformen 2021 för dig och dina investeringar.

 

Identifiera vad du är i behov av

Innan du börjar försöka gå igenom vilka de alla olika handelsplattformarna som finns tillgängliga är, bör du ha en inblick i dina egna behov. Har du redan erfarenheter inom investeringar kanske du bör välja en plattform som passar mer professionella investerare. Om du däremot är helt ny på fronten kan det vara värt att överväga en plattform som är anpassad nybörjare istället.

 

Börja granska utbudet

När steget ovan är avklarat kan du påbörja första steget i själva jakten. Nämligen att granska utbudet. Vilka välrenommerade plattformar finns det egentligen? Vi har goda markets.com erfaringer till exempel, men några av dina vänner som också är investerare kanske har bättre erfarenheter med andra handelsplattformar. Gör dig själv en tjänst och gör en lista över 5–10 styck potentiella plattformar.

 

Undersök investeringsmöjligheter

Det som kanske spelar störst roll för de olika plattformarna är att det finns möjlighet för att investera i de värdepapper som just du dras till. Det räcker inte med ett bra verktyg för investeringar. Det ska också finnas möjlighet för dig som investerare att handla md aktier, futures, valuta, CFD:er, kryptovalutor och så vidare baserat på dina investeringsmål. Kika därför noggrant igenom de olika handelsplattformarnas investeringsmöjligheter innan du tar ett beslut.

 

Testa plattformen innan du handlar på riktigt

Samtidigt som alla plattformar bör ha en ganska anständig beskrivning av vilka typer av verktyg och resurser de erbjuder, är det bästa sättet att bedöma en plattform ibland att testa den innan. Många handelsplattformar möjliggör det för nya användare att skapa ett konto helt gratis. Några erbjuder till och med att handla med olika tillgångar, som aktier och fonder, “på låtsas”. Detta kallas i så fall ett demokonto. Det är ett smart sätt att bekanta sig med handelsplattformen på, då man då slipper betala för att testa plattformen innan det är dags för att investera på riktigt.

 

Börja med en liten summa pengar

Oavsett hur välrenommerat din valda handelsplattform är, är det smart att alltid börja investera med en mindre summa pengar. Då lär du också plattformen bättre att känna, och kanske inser du att den är precis som du önskade den skulle vara, eller helt tvärt emot. Om sistnämnde är korrekt är det inte för sent för att sluta använda plattformen.