Blogg » Så här kan teknologi hjälpa dig när du startar företag

Annons:

Idag är det väldigt mycket som kan automatiseras och förenklas när man skapar ett företag. Jämför man med, säg, 100 år sedan är skillnaden enorm. Saker som tog dagar då och tusentals kronor kan idag göras gratis och på några få sekunder. Teknologi hjälper oss på otroliga sätt, och idag ska vi gå igenom lite olika sätt som teknologi kan hjälpa dig starta eget. Det finns nämligen massor av verktyg som kan förenkla det hela!

 Få hjälp med brainstorming av idéer

Det finns många verktyg som kan ge dig idéer, teman, namn och annat om du behöver hjälp med att brainstorma.

Att komma på namnet till ett företag kan kännas som en av de svåraste uppgifterna när man ska starta ett eget företag. Lyckligtvis kan man använda en namngenerator för företagsnamn för att förenkla uppgiften. Du behöver bara skriva in några nyckelord och sedan börja generera! När du har hittat några du tycker om väljer du ut det som är bäst för ditt företag.

Bygga din hemsida på ett enkelt sätt

Om du är något teknikkunnig behöver du inte längre anställa en webbutvecklare för att bygga din hemsida. En hemsida kan ofta kosta många tusen kronor, men om du använder en webbsidebyggare kostar det bara ett par hundra!

 

Alla företag kan dra nytta av en webbsida. Även om du inte erbjuder några tjänster online eller har en onlinebutik är en hemsida en nödvändighet så att potentiella kunder kan hitta dig och informationen de behöver.

Exempel på några populära webbsidebyggare är WordPress och Wix. Inte bara kan du bygga hemsidor snabbt och enkelt tack vare teknologi, men du kan även testa hur webbsidan ser ut och fungerar från olika länder med en VPN och på olika enheter genom utvecklarverktyg som finns inbyggda i din webbläsare.

Automatisera mejl till kunder

Tjänster som MailChimp gör att du automatiskt kan skicka e-post automatiskt till dina kunder vid rätt tid. Om du säljer tjänster eller produkter är denna typen av automatisering både tidsbesparande och kan vara mer effektivt, eftersom mejlen kan skickas under den mest optimala tiden på dagen eller när det är relevantast för kunder.

Förenkla kommunikation och organisera idéer och uppgifter

Det finns massor av plattformar online som kan hjälpa till att organisera projekt och tilldela uppgifter till specifika gruppmedlemmar. En del är gratis, som t.ex. Trello. Denna typen av plattform underlättar både när det gäller kommunikation mellan medlemmar i teamet och helt enkelt att anordna projektet. Särskilt om du jobbar med ett team så är det oroligt tidsbesparande.

Sammanfattning

Listan skulle kunna fortsätta för evigt. Det finns hundratals sätt som teknologi har gjort våra liv lättare, och det här är bara börjar på hur några av dessa verktyg kan hjälpa nya företagare att sätta igång. Om du vill starta eget är det starkt rekommenderat att du använder så många verktyg du kan för att underlätta för dig själv. Automatisering är en av de bästa sakerna du kan göra när du startar ett företag, så det är absolut bra att göra det från början där det går. Lycka till nu!