Blogg » Modernisera din lagerlösning

Modernisera din lagerlösning

Reklam

Den gamla lagerlösningen med att förvara produkter i hyllor på stora lager kan vara både plats- och personalkrävande. Nu har det blivit dags för en modernisering.

Ett företag med stora mängder produkter använder sig oftast av stora lager där varorna förvaras på hyllor i långa rader. När något ska hämtas, kanske för att skickas ut till kunder, så sköts det av personal, anställd för ändamålet. Men det finns alternativa lagerlösningar som underlättar och effektiviserar arbetet.

Automatiserade lagerautomater

Kardex Remstar producerar lagerlösningar i form av lagerautomater och plockmaskiner. Dessa är datorstyrda med helt egen mjukvara. Med dessa maskiner kan man förvara stora mängder varor på liten plats, och snabbt hitta fram de ting man söker. Detta kan vara mycket tids- och platssparande.

Skräddarsydda lagerlösningar

Lagerautomaterna kan anpassas efter företagens lager och de varutyper som ska hanteras. Man är inte låst vid en specifik lagerlayout, utan kan fortlöpande anpassa och skala upp automaterna allt eftersom verksamheten utvecklas. 

Utnyttjar platsen optimalt

En Kardex Remstar lagerautomat använder endast 9-10 m2 golvyta, men kan vara upp till 38 meter hög och kan byggas upp både inuti eller utanpå byggnaden. Världens högsta lagerautomat är hela 38 meter. En sådan lagerautomat kan innehålla mer än 600 m2 på bara 9-10 m2 golvareal. 

På nedersta våningen hanteras inlagring och varumottagning. Härifrån transporteras varorna vidare till varje våning. En lagerautomat kan både fungera som förvaringsenhet för ett centrallager eller för enskilda avdelningar och kan även användas som transportenhet mellan olika våningar. 

Programvaran

Mjukvaran som används kallas Power Pick Global. Med den ökas effektiviteten och produktiviteten på lagret samt minskar misstag. Detta innebär i sin tur att kostnaderna blir mindre. 

Mjukvaran organiserar varorna i en databas som gör att du kan lokalisera var de befinner sig i automaten. Man kan ge personalrättigheter till valda delar av lagret, så det blir lättare att styra. Språk kan väljas beroende på användare. Även mjukvaran kan skräddarsys efter företagets behov. 

Den växer i din takt

En lagerautomat kan även byggas till med flera moduler allt eftersom företagets behov av lagerplats blir större. Man kan börja med en maskin och utöka med fler allteftersom behoven förändras. Det betyder också att man kanske kan stanna kvar i samma lokaler i stället för att flytta till andra lokaler eller utvidga lagret. 

Vill du veta mera?

Kardex Remstar har idag kunder över hela världen och arbetar konstant med att utveckla nya produkter. Deras hemsida är omfattande och där hittar du all information du behöver, om deras lösningar har gjort dig nyfiken. På www.kardex-remstar.se kan du läsa mycket mera om de olika lagerlösningarna och hur de fungerar.