Blogg » Många timmar framför datorn kräver gott kaffe

Fler och fler av oss spenderar allt mera tid framför datorn, på arbetsplatsen och/eller hemma. Om man sitter och gamar eller arbetar med ett större projekt, så är det inte ovanligt att timmarna tycks flyga iväg. När man har dessa maratonsessioner framför datorn, oavsett om det är på grund av jobb eller nöje, så är det viktigt att hålla sig skärpt. Det är framförallt hjärnan som är på överarbete, och om man mister skärpa, får det konsekvenser för spelet eller arbetets resultat.

Små pauser med frisk luft

Ett av dom bästa sätten att hålla hjärnan skarp, är att se till att man får frisk luft. Därför är inomhusklimatet viktigt, men likaså att man med jämna mellanrum tankar frisk luft utifrån. Om man tar små korta pauser, t.ex. en gång i timmen, där man går utanför och får en nypa frisk luft, så är det dessutom bra för blodcirkulationen eftersom att man kommer upp och stå. De få minuter man spiller på pauserna kan man oftast hämta in igen genom att man får ny energi.

Det vanligaste källan till koffein – kaffe

De flesta känner till att koffein är med till att hålla kroppen vaken och hjärnan skarp - i alla fall om man intager rimliga mängder, och inte överdoserar. Bland gamers och även en del kontorsfolk, är energidrycker en vanlig källa till koffein. Dessa innehåller dock ofta socker som på kort sikt piggar upp, men på längre sikt bara orsakar mera trötthet. Därför rekommenderar vi att man istället tyr sig till den vanligaste källan till koffein, kaffe. Alla gillar inte smaken av kaffe, men kaffe är inte längre bara bryggkaffe. Nuförtiden finns det många varianter, och det finns variationer av kaffe som passar de flesta. Ett stort urval av kaffemaskin till dessa varianter, kan bland annat ses via denna länk. Om du är osäker på vilken variant du gillar bäst, kan du prova dig fram genom att köpa olika kaffe på en kaffebar först, och när du hittat din favorit kan du därefter köpa en passande maskin till kaffet.