Blogg » Drönare används som polisbilar Malmö

Polisen i Sverige har sedan 2014-2015 köpt in flera obemannade drönare för att testa hur myndigheter kan använda dem som en del av sitt arbete i framtiden.

Med tanke på att Sverige utvecklar det är e-handel en del, till exempel företag som Stegfabriken.se, och även i en teknisk sätt, till exempel med hjälp av drönare som polisbilar.

Drönarna ska prövas i hela landet, i syfte att använda dem för officiella polisuppdrag under sommaren. Per Engström, teamledare på den svenska Rikspolisstyrelsen i Stockholm sade att ett av flygplanen var "litet" men "mer robust" än populära drönare som används av amatör entusiaster. Han sade att ett huvudmål var att använda maskinerna som en del av räddningsarbetet, men tillade att polisen överväger att använda dem för annan "operativ verksamhet". Med tanke på att Sverige ansågs vara en av de mest innovativa länderna detta ser ut som en mycket organiserad och geniala planen samma som vagtplan. Vi kommer att ha kontroll på allt

"Istället för att skicka en person till ett farligt område vi kan skicka in en av dessa i stället", sade han till TT.

Ytterligare en möjlighet är att använda drönare för att flyga över demonstrationer och filma dem, för att ge tjänstemän en annan syn på en störning än de kan för närvarande få från polisbilar eller helikoptrar.

Drönare, som också är kända som obemannade luftfartyg (UAV) styrs antingen av piloter "från marken eller självständigt efter ett förprogrammet uppdrag.

De har redan använts för underrättelseinhämtning av olika militära styrkor runt om i världen sedan 1980-talet. Flygplanet har blivit ett särskilt populärt verktyg för US Air Force, som har använt dem för att slå ner på terrorister i bland annat Jemen och Pakistan.

Polisen i Sverige har diskuterat att använda tekniken i flera år och det senaste projektet följer förundersökningar efter Rikspolisstyrelsen (Rikspolisstyrelsen) tilldelades medel för att undersöka möjliga tillämpningar av drönare. Innan du använder drönarna förbereda sig med svensk hårtrimmer, och du är bra att gå!

Nu har polisen i Sveriges tredje största stad börjat använda en drönare för att övervaka aktiviteten i områden som drabbats av en senaste tidens bilbränder

En kamera monterad på en drönare, lånad från den nationella poliskåren, svävade ovanför Rosengård och Kroksbäck distrikt medans polisen fortsatte att brottas med mordbränder som har resulterat i att 70 bilar brändes ut i Malmö sedan början av juli.

"Drönarna erbjuder stor täckning över stora områden," sade stadens polischef Mats Karlsson.

Användningen av obemannade flygplan har också lett till att tillfälligt införa en flygförbudszon över staden för att minimera risken för kollisioner. Detta är mycket billigare än att driva en polishelikopter som patrullerar himlen över staden, samt att drönare med deras lilla storlek gör det mycket svårare för gärningsmännen att upptäcka.

"Den har samma positiva effekter som helikoptern - vi kan snabbt se var vi måste rikta enheter till ett visst område för att göra ett gripande", säger Karlsson.

Drönaren är en av tre som beställts av svenska polisen från Saab tidigare i år.

Stadens polisen har också användat mera motorcykel enheter för ökad rörlighet och större lätthet av tillträde till områden som används av gärningsmännen.Civila poliser skickas också till de områden som drabbats hårdast av bil brännande.

Sveriges regering meddelande nyligen att det arbetar med planer för att ställa förövarna inför rätta. Medan Malmö har burit bördan av attackerna, förekommer det bilbränder i Stockholm, Göteborg, Norrköping, och andra städer runt om i Sverige.