Blogg » Dessa tjänster kan vara kloka att ha tillgång till när du börjar med investeringar

Att investera i fonder och aktier är det absolut bästa sättet för en lönetagare att på sikt bygga upp ett större kapital än vad som annars hade varit möjligt. Samtidigt så krävs det att man ger sig själv så goda förutsättningar som det bara går för att lyckas med sina investeringar sett över tid. Detta gör man dels genom att läsa på, men även genom att ha rätt sorts program tillgängliga. 

 

Vissa av dessa filer och program känner du med största säkerhet redan till eller är medveten om hur det fungerar, men vi kommer trots detta att gå igenom några av de viktigaste produkterna och programmen som man bör ha nära till hands när man investerar, oavsett om man primärt handlar med fonder eller med warranter är detta någonting som kan vara väl värt att titta närmare på 

En app för din nätmäklare 

Även om du kanske primärt kommer att använda dig av din dator för att sköta dina investeringar är det klokt att även ladda ner en app som du kan använda för att genomföra köp och sälj av dina tillgångar snabbt. Genom att ha en app eller ett program för ens nätmäklares plattform installerad på sin telefon kan man enkelt och smidigt utföra affärer även när man är på språng. 


En källa för nyheter där du snabbt kan ta del av information 

På dagens aktiemarknad är det oerhört viktigt att man har koll på nyheter och information som kan komma ut om bolaget. Därför kan det svara smart att ha nyhetsflashar inställda på allting som har med ens bolag att göra för att sedan snabbt och enkelt kunna reagera på allting från nyheter till kursrörelser direkt i sin telefon. 

 

Ett bra program för att skriva ner hur ens utveckling ser ut 

Att använda sig av exempelvis Excel eller Google docs kan vara ett utmärkt sätt att se till att man har en god överblick över ens portfölj och hur utvecklingen ser ut. 

 

Det är även klokt att använda sig av ett anteckningsprogram eller liknande där man kan skriva när kring hur man har resonerat kring ett bolag eller hur man har kännt inför en rapport. På så sätt så kan man gå tillbaka senare och få en uppfattning kring varför man köpte ett bolag och om ens prognos från tidigare fortfarande är giltig. 


En app för ljudböcker 

Inom investeringar och precis som mycket annat i livet ökar man sina chanser till framgång markant om man är väl påläst och har en kännedom kring hur investeringar och liknande fungerar, samt hur man bör tänka när man sätter ihop en aktieportfölj är någonting som man bör göra innan man går över från att investera i fonder till aktier. Därmed kan det också vara väldigt härligt att ha möjlighet att lyssna på ljudböcker medans man gör annat, då det blir lättare att ta in en större del information på det här viset. Här har man många olika alternativ att välja bland med både svenska och utländska företag som specialiserar sig på just ljudböcker.