Blogg » De nya chatbotsen på Facebook

Tidigare i år gick Facebook ut och sa att bots kommer till Messenger appen. Ja, du kanske inte har insett detta ännu, men de är redan tillgängliga.

Många robotar har faktiskt funnits i flera månader. Det är svårt att säga, men eftersom de är begravda i Messenger app och svåra att hitta. Men de är inte svårt att använda dem. Du kan använda dem för att spela trivia och spel, eller så kan du beställa blommor och få kundsupport. Möjligheterna är oändliga. Bots är utformade för att inte bara stärka din chatt erfarenhet men också göra livet lättare för dig, i tanken att till exempel blir det lättare för dig att förvärva kettlebell.

Här är allt vi vet hittills om Facebook Messenger bots, inklusive vad de är och hur du kan hitta dem.

Facebook Messenger bots: Vad är det?

Facebook meddelade i april detta året deras nya verktyg för utvecklare som ger dem möjlighet att bygga robotar eller bots, för Facebook Messenger. Dessa robotar kan lägga till en helt ny uppsättning av funktioner till Facebooks meddelande app. Till exempel, har Facebook föreställt sig en framtid där du använder Messenger för att interagera med företag och vice versa. Robotar kommer i princip blanda artificiell intelligens med mänsklig interaktion. Du kan hitta andra intressanta Skandinavien affärsnyheter om Utforska Företag.

Tanken är att du kommer att gå till Messenger för kundsupport eller för att få ditt företag eller för att beställa blommor. I en demo på F8 Developer Conference 2016, visade Mark Zuckerberg, Facebooks vd, exempel bots från CNN och 1-800-Flowers. CNN bot serverar en daglig sammandrag av nyheter som är anpassade till dig över tid, medans med blom botten kan du placera en beställning genom att prata. Oder Sie werden informiert, was sind die neuesten Trends und Nachrichten in Bezug auf rullgardiner.

David Marcus, chef för Messenger, meddelade på F8 2016 att betaversionen av Facebooks nya Messenger plattform skulle gå live 12 April, vilket innebär att utvecklare kan omedelbart komma igång med att skapa robotar för appen. Bara en månad senare, berättade Stan Tjudnovskij, Messengers chef, för internet att "tiotusentals" av utvecklare bygger robotar.

Facebook Messenger bots: Hur många finns det?

Facebook har inte meddelat hur många bots som för närvarande finns tillgängliga och inte heller har en officiell lista postat någonstans. Dock har Botlist, som beskrivs som en App Store för bots, en lista med Facebook Messenger bots nu tillgänglig. Exempel på bots inkluderar; Digg, NBA, Emoji News, Mealou, Complex, theScore, Trivia Blast, Operator, Hangman, etc.

Facebook Messenger bots: Hur kan du hitta dem?

Webben:

Gå till Botlist, och välj sedan Facebook Messenger-plattformen.

Bläddra bots tillgängliga för Facebook Messenger app, sedan hitta en bot som du vill använda (som Mealou, som rekommenderar den bästa restaurangen i ditt område baserat på din smak), och klicka på den.

Leta efter chatt på Messenger länk på bot sida och klicka på den. Messenger webb app kommer öppna med ett chattfönster för bot.

Klicka på Get Started länken längst ned i chattfönstret för att komma igång.

Obs: Du kan även söka efter en specifik bot namn i sökfältet på den vänstra sidan av appen Messenger.