Blogg » De många fördelarna med en VPN

Sponsrad artikel.

Man ska inte behöva stå ut med att bli övervakad när man befinner sig på nätet. Tyvärr finns det en mängd faror och tråkiga bieffekter av att surfa ute på nätet, men detta kan man fullständigt undvika genom att kika närmare på en högkvalitativ VPN. Med hjälp av denne tjänst slipper man ödeläggande problem med hackers och bevakning från utomstående samtidigt som man inte heller behöver stå ut med geografiska begränsningar. Oavsett om man satsar på en kostnadsfri VPN eller en variant som kostar pengar kommer man att få en lång rad fördelar när man väl har börjat använda en VPN.

 

Glöm alla de geografiska begränsningarna 

Ett av de många tillfällena då en VPN kan komma väl tillhands är just när man som privatperson vill slippa de geografiska begränsningarna. Vissa sidor, program och serier är nämligen inte tillgängliga för oss svenskar, och ett tydligt exempel av detta är när man loggar in på Netflix. För de som bor i Sverige kommer sortimentet av filmer och serier att se annorlunda ut, och vi har inte alltid tillgång till samma filmer som de har i USA.

Genom att då dra nytta av en VPN kan man fullkomligt komma undan de geografiska begränsningarna för att kunna njuta av alla världens filmer, serier och sidor i allmänhet som är blockerade för oss svenskar.

 

Stäng ute hackers

Olyckligtvis nog finns det alltför många hackers och identitetstjuvar runtom i världen som har möjligheten att ta sig in i ens dator när man minst anar det. Detta blir som mest tydligt om man befinner sig på exempelvis ett hotell eller en flygplats, med andra ord ett område där Wi-Fi anslutningen inte är krypterad. Det är här som alla hackers snabbt lyckas att komma åt ens uppgifter som ligger lagrade på datorn, och detta vill man givetvis stoppa till varje pris. Om man då satsar på en VPN kan man lugnt vetta att ens data är fullkomligt krypterad så att ingen ska kunna ta sig in utan att man är förberedd.

 

Försäljning av historik till tredjeparter

Det är inte endast hackers som vill komma åt ens information, utan det finns fler spelpjäser med i spelet. En stor majoritet av internetleverantörer kan på ett eller annat sätt spara ens surfhistorik och på så vis ha full koll på ens internet-aktiviteter. Denne historik säljs ibland till tredjeparter för att tjäna extra pengar, och detta kan vara någonting som man gärna vill undvika med hjälp av en VPN. 

Därtill finns det ett ytterligare problem om man är bosatt i ett land där regeringen övervakar medborgarnas beteende på nätet. Oavsett vad fallet må vara finns det en hel uppsjö av skäl till varför man bör ta tillfället i akt och välja en VPN.