Blogg » Bästa tjänsterna för sparande, ekonomisk planering, hantering & budgetering

Att planera, hantera och budgetera din personliga ekonomi samt åsidosätta pengar för sparande månatligen behöver inte vara tråkigt. Det behöver heller inte inkludera hundratals kvitton och massvis av kalkylblad. Du kan förenkla hela processen med hjälp av lättanvända tjänster. Då kan du sköta allt från din dator eller mobiltelefon och få bättre koll på din ekonomi. 

Annons:

I följande artikel kommer vi lista några av de programvaror/applikationer/hemsidor vi anser är bäst för allmän planering av personlig ekonomi samt budgetering och sparande.  

Spirecta

Spirecta är ett relativt nytt program och beskriver sig själva som “en verktygslåda som hjälper dig ett få ett lugn, gott samvete och en trygghet i din ekonomi och ditt sparande”. Spirecta innehåller det mesta som behövs för att privatpersoner ska kunna få en unik överblick över ekonomin. Spirecta kostar i dagsläget 150 kr/månaden eller 1500 kr/år, varav man inte bara får ett utmärkt program för ens privatekonomi men även en kom-igång-guide på köpet.

Kreditval.se

Du som överväger att ta ut ett lån vill såklart ansöka om ett lån med den lägsta möjliga räntan och de bästa möjliga lånevillkoren. Med hjälp av https://kreditval.se/ kan du få en tjänst som gör lånprocessen både enklare och bättre för dig. Kreditval jämför nämligen lån med schyssta och bra lånevillkor på marknaden så att privatpersoner och företag ska kunna jämföra och hitta låneerbjudanden som passar just deras situationer. Kom ihåg att det är riskfyllt att låna pengar med tanke på de ofta väldigt höga räntorna som tillkommer.

Opti

Om du föredrar att se dina sparpengar växa gentemot att bara ligga och vänta på dig på kontot kan du ladda ned fondroboten Opti. Opti är nämligen tjänst som investerar dina sparpengar åt dig i smarta fonder. Du väljer helt enkelt vilken inriktning du vill ha på ditt sparande för att sedan få förslag på olika portföljer som är anpassade efter din ekonomiska situation. Eftersom Opti är en fondrobot sköter appen jobbet åt dig. Du behöver alltså inte göra annat än att luta dig tillbaka och se Opti automatisera ditt sparande.

Konsumentverkets Budgetkalkyl

Du som tycker att budgetering är supertråkigt i förväg kan med fördel vända dig till Konsumentverkets budgetkalkyl. Detta är ett väldigt enkelt program där du matar in detaljerade uppgifter om din ekonomi direkt på Konsumentverkets hemsida för att se hur olika förändringar kan påverka dig och din ekonomi. Du börjar med att ange ett namn för din budgetkalkyl för att sedan lägga till inkomster och utgifter. Således får du en helhetsbild över din privatekonomi och tanken med budgetkalkylen är att du ska kunna fatta bättre beslut. 

AceMoney

AceMoney är en programvara utvecklad av MechCAD Software och är anpassad privatpersoner som vill ha bättre koll på sin ekonomi. AceMoney är enkelt att installera och använda sig av, och är dessutom helt gratis. Får vi vara helt ärliga är gränssnittet kanske lite väl old-school, men vi gillar det ändå. Med hjälp av AceMoney får man nämligen ett program som möjliggör det för användaren att spåra sina investeringars resultat, aldrig igen missa tidsfrister för räkningar och planera återbetalningar för lån.