Blogg » 7 av de bästa apparna för mobilen just nu

Annons:

Visste du att Apples App Store idag har över 2 miljoner appar i sitt utbud, och Google Play närmar sig 3 miljoner appar i rasande fart?

Det är apparna som förvandlar den smarta telefonen till en digital version av en schweizisk armékniv, och nästintill vad du än behöver, från träningstips, recept och böcker till discoljus, kameror och vattenpass, finns det en app för.

Här väljer vi ut 7 av våra favoritappar som gör vardagen enklare och telefonen till en än mer oumbärlig kompanjon. 

1. Kry

Redan när Kry lanserades 2015 var det ett stort kliv in i framtiden, där mötet med dina vårdkontakter sköts på ett smidigare sätt. Och har Kry någonsin varit mer relevant än nu när det är viktigt att skära ner på fysiska kontakter och hålla avstånd?

Med Kry får du möjlighet att träffa läkare, sjuksköterskor eller psykologer och diskutera dina behov direkt via videosamtal, istället för att besöka en vårdcentral.

2. Apple Arcade

Är du iPhone-ägare och gillar spel så är Apple Arcade ett måste. För 59 kronor i månaden får du tillgång till runt 120 exklusiva spel (utan reklam eller extraköp). I utbudet finns både enklare och mer avancerade spel som du kan spela med en extern handkontroll.

3. UD Resklar

Utrikesdepartementets app kanske inte låter särskilt festlig, och det är den sannerligen inte heller. Den är däremot mycket praktisk och ett måste att ha med på resan, särskilt under dessa tider då länders restriktioner kan ändras snabbt. Appen innehåller ständigt uppdaterad information från världens länder och skickar viktiga händelser från landet där du för tillfället befinner dig, via pushnotiser till din mobil. 

4. Seven – 7 Minute Workout

Om du sitter mycket still, eller helt enkelt inte har tid eller lust att åka till gymmet, så passar ett träningspass på sju minuter bra. Det låter inte som mycket, men det är faktiskt en ganska intensiv och jobbig träning, som låter kroppens olika muskelgrupper jobba hårt. Det finns flera appar som erbjuder träningsmetoden, men vår favorit är appen Seven, med sitt snygga gränssnitt och stora variation av övningar.

5. Photoshop Camera

Bildredigeringsverktyget Photoshop är en av de mest använda och uppskattade programvarorna i världen sedan många år tillbaka. Med Photoshop Camera tar man allt kunnande in i ett lättanvänt kameraverktyg, som verkligen tar dina fotografier till en ny nivå, genom kraftfulla och smarta digitala effekter, filter och linser.

6. Plantry matplanering

Det blir roligare och enklare att planera goda vegetariska måltider med en snygg och lättanvänd app. Genom Plantry hittar du recept, planerar din inköpslista och lagar maten med hjälp av det interaktiva gränssnittet (appen är värd att prova bara för den animerade äggklockans skull).

7. Telegram

Telegram är meddelandetjänsten som tar frågor som säkerhet och privat information på allvar. Samtidigt är appen snygg, lättanvänd och snabb. När Telegram nu fyller sju år och introducerar videosamtal vill vi vara med och fira genom att rekommendera den som vår sjunde app.

Fler grymma appar, guider, tips och mycket mer hittar du på Surf.nu.