Blogg » 4 tips för hur du skyddar dina enheter när du surfar online

Att skydda sig online är viktigare än någonsin. Anledningen till detta är att cyberhoten ökar, och det är lättare än någonsin för hackers att få tillgång till din privata information, lura dig att dela med dig av dina kreditkortsuppgifter, eller att spionera på vad du gör på internet.

Därmed är det av yttersta vikt att du tar proaktiva steg för att förhindra detta. Lyckligtvis är det ganska enkelt att skapa sig ett grundläggande skydd, något vi ska hjälpa dig med i den här artikeln.

4 saker du kan göra för att skydda dig online

Nedan är exempel på saker som du kan göra för att skydda dig online:

Skapa säkra lösenord

Att skapa säkra lösenord är alltid ett måste, men är extra viktigt när det gäller ett konto som behandlar känsliga uppgifter eller pengar. Om du t.ex. spelar hos ett onlinebaserat casino som expekt Sverige får du möjlighet att använda ditt BankID för att verifiera dig, vilket skapar en bra säkerhet. Många andra tjänster erbjuder dock inte samma tillvägagångssätt. Därmed bör du se till att du endast skapar säkra och pålitliga lösenord.

Använd en VPN

Det kan vara en bra idé att använda en VPN om du vill se till att du är så säker som möjligt online. Med hjälp av en VPN-tjänst får du inte bara ett extra skydd, du blir även helt och hållet anonym. Detta gör att ingen kan spionera på vad du gör online, oavsett om det handlar om din internetleverantör, hemsidor eller hackers.

Som om inte det räcker får du även möjlighet att kringgå geografiska blockeringar.

Håll dig uppdaterad med de senaste teknikerna

Hackers uppdaterar ständigt sina tillvägagångssätt, vilket gör att du måste göra det du också. På så sätt kan du se till att du alltid ligger steget före och gör det så svårt som möjligt för de med onda avsikter.

Det finns näst intill oändligt med information på internet, därmed kommer du enkelt att kunna hitta den information som krävs för att du ska kunna ta informerade beslut för vad du behöver göra.

Använd ett antivirusprogram

Med hjälp av ett antivirusprogram kan du göra det så svårt som möjligt för virus att ta sig in på din dator, mobil eller surfplatta. Programmet varnar dig även när du besöker skadliga hemsidor, samt hjälper dig till och med att ta bort eventuella virus och skadliga program som redan finns på din dator.

Det finns många olika program att välja mellan, men vi rekommenderar att du väljer ett alternativ som kostar pengar. Det finns en anledning till att vissa tjänster kan vara gratis, och i många fall får du betala i form av minskad säkerhet eller integritet.