Program » Verktyg & Diverse » Komprimering

WinRAR (Svenska) last ned
5 0 672  

Ladda ner den svenska versionen av WinRAR gratis här. WinRAR låter dig komprimera och packa upp dina filer.

WinRAR är det mest populära komprimeringsverktyget på marknaden, och detta är av goda skäl. För det första har WinRAR översatts till otroligt många olika språk, däribland svenska. Detta betyder också att programmet stödjer diverse bokstäver, där den svenska versionen fullständigt stödjer å, ä och ö. Ett ytterligare skäl är att programmet är blixtsnabbt samtidigt som betalning av programmet är helt frivilligt. Det finns inga begränsningar för hur länge eller hur mycket du har möjlighet att använda programmet, alltid helt gratis. Om du skulle önska att stötta programmet samt ge pengar så kan du dessutom välja att göra detta.

Fördelen med komprimeringsverktyg

Vad är då fördelen med ett komprimeringsverktyg och hur fungerar det egentligen? Det typiska exemplet är om du hämtar hem en mapp som är inpackad. Vid detta tillfälle krävs det ett program såsom WinRAR för att packa upp den så att man därmed får tillgång till de inpackade filerna. Fördelen med att komprimera filerna är att de tar upp betydligt mindre plats. Så om en fil är komprimerad så är det helt säkert att det går lättare och snabbare för dig att ladda ner den och långt snabbare för återförsäljaren att ladda upp. WinRAR stödjer givetvis också att du själv kan komprimera önskade filer. För att ge ett exempel: om du önskar att skicka en videofrekvens som tar upp rätt så stort utrymme utan komprimeringen kan du med lätthet komprimera det och därefter eventuellt skicka filen över e-mail eller Facebook där filen annars hade varit för stor för överföring. Alternativa komprimeringsverktyg har inte kunnat nå den standard som WinRAR har satt. Den stora populariteten beror på att WinRAR kan komprimera ner till en tredjedel av liknande ZIP-filer.

Filformat

WinRAR uppdateras ofta, vilket betyder att de nyaste filformaten alltid stödjs. CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, Z och 7-Zip är alla redo att komprimeras och öppnas upp.

Användarvänlighet och gränssnitt

WinRAR är otroligt enkelt att använda och kräver inte den största teknologiska kunskapen. Du kan faktiskt nå långt bara genom att högerklicka på de önskade filerna. Det är ett sällsynt tillfälle att du överhuvudtaget behöver öppna själva programmet. Om du dock skulle önska detta så finns det en lång rad funktioner att leka med. Du kan exempelvis ändra och anpassa ett visst tema så att programmet blir så personligt som möjligt för dig. Genom dessa inställningar kan du givetvis även ändra språkpaketet om det skulle önskas. Det ska dock nämnas att om du vill ändra språkpaket så ska det i regel laddas ner från WinRARs hemsida. Detta beror på att om programmet alltid skulle ha haft de otaliga språkpaketen med sig så skulle det helt enkelt ta upp alltför mycket utrymme jämfört med vad som är nödvändigt.

Säkerhet

Om du önskar att skicka känsliga filer såsom bilder, dokument eller andra typer av filer kan du även skydda dina komprimeringar med en kod. Du väljer givetvis själv vilket lösenord komprimeringen ska ha. När du då därefter har delat din fil så ska mottagaren använda lösenordet för att kunna öppna upp din fil. På det sättet är du säker även om dina filer skulle hamna i fel händer. Då har de inte full tillgång till filerna och det är därför alltid säkert.

Uppdateringar

Det är en självklarhet för WinRAR att hålla sitt program konstant uppdaterat. I vår teknologiska värld finns det alltid nya filformat och nya metoder för att göra programmet snabbare. Uppdateringar ändrar vanligtvis inte gränssnitt eller design, men det finns en väsentlig skillnad i hastighet och de format som stöds i diverse uppdateringar. Här på sidan har vi alltid de nyaste versionerna färdiga att ladda ner.

En rad versioner

Det är inte så märkligt att ett program som är så populärt som WinRAR också har en lång rad olika versioner av programmet tillgängligt. Här på hemsidan finner du Windows 32-bit versionen, men det finns naturligtvis också en 64-bit version som kan laddas ner här. Om du använder andra system än Windows kan du hitta Mac OS versionen här, Linux 32-bit här och till sist Linus 64-bit här.

Avslutningsvis

WinRAR har existerat sedan 1995 och sedan dess har det som sagt varit det föredragna komprimeringsverktyget. Sedan 1995 har det självfallet kommit en lång rad alternativa program, men ingen av dem har lyckats att ens komma i närheten av samma succé som WinRAR. WinRAR är väsentligt snabbare att använda än alternativen. Den stora variationen av språkpaket gör så att WinRAR har en långt bredare målgrupp. Dessutom kan det inte alls märkas att WinRAR överhuvudtaget är installerat. Det går faktiskt först upp för en när man har behov av de uppackade filerna. Det finns inga irriterande reklamer eller annat som pressar en till att köpa programmet. Eftersom de har existerat och enbart vuxit sedan 1995 har WinRAR också haft överskott till att utveckla en utmärkt support – en support som alltid är redo till att hjälpa dig på vägen om du skulle bli bemött av några problem vid användning av programmet.

Download WinRAR (Svenska) 6.24
Screenshots
Detaljerad information om WinRAR (Svenska)
Typ:
Trialware


Producent:
RARLAB

Inkom datum:
15-08-2009
Plattform:
Windows, Mac & Linux

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
08-11-2023
0