Program » Tweaks » Defragmentering

Smart Defrag last ned
4 0 3190  

Smart Defrag är ett av de bättre programmen för defragmentering och så är det gratis.

Din dator kan bli mycket snabbare och prestera mycket mer om du defragmenterar dina diskar. Defragmentering innebär att filer och data samlas in på ett mycket smartare sätt som inte kräver så mycket utrymme och därmed påskyndar din dator.

Ett program som kan göra detta åt dig mycket snabbt är Smart Defrag, som kan laddas ner gratis på svenska just här.

Alternativ

Med programmet klickar du bara på knappen Defragmentering så gör programmet resten åt dig. Du kan dock skräddarsy defragmenteringen om du bara vill fokusera på ett enda område på din dator.

Men vad innebär defragmentering exakt? Vad gör det med din dator? När du laddar ner och installerar saker på ditt system är filerna vanligtvis "nära" varandra. Det vill säga att när de olika filerna behöver prata tillsammans går det snabbt. Med tiden, när du installerar mer och mer, sprider de sig.

Detta resulterar i att filerna tar längre tid att prata med varandra på grund av allt röran. När du defragmenterar flyttas de olika filerna runt så mycket du kan nu. Därmed placeras relevanta filer sida vid sida igen och hastigheten för programmet / filen bör ökas.

Detta är skrivet på det enklaste sättet man kan uttrycka något så tekniskt, så ta det med ett saltkorn.

Som du kan se ovan kan du också analysera din dator. Klicka på Analysera för att ta reda på om du ska defragmentera din dator innan du startar processen. Här får du en djupgående analys av din dators filer och data, där du kontinuerligt kan se hur mycket utrymme du slösar, vilket du kan få extra om du väljer att defragmentera.

Opstartsdefragmentering

Du kan ställa in programmet till att defragmentera vid starten. Detta säkerställer att när datorn är klar att använda, du inte behöver spendera onödig tid när du behöver använda datorn för något annat.

Här kan du ställa in programmet till bland annat defragmentera systemfiler och registerfiler.

Det är ganska smart när det gäller att hålla din dator i det bästa skick du kan. När du defragmenterar ständigt fixar du också de många noder som kan uppstå på systemet. Det är lite som öronproppar. När du väl har rullat upp och fyllt i fickan, lossar du alltid dem före användning.

Uppgradera till PRO

Versionen av programmet som du kan ladda ner här på webbplatsen är gratis. Men det är också tillgängligt i en PRO-version för vilken du kan uppgradera din gratisversion om du vill.

PRO-utgåvan innehåller ett antal funktioner som möjligheten att starta defragmentering av registerfiler som nämns i avsnittet ovan.

Men de grundläggande funktionerna i programmet ingår i gratisversionen, så du kanske inte behöver uppgradera till PRO-versionen.

Ease

Programmet installerar sig själv på svenska så att du inte behöver oroa dig för engelska beteckningar och svåra översättningar.

Användargränssnittet är otroligt enkelt att konfigurera med defragmenteringsmenyn som hemsida medan du hittar de tre andra menyerna högst upp.

Längst upp till vänster hittar du inställningsmenyn där du kan hitta användarhandböcker och rapporter. Dessutom kan du också ändra programtemat.

Du kan välja mellan det klassiska mörka temat och ett ljust tema. Det mörka temat är hälsosammare för ögonen att titta på, medan det ljusa temat är lättare att läsa. Naturligtvis är det upp till dig vilket tema du föredrar.

Utvecklarna bakom

IObit Smart Defrag utvecklades av IObit, som också står bakom framgångsrika program som Advanced SystemCare och Macbooster. </span>

De är en extremt pålitlig utvecklare som har kundernas bästa intresse i fokus. Deras program är användarvänliga och enkla, samtidigt som de uppnår bra prestanda på din PC när du använder sina produkter.

Alternativ programvara

Om du inte var helt nöjd med programmet, eller bara vill prova något annat / nytt, erbjuder vi nedladdningar för många andra relevanta program som du kan starta.

Ett sådant Alternativ kan vara Defraggler. Defraggler är också ett defragmenteringsprogram som med hög hastighet och effektivitet kan lösa de olika noderna som alltid förekommer i ett system över tid. Defraggler kan laddas ner gratis här.

Slutsats

Smart Defrag är ett fantastiskt program för att optimera utrymmet på din dator samtidigt som det är mycket snabbare genom en defragmentering.

Programmet är helt enkelt utformat så att alla kan använda det medan det automatiskt installeras på svenska. Klicka bara på defragmenteringsknappen så gör programmet resten, medan du också kan ställa in processen och köras så att du inte behöver spendera tid på att defragmentera när din dator är redo.

Det utvecklades av IObit, som också har införlivat ett antal PRO-funktioner som du inte kan använda i den kostnadsfria utgåvan. Men dessa funktioner är inte nödvändigtvis ett måste för dig, så du bör läsa mer om dem i programmet innan du beslutar om du ska investera i PRO-utgåvan.

Download Smart Defrag
Se Smart Defrag på video :
Screenshots
Detaljerad information om Smart Defrag
Typ:
Freeware


Producent:
IObit

Inkom datum:
08-08-2009
Plattform:
Win10/Win8/Win7/Vista/XP

Storlek:
15.2 Mb

Uppdaterad datum:
10-06-2020
0