Program » Tweaks » Verktyg

Skrivbordsklocka last ned
3 0 6364  

Saknar du en gammaldags analog klocka med visare? Skrivbordsklocka för Windows är en klocka som kan placeras på skrivbordet, så att du alltid har klockan nära till hands! Ladda ner programmet gratis!

På den här sidan hittar du programmet Desk Clock, som utvecklats av den svenska utvecklaren Flembo. Som programmets namn antyder är det en stationär klocka för den som saknar en gammaldags klocka med visare. Utöver det har utvecklaren även integrerat ett antal små funktioner. Det är till exempel möjligt att ställa in larm och skriva anteckningar för olika datum i den inbyggda kalendern.

Desktopklockan är dock bara på och det är inte möjligt att byta till ett annat språk. Därför är detta program främst riktat till våra svenska användare. Dessutom bör det nämnas att programmet endast körs på Windows. Om du använder ett annat operativsystem måste du hitta ett annat program. Lyckligtvis har vi också granskat många andra program på den här webbplatsen, och vi lägger till ny programvara hela tiden, så vi hoppas att du vill ta en titt på våra olika programvarukategorier.

Ladda ner och installation

Att ladda ner och installera Desktop Clock är en enkel process som bara tar ett ögonblick! Om du vill ladda ner programvaran, börja med att trycka på vår nedladdningsknapp, som tar dig direkt till utvecklarens officiella sida, där du kan ladda ner den senaste versionen av Desk Clock. Efter det öppnar du bara filen och följer installationsprocessen. Om du vill ha en genväg på skrivbordet för programmet går det att välja detta under installationen.

Vi testade själva version 2.0 av Desk Clock på en PC med Windows 11 och här tog programmet bara upp 34,9 MB på vår hårddisk. Desk Clock är alltså ett relativt litet program som inte kräver särskilt mycket ledigt utrymme.

Om du senare vill ta bort programmet igen måste du vara medveten om att vissa filer måste raderas manuellt. Du kan läsa mer om detta längre ner i vårt avsnitt om programmets för- och nackdelar.

Användargränssnitt och olika klockor

Klockan i Desk Clock kan anpassas och justeras på olika sätt. Från början är den inställd på att använda standardinställningen "Normal klocka", som är en klassisk analog klocka med visare i svarta, gråa och vita färger. Om du vill ändra detta måste du högerklicka på klockan och trycka på knappen "Egenskaper". Efter detta öppnas fönstret där du kan ändra alla olika inställningar.

Det finns ett antal fördefinierade design att välja mellan, som kan ses i GIF-bilden ovan. Vi tycker dock att flera av dem ser lite för snygga ut, så vi föredrar faktiskt att bara använda standardinställningen.

Om du har specifika önskemål om klockans utseende kan du även manuellt ändra många av designparametrarna. Det går till exempel att ändra färg på saker som bakgrund, ramen och visarna, och det går även att justera måtten på till exempel ramen och visarna.

Om du inte är sugen på att använda en analog klocka kan du också byta till en digital klocka istället. Detta görs genom att klicka på knappen "Visa digital klocka".

Andra funktioner och inställningar

Förutom att fungera som en klocka på skrivbordet har programmet även ett antal ytterligare funktioner inbyggda som du kan välja att använda. Som framgår av skärmdumpen nedan går det till exempel att ställa in larm, och det finns en hel del olika larmljud som du kan välja mellan.

ng" width="550" />

Skrivbordsklockan har även en kalenderfunktion inbyggd. Med denna funktion kan du skriva anteckningar för specifika datum, som programmet sedan kan påminna dig om i framtiden. Kalenderfunktionen kan ses på skärmdumpen nedan.

Som du kan läsa i nästa avsnitt hittade vi dock ett fel i kalenderfunktionen, eftersom den säger att vi befinner oss i år 2013, vilket inte är fallet.

Fördelar och nackdelar

Desktop Clock är långt ifrån ett perfekt program, men det är supercoolt att programmet är 100% gratis! Dessutom är den snabb att installera och relativt enkel att använda och det är smart att utvecklaren har byggt in en rad funktioner som kalenderfunktionen och möjligheten att ställa larm. Och det är supercoolt att det finns många olika inställningar att ändra och anpassa klockan.

Det största minuset är nog programmets användargränssnitt. Klockan verkar pixlad på skrivbordet och de olika inställningsfönstren ser föråldrade ut. Därför hoppas vi att utvecklaren Flembo väljer att uppgradera programmets utseende i en framtida mjukvaruuppdatering. Dessutom ska det nämnas att vi hittat ett fel i kalenderfunktionen. Enligt programmets kalender befinner vi oss i år 2013, men så är inte fallet, eftersom vi testade detta program 2022.

Om du väljer att avinstallera Desk Clock måste du också vara medveten om att alla programfiler inte tas bort automatiskt. Vi var tvungna att manuellt ta bort en mapp på C-enheten med namnet "Klockamapp" och en annan mapp i programmappen med namnet "Desktop Clock". Vi vet inte om dessa filer är sparade som någon form av säkerhetskopia, men vi tycker att det är irriterande att det inte går att radera alla programfiler automatiskt när du avinstallerar programmet.

Slutsats

Som föregående avsnitt indikerar är det vår bedömning att det finns både positiva och negativa saker med Desk Clock.

Den mest anmärkningsvärda nackdelen är nog användargränssnittet som behöver uppdateras och sedan finns det en rad andra småsaker som förhoppningsvis kommer att fixas i en senare uppdatering. På den positiva sidan är det smart att du med det här programmet kan lägga till en analog klocka på ditt skrivbord, och då finns det även extrafunktioner som möjligheten att ställa in larm och skriva anteckningar i den inbyggda kalendern.

Allt som allt är Desktop Clock ett okej program. Det är inte riktigt tillräckligt bra för att vi ska ge den en varm rekommendation, men om du behöver en analog klocka till ditt skrivbord, då kan du välja att kolla in det! Och annars får du gärna ta en titt på många av de andra programmen här på vår hemsida!

Download Skrivbordsklocka 2.1
Screenshots
Detaljerad information om Skrivbordsklocka
Typ:
Freeware


Producent:
Flembo

Inkom datum:
05-12-2022
Plattform:
Windows

Storlek:
34.9 Mb

Uppdaterad datum:
12-01-2023
0