Program » Underhållning » Vetenskap

Regnemaskine last ned
5 0 5246  

Ladda ner räknemaskinen gratis här. Kalkylator är svenska utvecklad, och en av de mest utarbetade räknare fritt tillgängliga

När du löser matematiska problem är ditt verktyg en bästa vän. Kalkylator är utvecklad av svenska Flembo, och är en av de mer fördjupade miniräknare du kan använda. Med räknaren kan du lösa kvadratiska ekvationer, ekvationer med två okända, gravningslösningar och mer. Programmet har utvecklats som en hjälp, vilket ger dig en tydlig översikt över ditt problem oavsett ditt problem.

Den klara lösningen

I den digitaliserade världen vi lever i finns det programvara för allt. Kalkylator är inget undantag. Även om programvaran har ett äldre utseende kan det lösa de flesta matematiska problem som du slänger i huvudet på det. Dessutom är det mycket mer hanterbart att se något som illustrativt skapas framför dem, vilket bara hjälper till att sträva efter problemlösning.

Alternativ

Som nämnts ovan är det möjligt att lösa tvåvägsekvationer, såväl som två ekvationer med två okända. Dessutom grafiska representationer, som ingår i grafrutan, där lösningen därefter kan beräknas. Du kan också programmera dina egna formler, som emellertid kräver inmatning under lösningen, förmågan att skriva hela uttrycket för beräkning. Lite statistik, omvandlingar mellan talsystem, en liten dataräkning och en liten enhetskonvertering.

Inget designpris

Kalkylatorn vinner inte ett designpris för sin design, men det är också begränsat till vad Flembo kunde ha gjort annorlunda. Kalkylatorn ser ut som en vanlig räknare, och det är uppenbart, eftersom de flesta snabbt kan räkna ut det. De flesta Alternativen är väl placerade längst ner, och ikonerna väljs så att du nästan vet vad du ska trycka direkt. Flembo har utan tvekan lagt mer fokus på funktionalitet än design, och det har fungerat. Funktionen är helt i toppen och ganska nära perfekt.

Det finns också fyra olika designAlternativ att välja mellan, och du kan växla mellan dem efter installationen.

Släpp den dyra räknaren

Kalkylator kan hantera alla uppgifter som en typisk dyra räknare kan, men räknaren har fördelen att den är helt fri. Det finns inga begränsningar för hur många enheter du behöver ha programmet installerat på. Dessutom undviker du också risken att kasta den dyra räknaren bort, eftersom kalkylatorn alltid finns på din dator, och du saknar förmodligen ut.

Samarbetsmöjligheter

Kalkylator arbetar relativt med andra program. Vi försökte importera en grafisk ekvation som vi hade satt i GeoGebra matteverktyget, och det fungerade bra. Så omedelbart utesluter man inte allt annat.

Hjälp och vägledning

Bara för att du har en bra kalkylator med det betyder inte att du vet var du ska börja. Genom att trycka på frågetecknet i programmet hittar du ett antal guider och hjälpkategorier som finns där för att hjälpa dig på vägen. De är inte de mest djupa, men de minimerar förvirringen och gör hela arbetsflödet lite enklare.

Alternativa verktyg

Kalkylator är långt från det enda användbara verktyget för att lösa komplicerade problem, så det är bara rättvist att nämna våra favoriter.

GeoGebra är också en del matteprogramvara som används på grundskolan och på universitetsnivå. Motsatt kalkylator är GeoGebra mycket mer interaktivt. GeoGebra har dock största fokus på grafer, geometri, algebra och enkel faktura. GeoGebra är också utvecklat på svenska och används i undervisning idag.

Grafen är mer bestämd grafverktyg, och program som GeoGebra kan vara ungefär densamma. Fördelen med Graph är dock att den har det individuella syftet och därför uppnår detta utan att fylla lika mycket som GeoGebra gör.

HiperCalc kan faktiskt vara ungefär som en räknare, men HiperCalc är inte svensk, och därför är inte heller räknemaskinen på svenska. Tyvärr finns det inget Alternativ för grafisk installation, men själva beräkningen verkar lite tydligare på HiperCalc istället för Calculator. Men på sidI slutet är det förmodligen en smak av vilken du vill använda.

Slutsats

Kalkylator är ett bra verktyg om du sitter med matematiska problem - eller om du vill vara beredd. Som nämnts kan programmet laddas ner och användas helt gratis och därför har vi ingen anledning att inte prova det. Flembo har en passion för välutvecklade verktyg, och räknaren är en av dem, och det kan kännas när man använder programmet.

Med det sagt, programmet är så grundläggande som det kan vara, det finns inga stora funktioner som finns i GeoGebra. Det är förstås inte nödvändigtvis en nackdel, eftersom det betyder att de flesta har utrymme för miniräknare på sin dator, och troligtvis märker du inte ens att den är installerad innan du behöver den.

Download Regnemaskine 2.1
Screenshots
Detaljerad information om Regnemaskine
Typ:
Freeware


Producent:
Flembo

Inkom datum:
07-02-2014
Plattform:
Windows

Storlek:
5 Mb

Uppdaterad datum:
18-10-2022
0