Program » Datasäkerhet » Säkerhetspaket

Microsoft Security Essentials last ned
5 0 3493  

Ladda ner det ultimata säkerhetsprogrammet Microsoft Security Essentials for Windows gratis här.

Man undrar varför Microsoft inte ursprungligen utvecklade ett särskilt säkerhetsprogram som skulle kunna skydda oss som använder Windows. Men även om vi var tvungna att vänta några år, kom det och det kallades Microsoft Security Essentials, och det var definitivt värt att vänta.

Microsoft Security Essentials är ett utmärkt säkerhetsprogram som uppfyller Microsofts rykte för kvalitet och funktionalitet. Från nedladdning till att använda programmet, det är mycket samarbetsvilligt och blixt snabbt att använda. Dessutom har Microsoft Security Essentials ett antal ganska spännande funktioner som vi behöver titta närmare på.

Funktionell

Det är alltid svårt att hitta ett säkerhetsprogram som är både Funktionellt men också kooperativt. Microsoft Security Essentials är dock ett undantag och är ett av de mest välutvecklade säkerhetsprogram vi någonsin har använt.

Det mest grundläggande i ett säkerhetsprogram är skanningsprocessen, och med Microsoft Security Essentials är det ganska flytande. Inledande skanning kan ta några minuter, men efterföljande är snabba blixtar och tar inte så lång tid. Det är möjligt att starta en snabb, full eller anpassad skanning.

När skanningen är över får du en klar överblick över vilka objekt som har karantäniserats.

Om ett fel skulle inträffa och en fil har karantänats, även om den inte hotar, är det naturligtvis möjligt att ta bort den från karantän.

Ease

En säkerhetsskanning kan minska din dator betydligt och kan vara ganska irriterande. Lyckligtvis med Microsoft Security Essentials kan du planera när du ska starta en skanning. Detta innebär att du till exempel kan välja att låta programmet starta skanningen på natten, så att du vaknar till en färdig skanning, och därmed en dator utan virus, spionprogram eller annan hotande skadlig programvara.

Det är också möjligt att låta programmet begränsa användningen av CPU: s ström under skanningen, så att du fortfarande kan använda datorn fritt.

Utformningen av Microsoft Security Essentials är verkligen inte att klaga på, även om det är lite enkelt, det passar perfekt med de flesta Windows-datorer. Färgerna är väl valda och alla funktioner och inställningar finns i flikarna som är enkla att navigera.

Uppdateringar

Om ens säkerhetsprogram inte uppdateras ofta är det snabbt inte ett särskilt användbart program. Nya säkerhetshot utvecklas ständigt, och om ens säkerhetsprogram inte uppdateras för att fånga dessa säkerhetshot, är det till ingen nytta. Lyckligtvis uppdateras Microsoft Security Essentials ofta, och det råder ingen tvekan om att Microsoft vill leva upp till sitt rykte för att skapa solida produkter samtidigt som de hålls uppdaterade.

Liksom skanningsprocessen är uppdateringsprocessen kortvarig och rekommenderas att göras en gång i taget, helst innan nästa schemalagda skanning, för att säkerställa att Microsoft Security Essentials upptäcker alla hot.

Ett säkerhetsprogram behövs

Alla datorer måste ha ett robust säkerhetsprogram som skyddar mot virus, spionprogram och andra hotande skadlig programvara. De flesta styrsystem har grundläggande säkerhetsfunktioner förinstallerade med sig, men säkerhetsprogram ger utökat skydd, vilket undviker all slags fara. Särskilt i den digitala världen är datorn viktig för att skydda dem. Många av oss har känsliga dokument och bilder liggande och vill uppenbarligen inte att de ska utnyttjas av obehöriga personer.

Problemet med säkerhetshot är att du vanligtvis inte ens vet att de är där. Myten om att ens dator bromsas av säkerhetsattacker är inte nödvändigtvis sant, så det är viktigt att lita på ens säkerhetsprogram. Förtroende skapas genom att läsa trovärdiga recensioner, och det är alltid en bra idé att undersöka vem utvecklaren är.

Som nämnts utvecklades Microsoft Security Essentials av Microsoft, som är en av tidens största programvaruutvecklare, och därför har Microsoft också satt en hög standard som de ständigt måste följa. Det råder ingen tvekan om att MicrosoftSecurity Essentials är inte bara ett snabbt utvecklande problem utan snarare utvecklat med en passion för säkerhet för alla Windows-användare.

Slutsats

Ett väl utvecklat säkerhetsprogram är ett absolut måste för datorn, och Microsoft Security Essentials är ett bra val. Microsoft Security Essentials är en snabb nedladdning, installation och användning. Dessutom är det utvecklat av en erfaren utvecklare som vet mycket väl att ett säkerhetsprogram behöver ofta Uppdateringar.

Vi har granskat, testat och använt ett stort urval av säkerhetsprogram, och det händer att det finns ett som skiljer sig från de andra. Microsoft Security Essentials är en av dem. Det har länge varit så att ett säkerhetsprogram har kunnat överraska oss så positivt, varför vi måste ge Microsoft Security Essentials den varmaste rekommendationen.

Kom ihåg att programmet är helt gratis att ladda ner och använda, så om du inte redan har ett säkerhetsprogram är det uppenbart att se om Microsoft Security Essentials inte är för dig. Ser fram emot att använda en Windows-dator.

Download Microsoft Security Essentials 4.10
Screenshots
Detaljerad information om Microsoft Security Essentials
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
03-05-2012
Plattform:
Windows

Storlek:
11.8 Mb

Uppdaterad datum:
06-05-2020
0