Program » Datasäkerhet » Säkerhetspaket

Microsoft Security Essentials last ned
5 0 3493  

Ladda ner det ultimata säkerhetsprogrammet Microsoft Security Essentials for Windows gratis här.

Man kanske undrar varför Microsoft inte har utvecklat ett bestämt säkerhetsprogram från början som skulle kunna skydda dem som använder Windows. Men även om vi borde vänta några år är det ankommet och det heter Microsoft Security Essentials, och det var definitivt värt att vänta.

Microsoft Security Essentials är ett utmärkt säkerhetsprogram som uppfyller Microsofts rykte för kvalitet och funktionalitet. Direkt från nedladdning till programmets användning är det väldigt kooperativt och snabbt att använda. Microsoft Security Essentials har också ett antal ganska spännande funktioner som vi måste titta på.

Funktionell

Det är alltid svårt att hitta ett säkerhetsprogram som är Funktionellt men också kooperativt. Microsoft Security Essentials är dock ett undantag och är ett av de mest välutvecklade säkerhetsprogrammen vi någonsin har använt.

Det mest grundläggande i ett säkerhetsprogram är skanningsprocessen, och med Microsoft Security Essentials är det ganska flytande. Den första scanningen kan ta några minuter, men de efterföljande är blixtsnabba och tar inte mycket lång tid. Det finns möjlighet att starta en snabb, fullständig eller anpassad skanning.

När skanningen är över får du en tydlig översikt över vilka föremål som har placerats i karantän.

Om ett fel har uppstått och en fil har lagts i karantän, kan det naturligtvis vara möjligt att ta bort den från karantän, även om den inte hotar.

Ease

En säkerhetssökning kan allvarligt skada din dator och kan därför vara ganska irriterande. Lyckligtvis kan Microsoft Security Essentials schemalägga när en skanning börjar. Det betyder att du exempelvis kan välja programmet för att starta skanningen på natten, vakna upp till en färdig skanning och därmed en dator utan virus, spionprogram eller annan hotfull skadlig kod.

Det är också möjligt att få programmet att begränsa användningen av CPU: s krafter under skanning, så att du fortfarande kan använda datorn fritt.

Utformningen av Microsoft Security Essentials är verkligen inte att klaga, trots att den är lite enkel, passar den perfekt i de flesta Windows-datorer. Färgerna väljs väl, och alla funktioner och inställningar placeras i flikar som är lätta att navigera i.

Uppdateringar

Om ett säkerhetsprogram inte uppdateras ofta är det snabbt inte ett mycket användbart program. Nya säkerhetshot hotas hela tiden, och om ett säkerhetsprogram inte uppdateras för att fånga dessa säkerhetshot, används ingenting. Lyckligtvis uppdateras Microsoft Security Essentials ofta och det råder ingen tvekan om att Microsoft vill leva upp till sitt rykte för att skapa solida produkter samtidigt som de uppdateras.

Uppdateringsprocessen, som skanningsprocessen, är kortlivad och rekommenderas att göra en gång, helst före nästa schemalagda skanning, för att säkerställa att Microsoft Security Essentials fångar alla hot.

Ett säkerhetsprogram krävs

Alla datorer måste ha ett robust säkerhetsprogram som skyddar mot virus, spionprogram och annan hotfull skadlig kod. De flesta operativsystem har grundläggande säkerhetsfunktioner som är förinstallerade, men säkerhetsprogrammen ger förbättrat skydd, vilket undviker någon form av fara. Speciellt i den digitaliserade världen är datorn absolut nödvändig för att hålla skyddad. Många av oss har känsliga dokument och bilder som ligger och vill naturligtvis inte att de ska användas av obehöriga.

Problemet med säkerhetshot är att du inte ens vet att de är där. Myten att en dator blir långsammare av säkerhetsattacker är inte nödvändigtvis sant, så det är viktigt att lita på sitt säkerhetsprogram. Förtroende skapas genom att läsa trovärdig granskning, och det är alltid en bra idé att undersöka vem utvecklaren är.

Microsoft Security Essentials är, som nämnts, utvecklat av Microsoft, en av världens största mjukvaruutvecklare, och därför har Microsoft satt en hög standard eftersom de ständigt kommer att fortsättaEva upp till. Det råder ingen tvekan om att Microsoft Security Essentials inte bara är en snabbutvecklad fråga utan snarare utvecklad med passionen för säkerhet för alla Windows-användare.

Slutsats

Ett välutvecklat säkerhetsprogram är en absolut nödvändighet för att ha en dator, och Microsoft Security Essentials är ett bra val. Microsoft Security Essentials är snabb att ladda ner, installera och använda. Dessutom utvecklas den av en erfaren utvecklare som är mycket väl medveten om att ett säkerhetsprogram behöver frekventa Uppdateringar.

Vi har granskat, testat och använt ett stort utbud av säkerhetsprogram, och det finns en som skiljer sig från de andra. Microsoft Security Essentials är en av dem. Det har varit länge sedan ett säkerhetsprogram har kunnat överraska dig så positivt, och därför måste vi ge Microsoft Security Essentials den varmaste rekommendationen.

Kom ihåg att programmet är helt gratis att ladda ner och använda, så om du inte redan har ett säkerhetsprogram är det uppenbart att Microsoft Security Essentials inte är något för dig. Ser fram emot att använda en Windows-dator.

Download Microsoft Security Essentials 2016 (svensk)
Screenshots
Detaljerad information om Microsoft Security Essentials
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
03-05-2012
Plattform:
Windows

Storlek:
11.8 Mb

Uppdaterad datum:
21-09-2018
0