Program » Internet » Browsers

Microsoft Edge last ned
4 0 6182  

Ladda ner Microsoft Edge gratis här.

Microsoft Edge är en webbläsare utvecklad av Microsoft. Den här webbläsaren kan betraktas som en omstart av den välkända Internet Explorer, som också utvecklades av Microsoft. Men ändå är Microsoft Edge en helt annan upplevelse än Internet Explorer.

Microsoft Edge är ganska minimalistisk och därför lätt att hitta, även om du inte är tekniskt skarp.

Bättre än Internet Explorer

Microsoft har vanligtvis ett rykte för att inte utveckla de mest användbara webbläsarna, men vi måste snabbt inse att Microsoft Edge är en betydligt bättre webbläsare än Internet Explorer. Den enkla men tydliga designen skapades för Windows 10-system och det ser otroligt trevligt ut.

Microsoft Edge använder den populära flikbaserade designen, som är lätt att navigera i. Dessutom kan du tydligt se att den här webbläsaren är avsedd att passa de med Windows 10-operativsystem.

Sökmotor

Microsoft har sin egen Sökmotor som heter Bing. Bing har aldrig haft någon framgång, men eftersom det är Microsofts egen Sökmotor, är det förståeligt att Microsoft Edge använder den. Om du inte har provat Bing tidigare, försök.

Bing fungerar helt som Googles Sökmotor, men naturligtvis får du inte samma sökresultat i Bing som du gör på Google, eftersom Bing har en egen databas. Om du inte bryr dig om att använda Bing kan du få Microsoft Edge att använda Google istället. Vi försökte vänja oss med Bing, och vi drar Slutsatsen att det är en förnuftig Sökmotor, särskilt om du inte redan har en stor kunskap om Internet och internet-sökningar. Vi föredrar dock fortfarande Google-Sökmotorn eftersom den totalt sett är lite snabbare.

Windows 10 vänlig design

Microsoft Edge utvecklades och släpptes i samband med lanseringen av Windows 10, så den här webbläsaren passar otroligt bra med Windows 10. Microsoft Edge har samma vinkeldesign som har ett andetag av minimalism.

Framsidan av Microsoft Edge har en inmatningsfunktion. Förstasidan kännetecknas alltså av ens föredragna nyhetskällor och artiklar, som Microsofts algoritm tycker är mest relevant för dig. Huruvida du gillar det här måste vara en smakfråga. Å ena sidan gillar vi minimalismen i t.ex. Google Chrome, men samtidigt fungerar algoritmen förvånansvärt bra, och om man redan använder sin webbläsare för att hitta nyheter, så är denna förstasida ganska uppenbar.

Precis som med Sökmotorbytet är det också möjligt att ändra framsidan så att du kan möta samma enkelhet som vi känner från Google Chrome och Mozilla Firefox.

Något vi saknar

Om du har vant dig med Google Chrome och Mozilla Firefox kommer du förmodligen snart att sakna tilläggsfunktionen, eftersom den är mer eller mindre obefintlig i Microsoft Edge, åtminstone är det långt ifrån detsamma.

Microsoft Edge har en egen förlängningsbutik, som är ansluten till Microsoft Store, som de flesta förmodligen känner från Windows 10. Det fungerar riktigt bra, men problemet är att det finns mycket färre tillägg att välja mellan jämfört med Google Chrome: s förlängningsbutik.

Med det sagt är det genomgripande temat för Microsoft Edge omedelbar enkelhet och lättillgänglighet för de Internetanvändare som inte använder Internet för mycket mer än att surfa och läsa nyheter, och om du är en av dem är denna expansionsbutik mer än rikligt.

Privacy avsnitt

Under åren har enorm uppmärksamhet ägnats åt behandlingen av människors integritetsdata, varför populära webbläsare som Google Chrome har tillägg som DuckDuckGo, vilket kan göra ens internetanvändning så anonym som möjligt.

Microsoft Edge har inte samma sekretessfunktion, och det beror antagligen på att expansionsbutiken är så begränsad som den är. Men om vi jämför standardutgåvor av Microsoft Edge och Google Chrome utan några tillägg, är Microsoft Edge betydligt mer privat och anonym. Microsoft Edge lagrar inte dina data på samma sätt som Google gör, och det kan ge säkerhet för många användare. </p>

Med det sagt, Microsoft Edge har fortfarande datainsamling, det är bara inte i samma utsträckning som konkurrerande webbläsare.

Slutsats

Microsoft Edge har en enkel design och tema som passar de flesta Windows 10-operativsystem. Det är lätt att navigera i programmet och om du i allmänhet inte är den stora Internetkonsumenten är Microsoft Edge en mycket bra webbläsare.

Download Microsoft Edge 119.0.2151.44
Screenshots
Detaljerad information om Microsoft Edge
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
12-08-2019
Plattform:
Windows, Mac, Linux, iOS, Android & Xbox

Storlek:
Mb

Uppdaterad datum:
03-11-2023
0