Program » Relaterat » Verktyg till spel

MAME last ned
5 0 6162  

Ladda ner emulatorn MAME gratis här.

Med tiden utvecklas tekniken på en nästan skrämmande snabb basis. Varje år utvecklas något nytt som kommer att ta över för det andra, och det lämnar mycket teknik i glömska och oförenlig med dagens system.

Det kan till exempel vara en Commodore 64, Gameboy 64, Windows Vista, etc. Otroligt är människor fortfarande intresserade av dessa gamla teknologisystem, men varför? Vanligtvis för nostalgiska skäl. Det var vad du hade när du var ett barn att spela spel. Tyvärr är ingen av dessa spel kompatibla med moderna operativsystem.

Även om spelföretag sänder nu och då sina gamla spel till nya system finns det många klassiker som förblir glömda och otillgängliga hittills. MAME står för Multiple Arcade Machine Emulator och tillsammans med sitt systerprojekt MESS Multi Emulator Super System kan du nu återigen komma åt dina gamla favoritspel och program.

Grundlig dokumentation av äldre maskinvara

MAME öppnas på deras hemsida: "MAME förhindrar att denna viktiga" vintage "-programvara går förlorad och bortglömd. Detta uppnås genom att dokumentera hårdvaran och hur den fungerar.

Det innebär att programmet är dedikerat till att dokumentera, kategorisera och bevara gamla operativsystem från tiden förbi så att vi kan njuta av de program och spel som var aktuella vid den tiden i nuet. Det är en vacker och användbar filosofi som låter dig återvända till ditt barns favoritspel. Det är också perfekt för dem som har svaghet för retrospel och vill försöka så många som möjligt.

Brett utbud av stödda spel

MAME har ett stort utbud av stödda spel och operativsystem som du kan njuta av på fritiden. Om du gillar ett specifikt arkadespel från 80-talet eller 90-talet, så är det en bra chans att du kan njuta av det igen på din dator.

Om det finns andra äldre videospelkonsoler du är intresserad av så kan det nästan garanteras att den ursprungliga källkoden har bevarats i den här mjukvaran och kan avnjutas av dig.

För dig som har svaghet för gamla spel

MAME är utan tvekan ett program för dem som gillar att utforska äldre spel som inte längre existerar i den moderna spelindustrin. Många gamla spel har en tidlös charm och kan enkelt medföra mycket underhållning även idag. Det är deras charm.

Nackdelen är att du inte kan spela dem på moderna system längre, eftersom hårdvaran har förändrats och inte längre kan stödja äldre spel som har andra tekniska behov. Det är så som det är, tyvärr. Men med MAME kan du nu njuta av alla gamla klassiska arkadspel på din dator som du vill.

Stöder mer än de flesta

De flesta emulatorer som du kan ladda ner från Internet stöder bara ett visst system. Till exempel en Gameboy Advance Simulator eller en Nintendo DS emulator. Det betyder att de bara kan göra spel tillgängliga som skapades för dessa konsoler.

Med MAME har du överlägset mest samlat på ett ställe, och behöver därför inte ladda ner ett hav av olika emulatorer för att spela dina gamla favoritspel.

Enkel och användarvänlig design

MAME är relativt lätt att använda. Programmet är i grunden bara en ram. För att spela ett spel kan du ladda ner en ROM-fil från Internet som innehåller spelet. Du kan sedan ladda den i MAME, som simulerar det rätta systemet för dig direkt.

MAME har också ett stort samhälle för att lösa problem och hjälpa dig på vägenmed programmet. Om det finns ett spel kan du inte komma till jobbet, eller själva programmet börjar inte alls, då finns det en garanti för att hitta sina forum.

Alternativ programvara

Det finns naturligtvis andra emulatorer som du kan försöka. Detta kan särskilt föredra om du bara har ett system i åtanke att du vill prova.

I detta fall kan FS-UAE Amiga Emulator rekommenderas. Denna emulator emulerar den gamla Commodore Amiga och öppnar gamla och tilltalande spel som Lemmings, Monkey Island etc. till din moderna dator. FS-UAE Amiga Emulator kan laddas ner gratis här.

Slutsats

MAME är ett bra program som öppnar en helt ny spelvärld för dem som är intresserade av klassiska retrospel. Med det lätta gränssnittet och det starka samhället är det enkelt och enkelt att använda, och därför är det bara mycket rekommenderat.

Download MAME 0.211
Screenshots
Detaljerad information om MAME
Typ:
Freeware


Producent:
MAME

Inkom datum:
28-06-2019
Plattform:
Windows, Linux, Mac

Storlek:
69 MB Mb

0