Program » Internet » Browsers

Internet Explorer last ned
4 0 1983  

Ladda ner den senaste versionen av Internet Explorer gratis här

Internet Explorer har under många år fått kritik för att vara en långsam internetbrowser, men i de senaste uppdateringarna har det kommit en rad välkomnade förbättringar. För det första så har designen av Internet Explorer förbättras. Många minns säkert hur kaotiskt och rörigt Internet Explorer såg ut i de tidigare utgåvorna, men i den nyaste versionen så har det kommit en rätt genomförd design. Den är simpel men är specifikt designad för att passa till Windowssystem såväl som surfplattor och smarttelefoner. Flikar, bokmärken och ofta besökta hemsidor har alla en fyrkantig design, men den fyrkantiga designen fungerar utmärkt. Designen är mycket tidlös och gör omedelbart internetbrowsern mycket mer överskådlig än i tidigare versioner. Internet Explorer är utvecklat för oss som fortfarande har Windows 7 eller 8.1. Det är Windows 7 versionen (64bit) som du hittar på sidan. Det är dock också möjligt att installera Internet Explorer 11 på en Windows 10 dator utan att stöta på problem, men om du saknar en Microsoft browser till Windows 10 så rekommenderar vi starkt Microsoft Edge som är utvecklat specifikt till Windows 10. Microsoft Edge hittar du med hjälp av den här länken.

 

Säkerhet

Jämfört med tidigare versioner av Internet Explorer så har Microsoft i version 11 lyckats att skärpa säkerheten. Vid besök hos riskabla hemsidor så kommer Internet Explorer helt automatiskt att varna dig och fråga om du är helt säker på att du önskar att besöka den valda hemsidan. Utöver detta så skannar Internet Explorer 11 även helt automatiskt de filer som du laddar ner före dess att de hamnar på din hårddisk. Om filen innehåller hotande spyware/software så blir du återigen varnad. Du kan därnäst välja att behålla filen eller att låta Internet Explorer 11 ta bort den.

 

Hastighet

Microsoft har under många år fått kritik för deras internetbrowser och det har varit ganska förståeligt. Tidigare internetbrowsers har helt säker varit allt för långsamma i förhållande till alternativen. Lyckligtvis nog har folket bakom Internet Explorer tagit kritiken till sig och förbättrat hastigheten i version 11. Det går därför mycket snabbare att läsa in diverse hemsidor. Därtill så verkar browsern också mer samarbetsvillig med externa softwares. Softwares såsom Java, Flashplayer osv. är faktiskt allesamman för-installerade så att du inte ska behöva ladda ner dem efter att du har laddat ner Internet Explorer 11.

 

Användarvänlighet

En av de mest tydliga förbättringarna är rent visuellt, och som sagt har designen gjorts om en del. Vi kan egentligen förstå om fans av tidigare Internet Explorer versioner inte gillar den nya designen lika mycket, men det var rätt så nödvändigt att få ändrat på den gamla designen. Den nya designen är fantastiskt överskådlig och borttagningen av alla pop-ups och dialogrutor är också en del av alltet när det kommer till att skärpa hastigheten väsentligt. Utöver detta så hittar du alla knappar och funktioner på samma plats som tidigare. Dessa funktioner ligger bara lite mer gömda så att de inte är i vägen för designen.

 

Framtida uppdateringar

Internet Explorer kommer att uppdateras så länge Windows 7 och 8.1 gör det. Därmed är vi säkra på att de senaste säkerhetshoten kan förhindras. Även om det skulle komma nya format som en internetbrowser gärna borde stödja så kommer också de att stödjas. Det finns dessutom en möjlighet att det kommer en design- och systemoptimering. Detta är dock inte säkert, då Microsoft omedelbart använder de mesta av deras energi på deras Windows 10 browser, Microsoft Edge.

 

Alternativa browsers

Moxilla Firefox och Google Chrome är två starka alternativ om man inte önskar att använda Internet Explorer 11. Dessa alternativ har helt säkert vissa fördelar och nackdelar, men det är en smaksak för användaren. Några är kanske fans av Google Chromes design, medan andra kanske inte är det. Google Chrome har dessutom också tidigare fått kritik för att vara rent för systemkrävande. De två alternativen har helt enkelt starka och svaga sidor. Om du allmänt är på jakt efter en internetbrowser så har vi också flera browsers än Moxilla Firefox och Google Chrome som du kan hitta med hjälp av den här länken. Du kan också hitta ett omdöme av Mozilla Firefox här, eller ett omdöme av Google Chrome här.

 

Avslutningsvis

Explorer på svenska innehåller en lång rad nyheter i förhållande till föregångaren. Designen har blivit mer strömlinjeformad, det finns färre irriterande dialogrutor, mer intuitiv navigering och en stor mängd förbättringar som gör Explorer snabbare att arbeta med. Det är i Explorer möjligt att fastställa dina favoritsidor direkt på process-linjen för snabb åtgång, och inbyggd hardware-acceleration finns med för att göra denne version av Explorer ännu snabbare för avveckling. Internet Explorer 11 är en Windows Browser, vilket betyder att det från Windows sida finns ett stort intresse i att den är så samarbetsvillig med Windows-användare som möjligt. Detta är omedelbart en stor fördel, då det i framtiden är högst sannolikt att det kommer förbättringar och uppdateringar. En fantastisk och viktig uppdatering från Microsoft som du bör ladda ner om du har lust att se om denne uppdatering är något för dig och din dator.

Download Internet Explorer 11
Screenshots
Detaljerad information om Internet Explorer
Typ:
Freeware


Producent:
Microsoft

Inkom datum:
15-03-2008
Plattform:
Windows 7 & 8

Storlek:
57.5 Mb

Uppdaterad datum:
15-12-2022
0