Program » Företag » Ordbehandling

FreeMind last ned
4 0 1416  

Få styr på dina anteckningar.

FreeMind, som många andra populära textprogram, skapas för att tillåta användare att hålla reda på sina anteckningar. Där FreeMind i stor utsträckning sticker ut, är texten i programmet upprättad som en klassisk MindMap. Detta gör det möjligt att centrera dina anteckningar kring det givna ämnet, och dra därifrån filialerna i alla riktningar med rubriker, förklaringar och sekundära rubriker. Programmet kan därför användas som en vanlig mental karta för att brainstorma idéer och uppgifter, men kan också ge användaren ett Alternativt sätt att skriva sina anteckningar.

Programmet är helt gratis och kan hämtas till Windows på den här sidan snabbt. Det finns inga annonser eller spårningsprogram i nedladdning, så du får ett imponerande kraftfullt verktyg för ditt textarbete utan att behöva betala ett öre för det. Om du är en Mac-användare och du vill ladda ner FreeMind för Mac hittar du en nedladdningslänk längre ner på sidan under Tillgänglighet.

 

Lätt att använda

FreeMind är upprättat så många andra klassiska program som Microsoft Word och Excel, där de olika menyerna ses överst och de många verktyg du kan använda. Bland annat kan du välja många ikoner som kan läggas till de olika punkterna i din hjärnkarta som gör det mycket lättare att ta reda på rent visuellt.

Ovan ser du det första försöket i användningen av programmet, och som ovan lär du dig också att snabbt navigera runt FreeMind. Ovan används bara några av funktionerna i programmet. Du uppmanas därför att utforska alla de många funktionerna i programmet när du börjar använda det så att du kan få ut det mesta av FreeMind. Du kan bland annat lägga till bilder och utnyttja en mängd färger som hjälper dig att få olika punkter att sticka ut.

 

Produktivitet är hjälpt under vägen

Mindmaps har länge använts för att ge en översikt över ett koncept som ligger centralt i tankegången, varefter grenarna till sidorna ger användaren en fullständig hierarkisk översikt. Mindmaps efterliknar hur vår hjärna fungerar bäst där saker är minnas genom association. Hjärnan kommer ihåg en sak, och genom denna sak minns det något annat och så vidare.

Mönstret ger en helt annan struktur än den klassiska linjära uppställningen, känd från klassiska anteckningar. Genom att använda FreeMind kan du också snabbt få en översikt över vad som är viktigast om ämnet och utarbeta sedan i detalj när det gäller de mindre viktiga aspekterna.

Mindmaps är inte för alla

FreeMind kan visualisera komplexa problem genom att skapa en struktur där olika grenar skapar associationer mellan poäng. Men det kan också skapa enorm förvirring om du är van vid den linjära formen känd från notskrivning. Det faktum att användaren själv bestämmer vad som ska vara var och hur sinnesmappen ska se ut kan tyckas ostrukturerad och störd mot någon.

Därför är det viktigt att du som användare får reda på om den här typen av program är något för en innan man bestämmer sig för att använda den i viktiga situationer. Det är därför en bra idé att försöka programmera programmet för att lära sig hur FreeMind fungerar innan du väljer programmet på eller av.

 

Installerad i sekunder

FreeMind är inte ett stort eller rymdintensivt program. Det är en relativt liten mjukvara för ordbehandling. Det tar därför inte mer än några sekunder att ladda ner och installera programmet, vilket kan ses nedan.

När den är installerad är den klar för användning och en ikon är klar för skrivbordet. Då är det upp till dig att utnyttja programmet på bästa sätt. Om du behöver hjälp med programmet kan du klicka på "Dokumentation" på fliken "Hjälp" och få hjälp med alla aspekter av programmet.

 

FreeMind äger rum på engelska. Om du vill ha programmet på svenska kan du unFliken "Verktyg" klickar på "Inställningar" och väljer dk som ett språk. Det kan dock finnas vissa felöversättningar och andra problem genom att ändra språk, och vi uppmanar dig därför att använda programmet på engelska så långt som möjligt.

 

Tillgänglighet

Frigivelsen av FreeMind, tillgänglig för gratis nedladdning på den här sidan, är utvecklad för användare av Windows-operativsystem. Om du är en Mac-användare och du vill ladda ner FreeMind till din Mac, kan du göra det via den här länken.

 

Alternativ

Är du en av dem som tror att mindmaps skapar mer förvirring än strukturen, kanske du vill titta på några av de många andra notarieprogrammen som finns. Bland annat kan den mycket populära OneNote från Microsoft laddas ned genom att följa länken här, där du också kan läsa mer om programmet.

 

Slutsats

FreeMind är ett textprogram där du kan ställa in mindmaps som gör det enkelt och hanterbart att arbeta med ett ämne eller problem. Mindmaps efterliknar hur vår hjärna fungerar genom att dra grenar från det centrala ämnet till olika punkter i samband med centralpunkten. Således avviker FreeMind från klassiska textprogram som OneNote och Word, där linjär text är normen, vilket ofta inte är den optimala inställningen när man arbetar med något specifikt.

Programmet är otroligt enkelt att använda och du lär dig att snabbt navigera i de olika menyerna medan du utforskar de många funktioner som skapats av programmörerna bakom. Självklart fungerar vissa människor bäst i program som OneNote och Word, vilket också betyder att FreeMind inte nödvändigtvis är det optimala programmet för alla. Men om du är skeptisk är det fortfarande värt att ge FreeMind ett försök. Programmet är gratis och du kan ladda ner och installera det på några sekunder. Detta gör att du snabbt kan avgöra om programmet är för dig eller om du arbetar bäst i traditionella textprogram. Är du mer intresserad av att prova Microsoft OneNote kan du läsa mer om det och ladda ner det genom att klicka här. Men om du är intresserad av FreeMind kan du ladda ner den här nedan för Windows, medan Mac-användare kan ladda ner FreeMind genom att klicka här.

Download FreeMind 0.8.1
Screenshots
Detaljerad information om FreeMind
Typ:
Freeware


Producent:
Freemind.sourceforge

Inkom datum:
15-08-2009
Plattform:
Windows 95, 98, 2000, XP & NT

Storlek:
8.53 Mb

Uppdaterad datum:
05-12-2018
0